Tyche, planeta gigant descoperita in sistemul nostru solar

Planete sistem solar

Daca v-ati obinuit cu gandul ca in sistemul nostru solar exista noua planete, Pluto fiind cea mai indepartata, iar Jupiter cea mai mare, cercetatorii de la NASA pretind ca au descoperit o noua planeta, de 5.300 de ori mai mare decat Pamantul.

The Independent: Orbita planetei Tychee este de 15.000 de ori mai departe de Soare decat Terra, si de 375 de ori mai departe fata de Pluto, acesta fiind si motivul pentru care nu a fost descoperita mai devreme. Insa oamenii de stiinta cred ca exista dovada  existentei sale, si a fost surprinsa de unul din telescoapele NASA - Wise - urmand sa fie analizate imaginile. Primele date care vor fi date publicitatii vor aparea in aprilie, iar imagini cu aceasta planeta vor aparea abia peste doi ani.

The Washington Post: De ce micsoreaza Obama bugetul Pentagonului?  In fata presiunii din cadrul administratiei pentru reducerea deficitului bugetar, secretarul Apararii Robert Gates, afirma ca a pregatit un proiect de buget pentru anul fiscal 2012 (care incepe la 1 octombrie 2011) "rezonabil". "Acest buget reprezinta un nivel de finantare rezonabila, responsabila si viabila, nivelul minimal al cheltuielilor pentru aparare necesare, avand in vedere provocarile din lume", afirma Gates intr-un comunicat. Pentagonul prevede un buget pentru 2012 de 671 de miliarde de dolari, fata de 708 ceruti de administratia Obama anul trecut.

Wall Street Journal: Egiptul a cerut statelor din UE sa inghete conturile lui Mubarak Autoritatile egiptene au cerut Germaniei sa inghete conturile fostilor membri ai Guvernului si Parlamentului egiptean, a declarat, luni, un purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe. Marea Britanie a primit si ea o cerere de inghetare a conturilor fostilor oficiali egipteni, a anuntat, luni, la Londra, ministrul britanic de Externe, William Hague. "Vom coopera, in mod evident", cu autoritatile egiptene, "lucrand cu Uniunea Europeana si partenerii internationali, asa cum am facut in cazul Tunisiei", a adaugat el. Nici Londra, nici Berlinul nu au evocat numele lui Hosni Mubarak, care a demisionat vineri, dupa 29 de ani la conducerea tarii. Potrivit presei britanice, Mubarak ar detine conturi de milioane de euro in Marea Britanie.

Los Angeles Times: Doi morti, in urma unui atentat sinucigas dintr-un centru comercial din Kabul Kamikaze si-a declansat centura cu explozibili in momentul in care a fost arestat de gardienii de la intrarea in centrul comercial Kabul City, a declarat Zemarai Bashary pentru postul privat de televiziune Tolo. "Doi gardieni au fost ucisi si alti doi raniti. Un singur atacator s-a aruncat in aer", a adaugat el. "Doi gardieni ai centrului comercial au fost ucisi si alte doua persoane au fost ranite", a confirmat la fata locului seful politiei din Kabul, Mohammad Ayub Salangi.

Citește și
asteroid
Vezi ce s-ar alege de Pamant daca ar fi lovit de asteroidul Apophis. VIDEO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

AFPAvalansa de gunoaie in insula greceasca Andros Prabusirea unei faleze din cauza ploilor a provocat o "avalansa de deseuri" pe insula greceasca Andros. Faleza s-a prabusit din cauza precipitatiilor abundente din ultimele zile, iar resturile menajere care erau depozitate in zona au alunecat aproximativ 400 de metri, explica viceprimarul localitatii Schinias, Leftheris Ballas. "Din fericire, pagubele sunt destul de limitate" pe plaja Schinias, situata in sud-estul insulei Andros. Primaria examineaza solutii alternative pentru gestionarea resturilor menajere si va proceda la curatarea zonei afectate, unde sunt numeroase vestigii antice.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Codul lui Da Vinci, la un pas de a fi decriptat. Ce e dincolo de simboluri?
Codul lui Da Vinci, la un pas de a fi decriptat. Ce e dincolo de simboluri?

Bizarele secvente de simboluri, scheme si figuri au intrigat lumea oamenilor de stiinta timp de 100 de ani. Insa acum, gratie tehnicii de datare cu ajutorul carbonului, cercetatorii au inceput sa decripteze misterul din manuscriptul Voynich.

Vezi ce s-ar alege de Pamant daca ar fi lovit de asteroidul Apophis. VIDEO
Vezi ce s-ar alege de Pamant daca ar fi lovit de asteroidul Apophis. VIDEO

Chiar daca initial au negat teoria profesorului rus Leonid Sokolov, cercetatorii de la NASA au recunoscut ca asteroidul Apophis este o reala amenintare pentru Terra.

Atlantida, gasita pe fundul Atlanticului cu Google Ocean?
Atlantida, gasita pe fundul Atlanticului cu Google Ocean?

Legenda Atlantidei pare sa se desluseasca cu ajutorul noilor tehnici. Filosoful Platon spusese ca Atlantida s-ar fi putut afla in Oceanul Atlantic si ar fi fost inghitita de mare in urma unui cataclism natural, iar acum Google Ocean a aratat dovada.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.