Vremea se strica incepand de luni si va ploua in toata tara. La munte ar putea chiar sa ninga

×
Codul embed a fost copiat

In Romania, ziua de astazi incepe cu vreme buna; insa dupa-amiaza situatia se schimba. Instabilitatea creste rapid si vin aversele. La inceput acestea vor uda vestul si sud-vestul tarii; apoi vor cuprinde si celelalte regiuni.

Vremea in Europa
Astazi cerul va fi mai mult senin in Peninsula Iberica; in zona Marii Mediterane, in Irlanda si la nord de Marea Neagra. Vreme buna gasim si in Peninsula Scandinava. In rest domina atmosfera inchisa si o sa ploua, iar in regiunile central-estice si de sud-est sunt anuntate averse destul de serioase. In zilele urmatoare, precipitatiile traverseaza tinuturile centrale; apoi cuprind jumatatea estica a Europei. La final, norii de aici se mai risipesc; insa un nou val de ploi patrunde prin vestul si sud-vestul continentului.

Din nord si din nord-est coboara treptat, mase de aer rece. Acestea cuprind in prima faza o buna parte a continentului; dar mai tarziu incep sa se retrage. Marti ajung si in zona tarii noastre si vor determina o vreme rece pentru acest moment al anului.

Vremea in fiecare regiune a tarii
Vedem ce se intampla in fiecare regiune a tarii si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici gasim vreme frumoasa si temperaturi destul de ridicate. Acum, dimineata este ceata densa si pana la ora 10 sunt avertizate cu cod galben, judetele Constanta si Tulcea. Maximele ajung la 24 -25 de grade; insa pe litoral va fi mai racoare: se vor inregistra in jur de 15 grade. La apropierea noptii isi fac aparitia norii de ploaie.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei se anunta o zi destul de placuta, cu multe perioade insorite si maxime de 23 -24 de grade. Pe insert cresc sansele de averse. In nordul Moldovei si in Bucovina ploile ajung dupa lasarea noptii. Pana atunci, avem vreme frumoasa si temperaturile mai ridicate decat in celelalte regiuni. La amiaza se pot atinge 26 -27 de grade.

Citește și
pomi distrusi de grindina
Culturile de ciresi, pruni si piersici, distruse de fenomenele meteo extreme din Romania. "In cateva zile se duc naiba"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

In nordul Transilvaniei si in Maramures norii se inmultesc si dupa pranz vin ploile. Temperaturile pierd un grad-doua fata de ziua trecuta si vom avea maxime de 20 -21 de grade. Instabilitatea creste dupa-amiaza si in tinuturile vestice. Apar averse consistente, cu fenomene electrice si intensificari ale vantului. Vor fi si conditii de grindina, iar temperaturile, sub mediile perioadei, nu vor depasi 20 de grade.

Ploile ajung mai tarziu si in centrul Romaniei si pot lasa cantitati mai importante de apa in zonele montane. In prima parte a zilei avem vreme destul de buna, dar va fi un pic mai racoare decat ieri. Vom avea maxime de la 17 la 22 de grade.

In sud-vestul tarii, dupa pranz se innoreaza si vin averse serioase, cu fenomene electrice, vant intens si probabil grindina. Se mai racoreste putin fata de ziua trecuta. La amiaza se vor inregistra cel mult 17 -18 grade.

Sudul tarii are parte de vreme frumoasa, pana pe inserat, cand apar manifestari de instabilitate. Maximele, un pic mai scazute decat ieri, se opresc pe la 21 -22 de grade.

Si in Bucuresti avem soare si timp frumos in prima parte a zilei; dar catre seara vremea devine instabila si apar ploi zgomotoase. Maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade; iar la noapte se vor inregistra 11 grade.

La munte, ploile vin dupa pranz in masivele vestice si sud-vestice; apoi se extind in toata zona montana. Vor fi insotite de tunete, fulgere si rabufniri ale vantului. E posibil sa cada grindina; iar cantitatile de apa ar putea sa depaseasca 30 de litri pe metru patrat. Se racoreste putin fata de ieri.

Vremea in urmatoarele 3 zile
Timp frumos prindem si maine dimineata, insa vremea se strica dupa pranz, cand apare un nou val de ploi. Aceste patrunde prin vest si sud-vest si va cuprinde aproape toata tara. Temperaturile scad usor, la fel si presiunea atmosferica. Luni se racoreste in centru, est si sud-est- dar abia acum vorbim despre valori normale. In aceste zone asteptam ploi de vara, zdravene si temporare, cu grindina si fenomene electrice. Noaptea, odata cu racirea, apar ninssori si lapoviat pe crestele Carpatilor Orientali. Marti vorbim deja de vreme racoroasa, iar minimele aluneca usor sub pragul inghetului.
Aversele mai apar prin centru si sud-est, iar la munte; in zona crestelor, mai vin ceva ninsori si lapovita.

In Bucuresti maine instabilitatea creste spre seara, cand vin ploi zgomotoase, cu rabfniri ale vantului. Temperatura scade usor si la amiaza vom avea in jur de 23 de grade. Ziua de luni ne-aduce vreme instabila. Vor fi perioade cu innorari consistente si averse, insotite de fenomene electrice si vant intens. Se mai racoreste putin si maxima se opreste pe la 21 de grade. Marti asteptam vreme racoroasa; cateva ploi de scurta durata si un vant destul de activ. La amiaza se vor inregistra in jur de 19 grade.

La munte, zilele urmatoare aduc ploi si instabilitate. Maine dimineata o sa vedem soarele, dar dupa pranz revine instabilitatea si ploile cuprind toate masivele. Vor fi consistente, cu tunete, fulgere, grindina si rabufniri de vant. Temperaturile continua sa scada usor.

Luni se face mai frig, se inteteste vantul si vin averse temporare. Se mentin conditiile de grindina si se pot strange cantitati mai insemnate de apa. Noaptea, in Carpatii Orientali ar putea sa cada lapovita si chiar ninsoare. Marti avem deja vreme rece pentru luna Mai. Vin alte averse, indeosebi in zona Meridionalilor si in Orientali; iar la peste 1800 de metri altitudine se anunta ninsori si lapovita.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Tornada filmata la granita Romaniei. Imagini impresionante cu fenomenul meteo
Tornada filmata la granita Romaniei. Imagini impresionante cu fenomenul meteo

Imagini spectaculoase cu o tornada au fost filmate in apropiere de granita Romaniei. Fenomenul meteo a fost inregistrata de un cameraman amator in sudul Ungariei.

Culturile de ciresi, pruni si piersici, distruse de fenomenele meteo extreme din Romania.
Culturile de ciresi, pruni si piersici, distruse de fenomenele meteo extreme din Romania. "In cateva zile se duc naiba"

Vremea neobisnuit de rece din aceasta primavara a facut prapad in livezile din tara.

Visul unei tinere care sufera de sindromul Down a devenit realitate. Fata a prezentat vremea la France 2
Visul unei tinere care sufera de sindromul Down a devenit realitate. Fata a prezentat vremea la France 2

Melanie, in varsta de 21 de ani, traieste in Franta si si-a dorit dintotdeauna sa prezinte vremea la televiziune.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.