Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Consiliul Judetean Cluj conecteaza castelul Bánffy la curent, pentru Festivalul Electric Castle

Electric Castle Festival

Consiliul Judetean Cluj va fi partenerul de organizare al Festivalului Electric Castle, care se va desfasura in perioada 21-23 iunie la Castelul Bánffy din Bontida, judetul Cluj.

Presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, si reprezentantii Boiler Events au semnat miercuri protocolul de colaborare in acest sens. Parteneriatul urmareste promovarea si punerea in valoare a Castelului Bánffy, unul dintre cele mai frumoase ansambluri de cladiri istorice din Bazinul Carpatin, prin cresterea vizibilitatii turistice a domeniului considerat pe vremuri „Versailles-ul Transilvaniei”.

Potrivit actului amintit, Consiliul Judetean va asigura bransarea castelului la reteaua de curent electric, precum si distributia curentului electric pe durata festivalului. De asemenea, in urma unei colaborari cu o firma de transport in comun, se va crea o ruta de transport constanta intre Cluj-Napoca si castelul Bánffy in perioada amintita.

"Suntem convinsi ca festivalul va atrage un numar mare de tineri catre Castelul Bánffy din Bontida; avem astfel posibilitatea de a promova castelul in randul clujenilor, al ardelenilor si chiar al strainilor. Consiliul Judetean Cluj este intotdeauna deschis la astfel de colaborari, cu atat mai mult cand este vorba de promovarea unei zone a judetului. In plus, comunitatea locala va beneficia permanent de pe urma imbunatatirii infrastructurii zonei”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu.

Timp de trei zile, pe cele patru scene amenajate la castel vor evolua 40 de trupe si artisti romani si straini consacrati, printre care Morcheeba, Pendulum DJ Set fest. MC Verse (Live), James Zabiela, Telepopmusik (Live), Dub Pistols (Live), Stanton Warriors, Wankelmut si orchestra Notes&Ties.

Electric Castle Festival

Printre numele noi anuntate de organizatori se numara Fritz Kalkbrenner, care si-a confirmat recent participarea. Artistul german si-a inceput cariera la sfarsitul anilor ’90 si, dupa o perioada in care a lucrat impreuna cu fratele sau Paul, s-a impus ca interpret solo prin albumul ”Today Here Gone Tomorrow” (2010), care a ajuns sa figureze in topul celor mai bune 10 albume ale anului si in top 5 al celor mai bune albume din iTunes.

Organizatorii asteapta o participare totala de 25.000 de persoane (cumulat) pe durata festivalului.

Programul va include si evenimente complementare muzicii: proiectii de scurt-metraje, expozitii de pictura, fotografie si sculptura, prezentari de moda, targ de carte, actiuni neconventionale de teatru si dans, concursuri sportive si jocuri distractive. in curtea castelului va fi amenajata si o zona de campare pentru corturi, dotata cu toate utilitatile necesare.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 10 Aprilie 2013
Citeste mai multe despre: concerte, festivaluri, Electric Castle, Cluj,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed