Roxette, BurgerFest si Noaptea Muzeelor 2015. Unde iesim in weekend

DeBarbati

BurgerFest, primul eveniment din Romania dedicat burgerilor, Mad Max: Fury Road, Noaptea Muzeelor 2015 si Kenny Garrett. DeBarbati iti face programul de weekend.

FILM

Mad Max: Fury Road
Regie: George Miller
Distributie: Tom Hardy, Charlize Theron

Mad Max: Fury Road continua franciza Mad Max, cu Mel Gibson, lansata in 1979. De aceasta data, Mel Gibson este inlocuit cu Tom Hardy, greu de recunoscut in prima parte a trailerului. Noul film promite o intoarcere la atmosfera distopica ce a definit aceasta serie cinematografica si va aduce o societate anarhica, pentru care legile si regulile nu mai exista.

Citește și
Ville Valo - GETTY
Dupa 9 ani de absenta, HIM se intoarce in Romania. Concert la Timisoara
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Dar in aceasta lume sangeroasa exista doi rebeli care ar putea rasturna totul si instaura ordinea. Max incearca sa isi revina dupa ce si-a pierdut sotia si copilul si se lupta cu toti cei care ii ies in cale si il ameninta. Insa, mai exista un alt personaj interesant, Furiosa (Charlize Theron) o femeie rasa complet in cap, cu o aparitie de razboinica, care incearca sa supravietuiasca in desertul sangeros.

Coconut The Little Dragon

Coconut, un dragon de foc mititel, este insarcinat sa pazeasca iarba de foc care ii confera neamului sau un dar unic, acela de a sufla flacari, dar se trezeste ca cineva a furat-o de sub nasul lui. Prin urmare, Coconut se hotaraste sa porneasca in cautarea ierbii focului, si isi uneste fortele cu Oscar, dragonul mancacios, si Matilda, un porcusor tepos. Coconut este surprins sa afle ca celelalte neamuri de dragoni nu simpatizeaza prea mult dragonii de foc.

Darul lor special se pare ca este invidiat de ceilalti, dar, cand vulcanul dormitand de pe Insula Dragonilor se trezeste la viata si incepe sa verse lava fierbinte, Coconut trebuie sa infrunte curajos caldura si fumul, ca sa aduca inapoi iarba focului. Dar oare chiar isi doreste ca insula sa redevina asa cum era ea inainte? Poate gasi el o cale de a impaca toate rasele de dragoni si sa si salveze insula de la distrugere?

BurgerFest, primul eveniment din Romania dedicat burgerilor

La noi, pasiunea pentru burgeri a explodat in ultimii ani si cucereste din ce in ce mai mult teren. La sfarsitul acestei luni se va organiza si primul eveniment major dedicat acestor specialitati culinare: BurgerFest , care va avea loc intre 22 si 24 mai, in Bucuresti, la Verde Stop, zona Barbu Vacarescu (locatie conexa fostului spatiu de evenimente Zone Arena). Festivalul isi doreste sa stranga in acelasi loc cei mai deliciosi burgeri oferiti de restaurantele din intreaga tara si sa premieze CEL MAI BUN BURGER, in cadrul unei competitii unde sunt invitate toate localurile de profil, impreuna cu bucatarii lor.

BurgerFest propune o experienta diferita pentru un weekend in Bucuresti: trei zile petrecute intr-o zona cu verdeata, cu multa muzica buna, concerte, cu delicatese culinare si experiente gastronomice, cu jocuri si concursuri, toate intr-o locatie eleganta, cu un decor shabby chic.

Accesul la BurgerFest se face pe baza de bilet, pretul unui bilet fiind de 15 lei pe zi sau 39 de lei pentru cele trei zile de eveniment. Incepand din prima saptamana a lunii mai, abonamentele pe trei zile vor fi disponibile online, in retelele MyTicket.ro si Iabilet.ro.

La eveniment poti sa mergi cu bicicleta. Iti recomandam PEGAS - cea mai bună alternativă pentru deplasarea în oraş.

CONCERT

Roxette - 30th Anniversary Tour - Arenele Romane

17 Mai ora 20:00 - 23:00

Roxette se pregateste sa incheie luna aceasta cel mai recent turneu al trupei, pregatind insa pentru prima jumatate a anului urmator noi concerte in Australia si Noua Zeelanda dar si o revenire spectaculoasa in Europa. Noul turneu european marcheaza cea de-a 30-a aniversare a duo-ului suedez si va debuta pe 10 mai 2015, la Milano, urmand ca o saptamana mai tarziu sa bifeze o noua vizita in Romania.

Roxette va concerta la Bucuresti pe 17 mai, la Arenele Romane, aceasta fiind cea de-a doua vizita a trupei in capitala Romaniei dupa concertul memorabil sustinut in 2011.

Kenny Garrett - Sala Radio

Joi ora 20:00 - 23:00

Jazz Syndicate Live Sessions continua seria de concerte de la Sala Radio din Bucuresti cu nume de referinta ale jazz-ului international. Dupa concertul sold out al celebrului saxofonist Ravi Coltrane, un alt notoriu muzician american este invitat la Sala Radio, in data de 14 mai, de la ora 20.00, anume ilustrul saxofonist si compozitor Kenny Garrett.

Considerat de publicatia Washington City Paper drept „cel mai important saxofonist alto al generatiei sale” iar de catre The New York Times „cel mai admirat saxofonist alto de jazz dupa Charlie Parker”, Kenny Garrett a castigat Premiul Grammy la categoria „American post bop jazz saxophonist and flautist” si nenumarate alte premii, distinctii, nominalizari, el fiind frecvent selectat in topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat si Billboard.

Noaptea Muzeelor 2015 - TBA (To Be Announced)

16 Mai ora 22:00 - 03:00

De 11 ani publicul romanesc se bucura de o noapte in care muzeele din toata tara isi deschid portile cu evenimente si expozitii speciale pentru a celebra alaturi de alte mii de institutii similare din Europa Noaptea Muzeelor. De multa vreme nu mai este doar o sarbatoare a muzeelor ci si a partenerilor care, an de an, se alatura acestui eveniment ce anima orasul – institutii si organizatii culturale, galerii de arta, studiouri de creatie, ONG-uri istete, bienale de arta, spatii alternative, etc.

Este practic o sarbatoare a industriilor culturale si creative deoarece muzeele sunt acum parte din ele. Mai mult decat atat, acest brand cultural a generat in spatiul romanesc alte astfel de evenimente construite dupa acelasi tipic: Noaptea Galeriilor, Noaptea Institutelor Culturale, Noaptea Birourilor de Arhitectura, Noaptea Caselor deschise, etc.

Etnorama - Parcul Herastrau

15 Mai ora 11:00 - 21:00
16 Mai ora 10:30 - 21:00
17 Mai ora 10:30 - 18:00

In perioada 15-17 mai, minoritatile etnice le dau intalnire bucurestenilor in Parcul Herastrau - intrarea Charles de Gaulle. Prima editie a festivalului Etnorama isi propune sa celebreze diversitatea culturala, oferind etniilor reprezentative din Bucuresti ocazia de a-si prezenta traditiile, obiceiurile si mestesugurile in cadrul unui program plin de concerte, ateliere de creatie sau piese de teatru.

Nu uita de Pegas - Cea mai bună alternativă pentru deplasarea în oraş.

burn Residency Showcase - Halele Carol

15 Mai ora 22:00 - 05:00

Asculta seturi de Ibiza in avanpremiera! Au fost sute. Au mai ramas 5. Ei sunt DJ-ii romani care au ajuns in finala burn Residency. Ei sunt superstarurile de care lumea nu a auzit inca. Si sunt gata sa isi masoare puterile pe 15 Mai. Asculta-i la burn Residency Showcase! Dupa ce incalzesc scena din Halele Carol, mixurile celor 5 finalisti ajung direct pe frecventele Radio Sonica din Ibiza.

De aici, juriul international va hotari cine e DJ-ul roman care isi merita rezidenta in Ibiza. El va ajunge sa invete meserie de la Pete Tong si Carl Cox in bootcamp-ul de pe insula, avand sansa sa devina urmatorul superstar din Ibiza care va castiga marele premiu de 100.000 euro. Deocamdata, nimeni nu ii stie numele, dar il poti cunoaste pe 15 mai, la Halele Carol, la burn Residency Showcase. Incepe cursa pentru glorie!

Finalistii burn Residency Romania

✕ Kurtiss Kromm
✕ Mihai Vladu
✕ Sevenego
✕ Diego_ro
✕ MystikVybe

Special line-up
✕ OSUNLADE
✕ FOUCHAT
✕ BOg

The Jam 3 - C.T.C., Lansare Omu Gnom, Dragonu AKA 47, El Nino, Denis, Shannon, Dj Undoo - Colectiv

16 Mai ora 20:00 - 01:00

16.05.2015 este ziua in care ne reunim in Colectiv, la cel de-al treilea theJam. Asa cum v-am obisnuit, avem un line-up bogat, la editia cu numarul 3 avandu-i invitati pe:

CTC;
Omu Gnom (lansare album nou);
Dragonu AKA 47;
El Nino;
DENIS (live looping);
Shannon (beatbox);
Warm-up si after-party Dj Undoo.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Pink Martini revine la Bucuresti impreuna cu solista China Forbes. Concert pe 4 octombrie
Pink Martini revine la Bucuresti impreuna cu solista China Forbes. Concert pe 4 octombrie

Pink Martini revine pe 4 octombrie, la Sala Palatului pentru o noua aventura muzicala, de data aceasta alaturi de solista China Forbes.

Dupa 9 ani de absenta, HIM se intoarce in Romania. Concert la Timisoara
Dupa 9 ani de absenta, HIM se intoarce in Romania. Concert la Timisoara

HIM, una dintre trupele emblematice ale muzicii rock si metal, revine in Romania dupa mai bine de 9 ani de absenta.

David Bisbal a revenit in Romania, unde a primit un disc de aur. Artistul, intr-un nou concert la Sala Palatului
David Bisbal a revenit in Romania, unde a primit un disc de aur. Artistul, intr-un nou concert la Sala Palatului

A facut inconjorul lumii cu piese precum ''Buleria'' si ''Corason Latino'', si a rupt inimi cu aerul sau latino. David Bisbal, cunoscutul canteret spaniol, a revenit in Romania si a concertat la ''Sala Palatului''.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.