Reguli controversate pe litoral: "Nu e voie cu cearsaful intre sezlonguri!

×
Codul embed a fost copiat

Turistii care merg in Mamaia si indraznesc sa-si aseze cearsaful sau prosopul intr-o zona a plajei in care se inchiriaza sezlonguri sunt anuntati de agentii de paza ca "nu e bine ce fac" si chiar ca exista o lege care le interzice acest lucru.

 

Au patit-o doi turisti din Galati, care au fost alungati cu injuraturi. Asta desi, sustin oamenii, ar fi vorba de o plaja publica. Iar panourile nu precizeaza faptul ca turistii nu au voie sa stea pe cearsafurile proprii, ci interzic amplasarea altor sezlonguri sau umbrele.

Filmarea, trimisa de un utilizator www.stirileprotv.ro dovedeste ca aceasta practica este ceva curent in statiunea Mamaia.

Totusi, turistii ar trebui sa ia in calcul si alte aspecte: cea mai mare parte a plajelor a ramas la cei care au licitat pentru ele. Acestia pot actiona ca veritabili proprietari, pe o perioada determinata de timp, insa. Adica, pot face propriile reguli, cata vreme au un contract valabil.

Citește și
plaja
Turisti injurati si izgoniti de pe o plaja din Mamaia! Prosopul e de vina
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Exista, apoi, o a doua categorie: plajele nelicitate, dobandite de hotelieri. Si acestia, la randul lor, pot actiona ca proprietari.

In fine, a treia categorie o reprezinta plajele comunale. Indiferent de statutul respectivei fasii de nisip, insa, comportamentul agentilor de paza este de condamnat.

Explicatia este simpla: cei care ofera spre inchiriat sezlongurile ocupa locuri cat mai aproape de apa. Probabil se tem ca nu vor avea prea multi clienti, daca acestia vad ca alti turisti beneficiaza gratis de o pozitie convenabila pe plaja.

Asa ca "tupeistii" care cred ca pot sta oriunde pe o plaja publica sunt indemnati sa paraseasca zona respectiva. Iar vorba buna nu este una dintre metodele de convingere. "Daca nu vreti de bunavoie, va mutam cu forta", pare sa fie deviza agentilor de paza.

Cei doi turisti din Galati au cerut ajutorul politiei, insa tot ei au fost amendati, pentru tulburarea linistii publice.

In concluzie, turistii romani sunt indemnati practic sa mearga peste granita, daca vor sa fie respectati si sa aiba un concediu linistit.

Potrivit legii, administratorii sunt obligati sa le asigure 20% din suprafata plajei celor care vin cu prosopul. Unde insa, ei decid. De aici incep si discutiile. Pe plajele certificate Blue Flag, de pilda, regulile spun ca intre sezlonguri ar trebui asigurat un spatiu de cel putin 2 metri si jumatate.

La OPC sunt inregistrate peste 400 de reclamatii de cand a inceput sezonul. Inspectorii spun ca, cel mult, ei pot sa verifice daca administratorul asigura spatiul obligatoriu pentru turistii care prefera sa vina cu cearsaful. Pana acum, nu s-au dat amenzi.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Razboi pe litoral, din cauza costumelor de baie: nudisti VS. textilisti!
Razboi pe litoral, din cauza costumelor de baie: nudisti VS. textilisti!

Cum nimeni nu s-a gandit si la cei care vor sa se simta liberi, inclusiv pe malul marii, nu mai exista zone special amenajate pentru ei. Asa ca nu e de mirare faptul ca turistii in costume de baie si cei goi pusca se bronzeaza la un loc.

Turisti injurati si izgoniti de pe o plaja din Mamaia! Prosopul e de vina
Turisti injurati si izgoniti de pe o plaja din Mamaia! Prosopul e de vina

Concediu incheiat amar pentru doi turisti din Galati, care au fost injurati si izgoniti de-a dreptul de pe o plaja din Mamaia. "N-am facut nimic" spun oamenii, care si-au asezat prosopul intr-o zona de sezlonguri.

Vrei sa te intorci cu 20 de ani in timp? Mergi in sudul litoralului nostru!
Vrei sa te intorci cu 20 de ani in timp? Mergi in sudul litoralului nostru!

Mereu surprinzator, litoralul nostru are si statiunile lui neschimbate. Sunt locuri ramase cu 20 de ani in urma, unde hotelierii nu au avut bani de investitii.

Preturi umflate pe litoral, din cauza numarului redus de turisti!
Preturi umflate pe litoral, din cauza numarului redus de turisti!

Daca va bucurati la gandul ca o sa va coste mai putin cazarea la mare, iata si vestea proasta: veti plati in schimb mai mult pe mancare si bautura.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.