EVALUARE NATIONALA 2017 ROMANA. Subiectele si barem la limba romana: elevii au avut de tratat genul liric. FOTO

×
Codul embed a fost copiat

EVALUARE NATIONALA 2017 ROMANA. A fost o dimineata cu emotii uriase pentru absolventii de gimnaziu. Peste 144 de mii de elevi au dat prima proba a Evaluarii Nationale, la Limba si literatura Romana.

Saptamana a inceput cu emotii uriase pentru absolventii claselor a 8-a. Luni a avut loc prima proba a Evaluarii Nationale, cea de limba si literatura romana. In final, multi copii au rasuflat usurati. Subiectele s-au dovedit destul de simple. Profesorii ii contrazic si sustin ca analiza unei poezii nu este accesibila adolescentilor.

Cu zambete si imbratisari. Asa s-a terminat prima proba a Evaluarii Nationale, la Scoala Jose Marti din Bucuresti. La primul subiect, copiii au avut de rezolvat cateva cerinte pornind de la poezia Ploaia, de Magda Isanos.

Dar pe cat de mare a fost bucuria, pe atat de mici ar putea sa fie notele. Profesorii spun ca poezia nu a fost una usor de inteles pentru copiii de 14 ani.

Cristina Tunegaru, profesoara de limba romana: ''Constat ca am evoluat, ca nu mai alegem texte de autor clasici, insa alegem texte dificile. Texte care trebuie interpretate din punctul de vedere al adultului. Trebuie interpretat ca o contopire a poetului cu natura si o schimbare de viziune, lucru pe care copiii nu stiu daca l-au observat. ''

Citește și
elevi scoala primara
EVALUARE NATIONALA 2017. S-au afisat subiectele la clasa a II-a la Limba romana si limba materna
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Examenul a durat doua ore, timp in care parintii au asteptat emotionati in preajma scolilor.

De anul acesta, Evaluarea Nationala cantareste mai mult pentru admiterea la liceu: 80%, fata de 75% cat era pana acum. Iar pentru cei care vor sa depuna contestatii a fost eliminat pragul de jumatate de punct, diferenta care era necesara pana acum pentru ca nota sa poata sa fie schimbata.

Elevii vor intra din nou in salile de examen miercuri, cand vor sustine proba de matematica. Primele rezultate vor fi afisate pe 26 iunie, iar cele finale, dupa solutionarea contestatiilor pe 30 iunie.

EVALUARE NATIONALA 2017 ROMANA. A fost publicat si baremul la limba Romana. Mai jos in articol puteti consulta si subiectele.

EVALUARE NATIONALA 2017 ROMANA. In final, multi au rasuflat usurati. Subiectele s-au dovedit destul de simple, au spus copiii.

Cu zambete si imbratisari. Asa s-a terminat prima proba a Evaluarii Nationale, la limba Romana. La primul subiect, copiii au avut de rezolvat cateva cerinte pornind de la poezia Ploaia, de Magda Isanos.

Dar, pe cat de mare a fost bucuria, pe atat de mici e posibil sa fie notele, spun profesorii. Poezia nu era chiar una accesibila adolescentilor.

FOTO: Adevarul

Cristina Tunegaru, profesoara de limba Romana: "Constat ca am evoluat, ca nu mai alegem texte de autor clasici, insa alegem texte dificile. Texte care trebuie interpretate din punctul de vedere al adultului. Trebuie interpretat ca o contopire a poetului cu natura si o schimbare de viziune, lucru pe care copiii nu stiu daca l-au observat."

Examenul a durat doua ore, timp in care parintii au asteptat emotionati in preajma scolii. Elise, de la Scoala Jose Marti din Bucuresti, a avut un sustinator mai special: cainele ei.

Evaluarea Nationala continua miercuri, cu alta proba de foc: matematica. Primele rezultate vor fi afisate pe 26 iunie, iar cele finale, dupa solutionarea contestatiilor, - pe 30 iunie.

UPDATE 11:00 Iata subiectele de la Evaluare Nationala 2017 Romana

FOTO: Adevarul

 

UPDATE 9:50 La Evaluare Nationala Romana, elevii au avut de argumentat de ce poezia Ploaia apartine genului liric, iar la subiectul al doilea au avut de scris despre o competitie sportiva.
 

EVALUARE NATIONALA 2017 ROMANA. Subiectele si baremul la limba romana vor fi publicate in scurt timp dupa inceperea examenului pe www.stirileprotv.ro

Examenul este organizat in peste 4.000 de centre. Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a anuntat, duminica, ca va deschide o linie telefonica la care pot fi sesizate eventuale disfunctionalitati.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale, la Evaluarea Nationala din acest an s-au inscris 144.890 de candidati, dintre care 144.740 din seria curenta si 150 din seria anterioara, iar examenul va fi organizat in 4.164 de centre.

Luni, va avea loc EVALUAREA LA LIMBA ROMANA, iar miercuri absolventii de clasa a VIII-a vor sustine proba scrisa la Matematica. Elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna joi.

Afisarea primelor rezultate este programata pentru 26 iunie, pana la ora 16:00, iar contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate in 30 iunie, in centrele de examen si pe evaluare.edu.ro.

EVALUARE NATIONALA 2017 ROMANA. Ministerul Educatiei Nationale pune la dispozitia celor implicati in acest examen, incepand de luni, linia TELVERDE 0800801100, numarul de telefon putand fi apelat gratuit. Numarul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 8:00 -16:00 (luni-joi) si 8:00-14:00 (vineri), precizeaza Ministerul Educatiei.

Una dintre noutatile acestui examen este ca ponderea mediei de la Evaluarea Nationala 2017 creste de la 75% la 80%, iar notele de la clasa vor reprezenta doar 20%, in loc de 25% din media de admitere in clasa a IX-a, asa cum era pana acum.

De asemenea, o alta noutate este ca s-a modificat si un aspect de notare la examenele nationale, mai exact a fost indepartata prevederea din metodologia de desfasurare a examenului de Evaluarea Nationala si a Bacalaureatului care spunea ca trebuie sa existe o diferenta de 0,5 puncte intre nota initiala si cea finala, de dupa contestatie, pentru ca nota sa fie modificata. Acum, nu va mai fi luat in calcul niciun barem pentru modificarea notei, iar nota finala fiind cea dupa contestatie.

Calendar EVALUARE NATIONALA 2017

7 - 9 iunie 2017 Inscrierea la evaluarea nationala
9 iunie 2017 Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
19 iunie 2017 Limba si literatura romana - proba scrisa
21 iunie 2017 Matematica - proba scrisa
22 iunie 2017 Limba si literatura materna - proba scrisa
26 iunie 2017 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
26 iunie 2017 Depunerea contestatiilor (orele 16 - 20)
27-29 iunie 2017 Rezolvarea contestatiilor
30 iunie 2017 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Evaluare Nationala la Limba romana pentru elevii de clasa a II-a. Ce au facut parintii pentru a le usura stresul elevilor
Evaluare Nationala la Limba romana pentru elevii de clasa a II-a. Ce au facut parintii pentru a le usura stresul elevilor

Elevii de clasa a doua au sustinut luni primul test important din viata lor. Este vorba despre Evaluarea Nationala la Limba romana, proba scrisa.

EVALUARE NATIONALA 2017. S-au afisat subiectele la clasa a II-a la Limba romana si limba materna
EVALUARE NATIONALA 2017. S-au afisat subiectele la clasa a II-a la Limba romana si limba materna

Evaluarea Nationala la clasa a II-a incepe luni cu probele la limba romana si limba materna

Simulare EVALUARE NATIONALA 2017 Matematica. Subiecte si barem proba la Matematica
Simulare EVALUARE NATIONALA 2017 Matematica. Subiecte si barem proba la Matematica

Simulare EVALUARE NATIONALA 2017. Simularea Evaluarii Nationale la clasa a VIII-a a continuat joi cu proba la matematica.

Simulare EVALUARE NATIONALA 2017.
Simulare EVALUARE NATIONALA 2017. "Perlele" elevilor de a VIII-a: "Una din trasaturile genului liric este visatoarea"

"Autorul nu a gasit, cred eu, o rima pe care sa o puna crucis in poezie".  Elevii s-au intrecut in greseli si exprimari care de care mai haioase, la simularea de anul acesta de la Evaluare Nationala, limba romana.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.