Solutii de avarie: inlocuirea premierului pentru controlul partidului

Traian Basescu si Emil Boc

Presedintele ar vrea ca Boc sa ramana la sefia PDL. In schimbul mentinerii controlului formatiunii in mainile unui om de incredere, ar fi dispus sa gaseasca un alt premier. Ipoteza a fost avansata la o intalnire secreta la Vila Lac 1 cu liderii PDL.

Romania Libera: Subiectul fierbinte de pe agenda discutiilor este identificarea unui premier independent care sa-l inlocuiasca pe Emil Boc, sustin surse de la varful PDL. Motivul ? Boc trebuie sa ramana presedintele partidului in acceptiunea sefului statului, fiind singurul care ar putea aduce toate fortele PDL la un numitor comun. Solutia Boc-presedinte se contrazice insa cu propunerea lui Adriean Videanu, sustinuta atat de garda veche, cat si de Traian Basescu, aceea ca premierul sa nu fie simultan si lider de partid. Astfel ca, daca lui Emil Boc i se da sansa unui nou mandat, functia de la Guvern trebuie preluata de altcineva. O ipoteza este cautarea unui om potrivit din afara partidului. Coincidenta sau nu, presedintele a avut aseara, inaintea unei noi intrevederi cu pedelistii, un tête-a-tête cu Mugur Isarescu, ceea ce a starnit din nou speculatii pe tema schimbarii de garda la Palatul Victoria. Surse pedeliste mai spun ca in ipoteza inlocuirii lui Boc cu guvernatorul BNR, mai multi ministri ar urma sa fie schimbati cu tehnocrati.

Jurnalul National: Presedinte si PDL cautam: sef de partid, lesa pentru Blaga, prim-ministru… … alti regi ai asfaltului, un nou Golden Blitz, increderea in sondaje, suvita, Cocos nou, Louis Vuittoane de criza, moguli, baieti destepti, stenograme, sponsori, vamesi, microfoane, procurori, judecatori, flota. De 24 de ore, Traian Basescu tine PDL fara somn, intorcand partidul pe dos pentru ca da semne ca s-a decis sa il schimbe, in sfarsit, pe Emil Boc, din fruntea Guvernului. Dar nu ca sa-l trimita in exil la Rachitele, ci ca sa-l propteasca din nou in usa din Modrogan, presedinte la partid, piedica in calea lui Vasile Blaga. Noua tactica a lui Basescu, frustrat dupa ce fusese exclus de la trasul sforilor pentru alegerile din PDL, vizeaza preluarea in forta a partidului, folosind elementul-surpriza, dar si elemental bahic. Pentru ca o prima batalie a campaniei lui Basescu de recucerire a PDL s-a purtat cu sticla de vin pe masa duminica noaptea, pana la 4 dimineata, la un sprit-politic, la Vila Lac 1.

Evenimentul Zilei: Boc, bagat in corzi de Basescu si de partid Emil Boc este impins de la spate sa ia o decizie rapida: ramane la guvern sau vrea sefia PDL. Garzii vechi a partidului care incearca de ceva vreme sa-l convinga pe premier sa aleaga Palatul Victoria i s-a aliat ieri si presedintele Traian Basescu, care a pledat pentru decuplarea functiilor de sef de guvern si de partid. Mai mult, intr-o serie de intalniri succesive intre seful statului si liderii PDL de la centru si din teritoriu s-a facut o analiza cost-beneficiu pe ambele scenarii, luandu-se in calcul chiar si retragerea lui Emil Boc de la Palatul Victoria si inlocuirea sa cu un independent de tipul Mugur Isarescu, cu care, de altfel, seful statului a si avut ieri o intalnire. Surse din BNR sustin insa ca Isarescu nu e dispus sa revina la Palatul Victoria.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
In cautarea unui job. Romanul care a depus 8000 de CV-uri intr-un an
In cautarea unui job. Romanul care a depus 8000 de CV-uri intr-un an

Robert Moreanu, absolvent a doua facultati, a reusit in 2010 trista performanta de a fi candidatul cu cele mai multe CV-uri depuse pe un site de recrutare: 7.996, cam 22 pe zi. Spune ca s-ar multumi si cu un salariu de 500 de euro.

Basescu, despre coruptia din vami: Regina se afla printre liderii sindicali
Basescu, despre coruptia din vami: Regina se afla printre liderii sindicali

Traian Basescu declara ca liderii sindicatelor politistilor si vamesilor stiu mai multe decat spun in scandalul coruptiei de la punctele de frontiera si cei retinuti ar putea proba ca „regina se afla printre liderii sindicali".

Triunghiul
Triunghiul "fericirii": spaga, vama si partidul

Procurorii DNA sustin ca mita din dosarul de la Vama Halmeu - in care au fost arestate trei persoane - a fost ceruta "in numele si pentru un partid politic si un sef de institutie".

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.