Prima editie a Festivalului de Dans pentru Varstnici-ADAGIO, in weekend la Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48
dans

Departamentul de Sanatate Publica din cadrul FSPAC UBB, organizeaza duminica, 19 iunie 2016, de la ora 16.00, prima editie a Festivalului de Dans pentru Varstnici, ADAGIO - Relaxare in Pasi de Dans.

Festivalul de Dans pentru Varstnici – ADAGIO se va desfasura sub forma a doua concursuri: (1) Concurs de Dans pentru perechile de seniori formate anterior si (2) Concurs pentru seniorii inscrisi individual.

Concursurile vor fi jurizate de catre dansatori profesionisti din cadrul Clubului Sportiv Napoca Dance. Primele 3 perechi castigatoare ale celor doua concursuri vor fi premiate. Varstnicii participanti au fost recrutati prin intermediul Centrelor de Zi pentru Varstnici si a Cluburilor de Pensionari din Cluj-Napoca.

Scopul proiectului ADAGIO este de a promova dansul in randul varstnicilor ca modalitate placuta de petrecere a timpului liber cu efecte pozitive asupra sanatatii fizice, psihice si sociale. Festivalul ADAGIO sustine imbatranirea activa, si, implicit, imbunatatirea calitatii vietii varstnicilor din judetul Cluj prin implicarea acestora in viata culturala clujeana.

„Dansul de societate reprezinta o modalitate extrem de placuta de petrecere a timpului pentru varstnici, dar in acelasi timp si o activitate fizica cu potential enorm in ameliorarea starii de sanatate si a calitatii vietii bunicilor nostrii. Prin intermediul cursurilor de dans si a festivalului ADAGIO dorim sa dezvoltam o populatie varstnica independenta si mobila, fericita si conectata la viata culturala a orasului.”a declarat Petru Sandu, Directorul Festivalului, cercetator, medic specialist Sanatate Publica, Departamentul de Sanatate Publica.

Pentru mai multe detalii cu privire la desfasurarea Festivalului de Dans, cat si a proiectului ADAGIO, va invitam sa urmariti pagina de facebook Cluj School of Public Health si site-ul www.adagio.publichealth.ro

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO