Michael Jackson, ultimul show! VEZI VIDEO de la inmormantare

×
Codul embed a fost copiat

La mai bine de un an de la disparitia de neinlocuit a lui Michael Jackson, ceremonia de inmormantare a megastarului ramane un moment extrem de impresionant.

 

A fost o ceremonie sobra, rezervata exclusiv rudelor si prietenilor. Printre cei 200 de participanti, Elizabeth Taylor si Diana Ross, care nu s-au mai aratat de la moartea megastarului. Initial, clanul Jackson a anuntat ca nimeni nu va vedea nimic de la eveniment. Dar pana la urma s-au razgandit.

Funeraliile s-au desfasurat in aer liber, in fata Terasei Sacre a Marelui Mausoleu, zona exclusivista a unui cimitir consacrat oricum VIP-urilor. Exact la 21.43, ora Los Angelesului, sicriul aurit si acoperit cu crini si trandafiri albi al lui Michael Jackson a fost depus de cei cinci frati.

Ceremonia de adio a inceput cu mare intarziere fata de momentul anuntat initial. Clanul Jackson a sosit cu sase Rolls-uri, urmate de restul convoiului.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Toata familia regelui pop a luat loc in primele randuri. Cei trei copii ai lui Michael s-au aflat alaturi de bunicii lor, Katherine si Joe Jackson.

Ca si la ceremonia din 7 iulie 2009, de la Staples Center, toti fratii Jackson au purtat cate o manusa alba, marca starului. De-o parte si de cealalta a sicriului au fost asezate doua portrete mari cu Michael Jackson.

Cei trei copii ai lui Michael, Prince, Paris si Blanket au strecurat cateva mesaje in sicriul tatalui lor, printre care: "Tata, te iubim" sau "Ne este dor de tine".

Nu au lipsit de la ceremonie prietenii cei mai buni ai megastarului. Liz Taylor, in varsta de 77 de ani, a venit printre primii, iar scaunul sau cu rotile a fost asezat in spatele locurilor pregatite pentru restul asistentei.

Starul din "Singur acasa", Macaulay Culkin, despre care s-a spus ca ar fi tatal lui Blanket Jackson, a sosit impreuna cu iubita sa. A fost si producatorul muzical Quincy Johnes , impreuna cu care Michael a creat cel mai bine vandut album din lume, Thriller.

A fost prezenta si fosta sotie a lui Michael, Lisa Marie Presley, despre care se spune ca ar fi izbucnit in lacrimi cand a vazut sicriul. Si Diana Ross, si Aretha Franklin au fost emotionate.

Printre participanti s-a numarat si Omer Bhatti, tanarul dansator despre care s-a spus ca ar fi copilul nelegitim al lui Michael.

Toti invitatii au fost condusi la locurile lor de membri ai echipei de dansatori a lui Michael, transformati cu aceasta trista ocazie intr-un fel de stewarzi.

Ceremonia funebra a durat aproape o ora, departe de ochii fanilor si jurnalistilor, care nu au fost lasati sa vina la cimitirul inchis publicului pe intreaga durata a zilei de ieri. Familia a insistat ca totul sa ramana in cadru privat. Asa ca autoritatile au inchis pana si spatiul aerian. Totusi, zeci de camere, amplasate cu acordul familiei au filmat "momentul de adio". Mare parte din aceste imagini vor fi folosite probabil pentru un documentar despre viata megastarului, "This Is It".

Dupa ceremonie, familia si prietenii s-au reunit la un restaurant situat langa cimitir.

Discreti de aceasta data, dupa ce saptamani intregi dupa moartea artistului s-au perindat pe la diverse televiziuni, fratii lui Michael nu au acordat niciun interviu si abia daca si-au aruncat privirea spre jurnalistii adunati in fata. Se pare ca totul se datoreaza lui Katherine Jackson, care a tinut ca ultima ceremonie a lui Michael sa fie una "sobra si demna".

Cavoul unde isi va dormi somnul de veci Michael este decorat cu replici ale sculpturilor lui Michelangelo si o copie pe sticla a picturii acestuia "Cina cea de taina".

Familia nu a dezvaluit cat a costat organizarea ceremoniei, dar presa vorbeste despre suma de un milion de dolari. Primaria orasului Glendale a anuntat ca securitatea, asigurata de un mare numar de politisti, va ajunge la 150.000 de dolari, suma ce va fi achitata de administratorii averii lui Michael.

Ceremonia publica din iulie 2009, de la Arena Staples Center, la care au luat parte 20.000 de oameni, a costat aproape un milion si jumatate de dolari.

Cat despre fani, au fost rugati, ca si in cazul ceremoniei publice de la Staples Center, sa stea deoparte si sa lase familia sa-si ia adio de la Michael ca de la un om obisnuit. Cu toate acestea, grupuri intregi de oameni s-au adunat in fata barierelor de securitate, sperand sa intrezareasca vedetele adunate.

LIVE stirileprotv.ro: Tribut Michael Jackson, duminica in Herastrau!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Misterul persista in procesul mortii lui Michael Jackson. Luni va fi audiat ultimul martor
Misterul persista in procesul mortii lui Michael Jackson. Luni va fi audiat ultimul martor

Cinci saptamani de dezbateri, 40 de martori si multe ore de demonstratii stiintifice nu au fost suficiente pentru a elucida misterul care inconjoara ultimele ore din viata cantaretului Michael Jackson.

Dr. Murray:
Dr. Murray: "Michael Jackson si-a administrat singur doza letala. Nu putea sa doarma fara Propofol"

Michael Jackson dormea de doua luni numai datorita Propofolului, puternicul anestezic care l-a si ucis. Este declaratia pe care a facut-o medicul sau, aflat acum in banca acuzatilor, la finalul celei de-a doua saptamani in sala de judecata.

Rasturnare de situatie. De ce a fost sunata aceasta femeie din ambulanta in care murea Michael
Rasturnare de situatie. De ce a fost sunata aceasta femeie din ambulanta in care murea Michael

Audierile in procesul lui Michael Jackson scot la iveala alte detalii importante care ar fi putut schimba cursul evenimentelor din ziua in care megastarul a murit. Amanta doctorului Conrad Murray a facut cateva dezvaluiri.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.