A gasit un portofel cu 700 de euro si a postat anuntul pe Facebook. Ce risca barbatul daca nu gaseste proprietarul in 10 zile

Ultimul update: Sambata 16 Ianuarie 2016 07:11
Data publicarii: Miercuri 13 Ianuarie 2016 18:03
Categorie: Actualitate

Daca ati gasit pe strada un portofel, sa stiti ca nu e de ajuns sa postati un anunt pe Facebook, in speranta ca-l veti gasi pe proprietar.

Desi reteaua de socializare s-a umplut de asemenea mesaje, politistii va avertizeaza ca puteti fi amendati sau chiar inchisi, daca nu predati obiectul gasit autoritatilor in cel mult 10 zile.

Ovidiu a gasit zilele trecute intr-un restaurant din Avrig, judetul Sibiu, o geanta in care se aflau documente si 700 de euro. A fotografiat buletinul gasit inauntru si a postat poza pe Facebook in speranta ca cineva va recunoaste proprietarul care a uitat geanta in local.

Ovidiu Olariu: "Ne-am hotarat sa postam pe Facebook, fiind un site de socializare foarte solicitat. Am zis ca il va gasi mai repede un prieten sau ceva."

Demersul a avut succes. Un cunoscut al celui care a pierdut geanta cu acte si bani a vazut postarea si i-a dat de veste.

Povestea unui portofel pierdut. Cea mai mare dovada de omenie probata de un clujean aflat la plimbare cu cainele sau

Ovidiu Olariu: "Au inceput as ne sune prietenii lui de prin sat, de acolo de unde era el, din Focsani. A venit si el, ca ne-a sunat imediat, ne-a sunat si sa ne multumeasca."

Si asta e doar un exemplu. Facebook-ul e plin de astfel de anunturi. Acesta, de pilda, postat in ziua de Craciun a fost redistribuit de peste 4 mii de ori. "Incerc pe aceasta cale. Poate este cineva care il cunoaste pe proprietar. Haideti cu share!" - suna apelul. Atentie insa! Un articol din noul cod penal ii obliga pe cei care posteaza astfel de mesaje sa faca mai mult.

Daca din intamplare ati gasit un portofel si, in incercarea de a da de proprietarul lui, ii faceti o fotografie pe care o postati pe Facebook, politistii spun ca acest lucru nu este suficient. Conform legii - in cel mult 10 zile - trebuie sa predati obiectul autoritatilor. In caz contrar, riscati sa primiti o amenda sau chiar sa faceti inchisoare.

Inspector principal Emilia Mihailescu, Politia Buzau: "Trebuie sa recunoastem ca retelele de socializare reprezinta un canal de comunicare extrem de utilizat. Considera ca e un mijoc bun de a transmite aceasta informatie: ca se gasesc in posesia unui bun gasit. Nu e neaparat un lucru rau, dar nu este solutia. Daca in 10 zile nu ajung ajung la autoritati sau proprietar, intra sub influenta legii."

Insusirea bunului gasit este considerata infractiune, iar pedepsele pot merge pana la 3 luni de inchisoare.
 

O pensionara a ramas fara bijuterii si toti banii din portofel, in plina strada. Femeia crede ca a fost

O pensionara a ramas fara bijuterii si toti banii din portofel, in plina strada. Femeia crede ca a fost "hipnotizata" de hoti

sofer

Un român s-a filmat în timp ce conduce fără permis, în Londra. "Am 100, la mișto"

Aglomerație la Registrul Auto. Șoferii cu mașini aduse din străinătate se tem de un nou impozit

Ion Dumitru, fostul director general al Romsilva, cere statului despăgubiri de jumătate de milion de lei

Drumurile din țară, nesigure în cazul unui viscol. Perdelele forestiere trebuiau înființate încă din 1998

Mai mulți bucureșteni, păcăliți de falși inspectori ISU

Doi recuperatori olandezi au căutat fără succes o bicicletă furată, în Bacău

justitie UE

APCE trage România de urechi, pentru că nu își rezolvă problemele din justiție

Doi bărbați, cercetați de autorități. Ei au agresat polițiștii care i-au prins urinând pe o mașină

Cimitir vandalizat de către mai mulţi tineri. " "De 27 de ani suntem aici şi nicioadata nu s-a întâmplată aşa ceva"

O femeie și un biciclist, spulberați de 2 cai nesupravegheați

Din cauza căldurii, şerpii veninoşi au ieşit din adăpost în Banat

Bărbatul din Neamț convertit la islamism, adus în fața judecătorilor. Vrea să fie eliberat