DNA trimite in judecata comisia de BAC a liceului Banescu din Mangalia, dar si parinti si candidati

BACALAUREAT 2013

Procurorii din cadrul DNA Constanta au dispus trimiterea in judecata a membrilor comisiei de bacalaureat de la Liceul "Ion Banescu" din Mangalia, precum si a unor parinti si elevi pentru fraudarea examenului de bacalaureat, sustinut in iunie-iulie.

Stirea este in curs de actualizare!

Redam integral comunicatul DNA:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata a urmatorilor inculpati:

-► AMZA GHEORGHE, in stare de arest preventiv, cadru didactic, presedinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Banescu” din Mangalia, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita in forma continuata si permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii.

Citește și
spaga, Bac, Constanta
Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul "Banescu" Mangalia, retinut pentru luare de mita
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

-►  RADULESCU INGRID IULIA, cadru didactic, vicepresedinte al comisiei de bacalaureat, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

-►  PADUREANU FLORIN, cadru didactic, membru al comisiei de bacalaureat, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita si permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii.

-► MANOLEASA DOINA, cadru didactic, membru al comisiei de bacalaureat, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de luare de mita si permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii.

-► TUDOSA VALERIA MARIA, cadru didactic, membru al comisiei de bacalaureat, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

-► STERE OTILIA CORNELIA, secretara comisiei de examen, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de luare de mita si de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii.

-► CARA VERONICA, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita

-►  BALINT MIHAELA VALENTINA, cadru didactic, supraveghetoare in cadrul comisiei de bacalaureat, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in forma continuata.

-► ALEXOIU GABRIELA, persoana fara calitate speciala, mama a unui candidat la examenul de bacalaureat, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de dare de mita, in forma continuata.

-► STANGACIU CILICA, candidat la examenul de bacalaureat, in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de dare de mita, in forma continuata

-► URZICEANU VIOREL, persoana fara calitate speciala, tatal unui candidat la examenul de bacalaureat, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de dare de mita, in forma continuata.

-► BOBOSATU AUREL, candidat la examenul de bacalaureat, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii iulie - iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, in calitate de presedinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Banescu” din Mangalia, cu ocazia desfasurarii examenului de bacalaureat, a primit, prin intermediari, de la mai multi elevi, participanti la examenul de bacalaureat, suma totala de 3.000 euro si a beneficiat de achitarea contravalorii cazarii intr-un hotel din statiunea Saturn, in cuantum de 1.863 lei si a serviciilor de masa, cu titlu de mita.

Banii au fost primiti pentru a permite elevilor sa promoveze, in mod fraudulos, proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat.

In data de 30 iunie 2013, la acelasi examen de bacalaureat, si alte cadre didactice din comisia condusa de Amza Gheorghe au primit prin intermediari, de la mai multi elevi, sume de bani, pentru ca in schimb sa le permita promovarea examenului in mod fraudulos.

Concret, inculpatii Padureanu Florin, Tudosa Valeria Maria, Manoleasa Doina, membri ai comisiei au primit cate 1.000 de lei, Radulescu Ingrid Iulia, vicepresedintele comisiei de bacalaureat a primit 4.000 de lei, iar Stere Otilia Cornelia informaticianul liceului si secretarul comisiei a primit 2.000 de lei.

Inculpatul Amza Gheorghe si cadrele didactice mentionate au primit banii prin intermediul inculpatilor Bobosatu Aurel, Alexoiu Gabriela, Stangaciu Cilica si Urziceanu Viorel care, in perioada premergatoare examenului, au strans bani de la elevii care se pregateau sa sustina examenul la centrul stabilit in incinta liceului „Ion Banescu” din municipiul Mangalia.

Inculpata Cara Veronica a intermediat contactul dintre Amza Gheorghe si persoanele care strangeau banii de la elevi, a pastrat legatura cu inculpatul Amza Gheorghe pe toata durata desfasurarii examenului de bacalaureat si l-a ajutat sa primeasca o parte din foloasele remise sub forma de mita.

in schimbul sumelor de bani primite, la data de 5 iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, presedinte al comisiei de bacalaureat, impreuna cu Padureanu Florin, Manoleasa Doina si Stere Otilia Cornelia, membri, respectiv secretara a comisiei de bacalaureat si Balint Mihaela Valentina, asistent in cadrul comisiei de bacalaureat, au pus la dispozitia elevilor rezolvarile subiectelor la proba de chimie, in conditiile in care acestea aveau caracter confidential.

La data de 26 iulie 2013, la cererea procurorilor, Tribunalul Constanta a dispus luarea masurii arestarii preventive a inculpatului Amza Gheorghe pe o durata de 29 zile. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Constanta.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta."

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
SPAGA LA BAC: Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul “Banescu” a fost arestat
SPAGA LA BAC: Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul “Banescu” a fost arestat

Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul "Ion Banescu" din Mangalia, retinut, joi, pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit mita 3.000 de euro si cazare intr-un hotel din Saturn a fost arestat preventiv.

Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul
Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul "Banescu" Mangalia, retinut pentru luare de mita

Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul "Ion Banescu" din Mangalia a fost retinut.

Ancheta
Ancheta "SPAGA LA BAC". Fosta directoare a Liceului "Bolintineanu" ramane in arest

Fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu", Costica Varzaru, acuzata de trafic de influenta privind examenul de bacalaureat, ramane in arest, a decis, marti, Curtea de Apel Bucuresti, care i-a respins recursul fata de masura preventiva.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.