30 de evenimente culturale intr-o singura noapte, la Cluj Never Sleeps

Ultima actualizare: 20-06-2016 00:08
30 de evenimente culturale intr-o singura noapte, la Cluj Never Sleeps

Peste 30 de evenimente culturale sunt programate in noaptea in care Clujul nu doarme, la cea de a treia editie Cluj Never Sleeps – noaptea alba a culturii, intre 18 si 19 iunie 2016.

Programul evenimentelor incepe sambata dupa-masa si se incheie a doua zi, seara, cuprinzand spectacole tematice, productii stradale, teatru, concerte de jazz, muzica electronica, dans, interventii artistice, expozitii, proiectii si chiar o cina la miezul noptii.

Cluj Never Sleeps 2016 incepe cu o serie de concerte in Piata Unirii: trupele formate la Rock Academy deschid oficial noaptea alba a culturii, fiind urmate de Emeric Imre si Gabriel Ghita, Magda Puskas si prietenii, Dragos & Friends Orchestra, Irina Sarbu Band si Fanfara Transilvania.

La ora 18:00, pe Bulevardul Eroilor, 15 performeri vor incerca sa atraga atentia trecatorilor cu o productie stradala realizata de Teatrul National Cluj-Napoca. D’ECOurage spune povesti mai putin amuzante despre lumea in care traim, insa o face cu simtul umorului, pentru a ne transmite un mesaj intelept.

De la 22:00, la Institutul Francez Cluj-Napoca, incepe spectacolul-concert-poem „Brancusi despre Brancusi”, creat special pentru Cluj Never Sleeps 2016. Construit pe baza aforismelor lui Brancusi, spectacolul combina muzica live cu fragmente de filmari din arhiva si patrunde in lumea interioara a sculptorului.

EXPERIENTE INEDITE

Pe tot parcursul noptii, Bulevardul Eroilor va rasuna la „Sezatoare cu cantec”, atmosfera din oras va fi animata de cateva statui vivante, iar in spiritul Dada, lasam mastile sa vorbeasca intr-o procesiune carnavalesca pe strazile Clujului. La miezul noptii, esti invitat sa iei o cina tarzie intr-un mod diferit si sa te imprietenesti cu toata lumea de la masa, la Midnight Snack.

ARTA STRADALA, EXPOZITII, PROIECTII SI TEATRU

Strada Napoca va fi din nou locul unde arta iese in strada la propriu, in cadrul Artevenimentului „Transselffusion”. Galeria de arta ORSINI iti deschide portile pentru simezele artistilor clujeni, iar pe strada Andrei Muresanu te asteapta sa-i treci pragul o expozitie de arta psihedelica.

„Incepe cu M?” in cartierul Manastur se joaca teatru la Cinema Dacia. Pentru cei care prefera filmul, festivalul de scurtmetraje GuK are loc pe strada Universitatii.

LOCALURI CU MENIU CULTURAL - MUZICAL

In ordinea orelor care deschid programul cultural, iata pe unde puteti face cate un popas:
• la The Tube Social Chemistry pentru MOX Promo Party,
• la Sister’s pentru muzica LIVE cu DJ Indjstione si Quartet Edina,
• la Old School Coffee House pe ritmurile Jamaga,
• la Off the Wall, 3 tineri combina mai mult de 3 stiluri muzicale – de la rock sau muzica clasica la sinteze orientale,
• la Diesel e timpul sa „feel the beat”,
• la Che Guevara Social Pub sa petreci alaturi de camarazi,
• si Atentie, cade balconul! La YOLKA – sus se pune muzica.

ACTIVITATI SPORTIVE SI CREATIVE

Pe Bulevardul Eroilor poti pedala in voie, iar la Casino – Centrul de Cultura Urbana poti dansa pe ritmuri de Salsa pana dimineata! Cei care cauta aventura, se pot inscrie la Capture the Flag – link inscrieri.

La Iulius Park, in centrul atentiei vor fi jocurile copilariei in cadrul unei noi editii Day 15 – PlayTime si, nu in ultimul rand, Casa Tranzit va gazdui Talent Days – un eveniment de networking pentru tinerii creativi ai Clujului.

Acesta este programul Cluj Never Sleeps in cateva cuvinte, el poate fi consultat in detaliu pe www.clujneversleeps.ro/program-2016, iar noutatile legate de eveniment pot fi urmarite pe pagina de Facebook Cluj Never Sleeps.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO