Omenirea, la un pas de extinctie. Eruptia vulcanului Toba ramane un mister

Vulcanul Toba

In locul in care s-a petrecut eruptia vulcanului Toba - acum aproape 74.000 de ani - se afla astazi un peisaj pitoresc ce are in mijloc lacul Sibandung, si doar cativa nori de fum ce ies din vulcan mai aduc aminte de violenta din adancuri.

Daily Galaxy: Toba este locul unde locuiau cei mai periculosi Homo sapiens si s-au dus cele mai crancene lupte ale oamenilor pentru supravietuire. Descoperirile unor cercetatori care au lucrat in nordul si sudul Indiei au scos la iveala ca  planeta a trecut printr-o perioada de iarna lunga de 6-10 ani, imediat dupa ce vulcanul a erupt,  dar altii cred inca ca planeta a suferit schimbari climatice, iar vremea s-a racit timp de 1000 de ani.

Pe Pamant au supravietuit doar 10.000 de oameni si asta ca urmare eruptiei vulcanului Toba, dar si din cauza scaderii temperaturii.

Echipa de cercetatori, condusa de un grup de experti de la Universitatea Oxford, au analizat cum au trait oamenii in acea perioada, ce instrumente foloseau sau ce plante existau. Au constata ca uneltele au fost create de Homo sapiens. Dr. Michael Petraglia, din cadrul Scolii de Arheologie a Universitatii Oxford, arata ca aceasta descoperire demonstreaza faptul ca India a fost populata cu 15.000 de ani mai devreme de cat se banuia pana acum.

The Guardian: Muammar Gaddafi: Nu voi parasi tara si jur sa mor ca un martir Intr-un discurs de 80 de minute pe care l-a tinut la televiziune nationala, Muammar Gaddafi a declarat ca este pregatit in orice moment sa moara ca un martir pentru tara, si si-a indemnat sustinatorii sa reactioneze violent in fata protestatarilor pentru a inabusi violentele care au lovit tara.

Citește și
scientologia
Scientologia, religia banilor. Teorii ale conspiratiei si mistere
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Reuters: Magnatul Behgjet Pacolli, ales in functia de presedinte al Kosovo Pacolli era singurul candidat la postul de presedinte, dupa ce a format o coalitie cu Partidul Democratic din Kosovo (PDK), al premierului in exercitiu Hashim Thaci. Trei tururi de scrutin au fost necesare pentru a-l alege pe Pacolli, cu 62 de voturi, din totalul de 67 de deputati prezenti, tinand cont ca parlamentarii opozitiei au boicotat votul. Premierul in exercitiu din Kosovo, Hashim Thaci, a anuntat sambata ca a format o coalitie cu partidul acestui bogat om de afaceri si cu reprezentantii minoritatilor etnice, care ii va permite sa formeze un nou guvern, la doua luni dupa alegeri.

EUobserver: Statele UE au acordat in 2009 licente de sute de milioane de euro pentru export de arme in Libia . Potrivit raportului, in 2009, Malta a acordat licente si a exportat arme in valoare de 79,7 milioane de euro in Libia, Belgia a acordat licente de 18 milioane de euro, iar Bulgaria de 3,7 milioane. La capitolul echipamente electronice de bruiaj, Germania a acordat licente in valoare de 43,2 milioane, iar Marea Britanie de 20,7 milioane. Potrivit oficialilor UE, autoritatile libiene au folosit in ultimele zile echipamente de bruiaj impotriva sistemelor de telecomunicatii, oprind aproximativ 5.000 de cetateni europeni sa paraseasca Libia. Italia a acordat licente in valoare de 107,7 milioane de euro pentru exportul de avioane militare si echipamente aferente catre Libia. Licentele oferite de Franta se ridica la 17,5 milioane, iar cele ale Portugaliei la 4,6 milioane.

CNN: Site-ul Voice of America, "hackerit" de iranieni Grupul a cerut secretarului de Stat american, Hillary Clinton, sa "asculte vocea natiunilor oprimate", afirmand: "am dovedit ca putem" (ca o aluzie la mesajul electoral al lui Barack Obama, "Yes, we can!"). Hackerii cereau Statelor Unite, in mesajul lor postat pe site, sa "nu se mai amestece in afacerile tarilor islamice". Apoi erau enumerate alte 90 de site-uri ale Voice of America, pe care grupul sustine ca le-ar fi piratat. Un oficial din cadrul administratiei americane a afirmat ca grupul este cunoscut sub numele de Armata cibernetica iraniana. Acesta este creditat cu piratarea retelei Twitter in decembrie 2009.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cercetatori: Pamantul ar putea ramane in intuneric pentru mai multe luni
Cercetatori: Pamantul ar putea ramane in intuneric pentru mai multe luni

Fenomenul de tsunami solar poate cauza dezastre de dimensiunea uraganului Katrina, insa la o scara mult mai mare, ba chiar la nivel global, putand sa lase Pamantul fara energie electrica timp de cateva luni.

Scientologia, religia banilor. Teorii ale conspiratiei si mistere
Scientologia, religia banilor. Teorii ale conspiratiei si mistere

Si in ceea ce priveste credinta si religia exista o moda. Scientologia a ajuns in SUA religia la care adera cele mai multe vedete: de la Tom Cruise, JLo, la John Travolta, toti sunt adeptii acestei religii in care  omul este cel mai important.

Pentru un nou inceput. SUA ofera 150 milioane de dolari pentru Egipt
Pentru un nou inceput. SUA ofera 150 milioane de dolari pentru Egipt

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton a anuntat ca Statele Unite vor oferi un ajutor in valoare de 150 de milioane de dolari Egiptului, pentru a sustine tranzitia politica aflata in curs, economia si oamenii.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.