A patra zi de proteste. Peste 100.000 de oameni au fost in Piata Victoriei. La ora 22.00, oamenii au cantat Imnul

×
Codul embed a fost copiat

Peste 100.000 de oameni s-au aflat, vineri seara, in Piata Victoriei din Capitala, pentru a patra zi consecutiv de proteste fata de adoptarea ordonantei de urgenta prin care sunt modificate codurile penale.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DE VINERI, 3 FEBRUARIE, A PATRA ZI DE PROTESTE

 UPDATE 23:38 Oamenii au inceput sa plece din Piata Victoriei din Capitala.  Manifestantii au cantat din nou in cor "Desteapta-te, romane".

Un protestatar a purtat pe cap o boxa wireless din care rasuna imnul. Manifestantii au avut pancarte pe care scrie: "Adunati 64 cand ne numarati. Colectiv", "Drag ne-ai fi la puscarie", "Ati face orice sa nu faceti nimic".

UPDATE 22:30 Mesajele afisate pe turnul de langa Guvern in aceasta seara au fost "sarea si piperul"... Proiectorul se afla intr-o ambulanta veterinara aflata in mijlocul protestatarilor.

Citește și
proteste tara
Peste 200.000 de oameni in strada in toata tara, dupa ce Dragnea si Grindeanu au anuntat ca nu renunta la ordonanta
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

UPDATE 22:17 Peste 100.000 de oameni se afla, la ora transmiterii acestei stiri, in Piata Victoriei din Capitala, pentru a patra zi consecutiv de proteste fata de adoptarea ordonantei de urgenta prin care sunt modificate codurile penale. La ora 22.00, multimea a cantat Imnul national. 

Dupa momentul intonarii imnului, manifestantii din Piata Victoriei din Capitala au inceput sa plece in valuri. Cei mai multi se indreapta spre metrou. O masina de politie a incercat sa traverseze piata, dar a renuntat, din cauza aglomeratiei, dand inapoi, cu luminile aprinse.

Manifestantii din Piata Victoriei pleaca in grupuri foarte mari, la aceasta ora.

La ora 22.00, circa 100.000 de oameni au cantat imnul.
Dupa acest moment, manifestantii au fluierat si au batut in tobe.

UPDATE 21:55 Zecile de mii de romani din Piata Victoriei au venit pregatiti cu mesaje dintre cele mai ingenioase:

UPDATE 21:30 80.000 de oameni protesteaza in Piata Victoriei Circa 80.000 de oameni se afla, la ora transmiterii acestei stiri, in Piata Victoriei din Bucuresti.

Manifestantii bat in tobe si scandeaza "PSD, ciuma rosie", unii dintre ei jucandu-se cu lasere pe cladirea Guvernului, dar si pe un bloc din zona, pe care sunt proiectate mesaje si indemnuri pentru continuarea protestelor.

UPDATE 21:10 Aproximativ 60.000 de oameni sunt acum in Piata Victoriei.

UPDATE 20:50 40.000 de oameni sunt acum in PIata Victoriei.  Multi oamenii apar in continuare dinspre metrou, foarte multe cupluri tinere, dar si varstnici care spun ca au venit pentru viitorul copiilor si nepotilor lor. Manifestantii sar pe loc, fluiera sau scandeaza "Hotii", "Tradatorii", purtand pancarte pe care scrie: "Stim istorie si nu o repetam", "Revolutia bunului simt", "Mama, sunt in piata sa scap tara de mustata", "CCR salveaza democratia". Cand nu fluiera sau nu scandeaza, oamenii discuta, pe un ton calm, intre ei

UPDATE 20:15 In piata sunt deja 25.000 de oameni. Multe persoane care se indreapta spre centrul pietei ofera flori jandarmilor care vegheaza asupra sigurantei.

UPDATE 19:40 La guvern s-au adunat 15.000 de protestatari, iar numarul este in continua crestere. Se scandeaza: "Abrogati si-apoi plecati!"

Cinci papusi gigantice care ii reprezinta pe Dragnea, Grindeanu, Ponta, Tariceanu si Iordache - imbracati in zeghe - fac turul pietei, iar protestatarii huiduie.

UPDATE 19:20 10.000 de oameni sunt in fata Guvernului. Politistii rutieri au inchis traficul pe soseaua Kiseleff, din zona strazii arh. Ion Mincu, si pe bulevardul Aviatorilor, pe ambele sensuri de acces inspre Piata Victoriei, de la statuia Aviatorilor, a anuntat Ovidiu Munteanu, purtator de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei. El a mentionat ca se vor aplica aceleasi restrictii ca in serile precedente, respectiv se va inchide circulatia si pe bulevardul Lascar Catargiu, dinspre si inspre Piata Romana, si pe strazile adiacente zonei de protest.

Surse oficiale au precizat pentru Agerpres ca la protestul din Piata Victoriei, in fata Guvernului, sunt circa 10.000 de persoane.

UPDATE 19:00 Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat deja in Piata Victoriei din Capitala. A fost inchis traficul dinspre Kiseleff spre Calea Victoriei si dinspre Lascar Catargiu si Stefan cel Mare.

UPDATE 18:30 Circa 1.000 de persoane s-au adunat, vineri seara, in fata sediului Guvernului, in perimetrul delimitat cu garduri de jandarmi.

UPDATE 17:30 In Piata Victoriei se afla aproximativ 300 de persoane, dar grupuri de zeci de persoane se indreapta spre locul de prost dinspre metrou sau strazile adiancente.

UPDATE 16:00 La aceasta ora, aproximativ 150 de persoane protesteaza in Piata Victoriei. Oamenii scandeaza si sunt claxonati de soferii care trec in zona, in semn de sustinere.

Potrivit hotnews.ro, in mijlocul pietei sunt cutii de unde protestatarii isi pot lua pancarte cu mesaje deja scrise. Alaturi este un mic atelier unde oamenii isi pot scrie propriul mesaj pe foi albe.

Mai multe persoane impart ceai cald, fructe, alimente.

UPDATE 13:50 La aceasta ora, s-au adunat cateva zeci de persoane in fata Palatului Victoriei. cei prezenti se bucura de vremea frumoasa si de soare, dupa 3 zile de frig. Unii si-au improvizat birouri si lucreaza de aici, pentru a putea sa protesteze in continuare.

In tara, aproximativ 60 de timisoreni au iesit, in pauza de pranz, sa protesteze in fata Prefecturii Timis fata de deciziile Guvernului privitoare la modificarea legislatiei penale, acestia lipindu-si pe gura banda adeziva.

Timisorenii, majoritatea tineri, angajati ai unor multinationale din Timisoara, s-au adunat in fata Prefecturii Timis, vineri, in timp ce erau in pauza de pranz.

Cei aproximativ 60 de protestatari nu au strigat lozinci, ci si-au lipit banda adeziva pe gura, conform News.ro.

UPDATE 10:00 Chiar daca este o ora matinala, oamenii au inceput sa se adune in piata, pentru a a patra zi consecutvia de proteste. Joi a fost o zi pasnica, nu s-au inregistrat incidente, iar violentele de miercuri seara nu s-au mai repetat.

Oamenii spun ca simt ca aceste iesiri au efect, ceva, ceva se intampla, desi mai sunt 8 zile pana cand intra in vigoare OUG, chiar daca premierul Sorin Grindeanusi Seful Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au declarat ca nu vor renunta la Ordonanatele de Urgenta privind modificare Codurilor Penale. Cei care au iesit la proteste spun ca toate aceste proteste au avut efecte. Un prim efect ar fi si faptul ca o parte dintre reprezentantii PSD si-au dat demisia, nefiind de acord cu modificarile aduse Codurilor Penale.

Cei din strada sunt convinsi ca merita sa iasa in continuare in strada. Andrei Rosu a revenit in piata si si-a pus din biroul in fata Guvernului. Ultramaratonistul a fost si joi incepand de dimineata in Piata Victoriei, unde si-a pus biroul ca sa poata lucra si protesta in acelasi timp.

Sute de mii de oameni au protestat in ultimele zile in toata Romania

Numai in Bucuresti, au protestat pasnic aproximativ 80.000 de oameni. Alte zeci de mii de persoane au manifestat in tara. Multimea uriasa a cantat in cor imnul Romaniei, iar copiii le-au adus flori jandarmilor. Toata lumea a militat inclusiv pentru o demonstratie fara violenta.

Societatea civila pare hotarata, asadar, sa nu faca niciun pas inapoi, in ciuda incercarilor de intimidare si a violentelor de miercuri seara. Si in tara, in foarte multe orase, zeci de mii de persoane au umplut strazile.

Coloanele impresionante de manifestanti au scandat intr-un glas si - peste tot - au protestat pasnic. Peste 35.000 de persoane au manifestat miercuri seara in centrul Clujului.

Oamenii le-au impartit flori jandarmilor si politistilor, iar acestia le-au daruit, la randul lor, doamnelor si domnisoarelor prezente la miting.

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Presedintele merge marti in Parlament pentru a vorbi despre modificarea Codurilor penale si despre proteste
Presedintele merge marti in Parlament pentru a vorbi despre modificarea Codurilor penale si despre proteste

Klaus Iohannis a anuntat ca vrea sa prezinte un mesaj in fata camerelor reunite ale legislativului marti la pranz.

Peste 200.000 de oameni in strada in toata tara, dupa ce Dragnea si Grindeanu au anuntat ca nu renunta la ordonanta
Peste 200.000 de oameni in strada in toata tara, dupa ce Dragnea si Grindeanu au anuntat ca nu renunta la ordonanta

Pentru a treia seara la rand, vocile romanilor au rasunat din nou ferm, in toata tara, dupa ce ieri liderul PSD Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu au anuntat ca merg mai departe cu ordonanta de modificare a Codurilor Penale.

80.000 de oameni au protestat in Piata Victoriei.
80.000 de oameni au protestat in Piata Victoriei. "Nu puteti cumpara toate generatiile", "Abrogati si plecati". FOTO si VIDEO

Bucurestenii au iesit in strada pentru a treia zi consecutivia in Piata Victoriei din Capitala, unde numarul manifestantilor a ajuns la 80.000 joi seara.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.