Vremea se raceste iar in mai multe zone va ninge. Prognoza meteo pentru urmatoarele patru zile

×
Codul embed a fost copiat

Se anunta un scurt episod de vreme rea, cu ninsori si viscol, dupa care temperaturile scad simtitor, iar noptile devin geroase in nordul si centrul tarii.

Avem si un cod galben, valabil pana joi dimineata, care vizeaza toate regiunile montane. Pe aici va ninge; ninsorile pot fi consistente si se va depune un strat nou de zapada. Vantul va sufla cu putere: va depasi 60...70 Km/h, iar pe creste poate atinge 90 Km/h si va viscoli sau spulbera zapada.

Ziua de miercuri ne-aduce o racire a vremii in toata tara. Cerul va fi plin de nori; va ninge pe zone vaste la munte si local in nordul, centrul si estul tarii. Vantul va avea intensificari aproape peste tot, iar maximele termice se vor situa intre minus 3 grade in depresiuni si 6 grade in sud si sud-vest.

Dobrogea si Baragan - aici gasim atmosfera inchisa si ninsori temporare. Se inteteste si vantul, iar temperaturile, in scadere usoara fata de ziua trecuta, se opresc la 4...5 grade.  

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea o zi mohorata; va ninge din cand in cand, iar vantul va avea unele porniri. Termic, nu sunt schimbari importante fata de marti: dupa pranz se vor inregistra 3...4 grade- valori potrivite pentru acest moment al anului.  

Citește și
hotel de gheata
Camerele de gheata ale hotelului de la Balea Lac imita filme precum Star Wars sau Hobbit. Cat costa o noapte la -2 grade
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

In jumatatea nordica a Moldovei, temperaturile scad. Marti s-au inregistrat chiar si 8 grade in zona, miercuri maximele se opresc pe la 3 grade. Norii vor fi numerosi si vor aduce ninsori locale, iar vantul intens va accentua senzatia de frig.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vom avea multi nori; ninsori locale, dar si cateva momente insorite. A fost emis un cod galben de vant intens, valabil pana la ora 9, pentru zona de campie a judetului Cluj, unde vantul va sufla cu viteze de 55...60 Km/h. Temperaturile, un pic mai scazute decat ieri, se vor situa in jurul limitei de inghet.

In vestul tarii precipitatiile se raresc si vom zari soarele trecator. Mai vin ceva ninsori, dar pe zone restranse, iar vantul ramane activ. Temperaturile pierd 3...4 grade fata de marti, iar noaptea care vine va fi mai rece decat noaptea trecuta.  

Se raceste si in centrul Romaniei. In depresiuni vom avea temperaturi negative chiar si pe timpul zilei, iar la noapte va fi ger. Ninsorile continua si vantul are intensificari si va viscoli sau spulbera zapada.

Temperaturile scad usor si in sud-vest, insa aici va fi mai cald decat in celelalte zone: vom avea maxime de 5...6 grade. Sansele de precipitatii sunt reduse; dar vantul mai are unele porniri.

Si in tinuturile sudice ajunge un aer mai rece. Dupa cele 7...8 grade inregistrate marti; miercuri vor fi cel mult 4 grade. Apar innorari temporare si precipitatii, in general slabe.  

Se face mai frig si in zona Capitalei. Maxima se opreste la 4 grade; innorarile persista si vin ceva precipitatii slabe: la inceput ploi si lapovita; apoi ninsori. Peste noapte norii se mai risipesc si temperatura coboara pana la minus 4 grade.  

La munte vremea se raceste si va ninge in toate masivele, asa ca se va depune un strat nou de zapada. Vantul va continua sa sufle cu putere si va viscoli ninsoarea sau va spulbera zapada depusa.

Prognoza meteo pentru urmatoarele 4 zile

Miercuri, temperaturile scad; va ninge la munte si local in nordul, centrul si estul tarii, iar vantul are intensificari in majoritatea zonelor. Maximele termice se vor situa intre minus 3 si plus 6 grade.

Joi, continua sa se raceasca si noaptea va fi geroasa in centru si in nord-vest. Mai apar ceva innorari si ninsori slabe la munte si in jumatatea estica a tarii. Vantul o sa mai viscoleasca zapada in zona montana, dar si prin Moldova, Dobrogea si Baragan.

Vineri, asteptam vreme rece, cu ger dimineata si noaptea in nordul, in centrul taarii si in zonele deluroase. Prin est si sud-est se mai aduna norii si e posibil sa fulguiasca si tot aici vantul va fi mai intens.

Sambata, vom avea o zi insorita, dar rece. Doar prin sud-estul tarii mai apar ceva conditii de fulguiala; iar vantul mai are unele porniri pe crestele montana, iar dimineata si in sudul Moldovei, Dobrogea si Baragan.  

Miercuri, se raceste si in zona Capitalei. Vom avea cel mult 3 grade; multi nori si precipitatii slabe: mai intai ploi si lapovita; apoi ninsori. Vantul va fi activ, iar peste noapte minima va ajunge la minus 4 grade.

Joi, se mai raceste putin. Maxima se opreste pe la 2 grade. Norii vor fi numerosi; dimineata apar conditii de fulguiala; mai tarziu zarim putin si soarele, iar vantul ramane destul de activ.

Vineri dimineata va fi cam innorat si ar putea sa cada cativa fulgi de zapada. Dupa pranz se insenineaza, dar vom avea vreme rece, cu o maxima in jur de 1 grad. Noaptea se face si mai frig: temperatura coboara pana la minus 7 grade.

Sambata: tot vreme rece dimineata si noaptea; dar peste zi temperatura creste usor si va ajunge la 3 grade. Norii vor fi rari; precipitatiile lipsesc; doar vantul va agita un pic atmosfera.

In zona de munte, miercuri se raceste; va ninge pe suprafete extinse si se va depune un strat nou de zapada. Vantul va sufla tare si va viscoli ninsoarea.

Joi. se face si mai frig. Mai vin cateva ninsori slabe, iar vantul continua sa sufle cu putere, asa ca o sa mai viscoleasca ninsoarea.

Vineri, norii se risipesc; soarele se arata in toata zona de munte, iar in Carpatii de Curbura ar putea sa fulguiasca trecator. Vantul va mai avea unele intensificari, indeosebi pe creste, iar temperaturile mai scad putin.  

Sambata, asteptam vreme rece, soare, cativa nori si un vant intens, la altitudini mari.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
COD GALBEN de ninsori in 23 de judete. Ce se intampla cu vremea in nordul si centrul tarii, inainte de Revelion
COD GALBEN de ninsori in 23 de judete. Ce se intampla cu vremea in nordul si centrul tarii, inainte de Revelion

Administraţia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o atentionare Cod galben de ninsori viscolite in zone montane din 23 de judete, valabila de marti seara.

Camerele de gheata ale hotelului de la Balea Lac imita filme precum Star Wars sau Hobbit. Cat costa o noapte la -2 grade
Camerele de gheata ale hotelului de la Balea Lac imita filme precum Star Wars sau Hobbit. Cat costa o noapte la -2 grade

Cei pe care nu-i sperie frigul, dimpotriva, petrec un Craciun cu totul special, la peste 2000 de metri altitudine. Vremea este minunata la Balea Lac, iar hotelul de gheata s-a umplut de oaspeti.

Satul in care turistii isi pot sarbatorile ca in copilarie.
Satul in care turistii isi pot sarbatorile ca in copilarie. "Peisaj de vis: munti albi, padurea alba"

Dupa un an stresant si obositor, a venit vremea pentru un moment de respiro, iar tara noastra este plina de locuri minunate de evadare.

Recomandări
Îl va convinge Klaus Iohannis pe Joe Biden să-l susțină pentru șefia NATO? Ce cred analiștii politici
Îl va convinge Klaus Iohannis pe Joe Biden să-l susțină pentru șefia NATO? Ce cred analiștii politici

Klaus Iohannis va fi primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden. Șeful statului este la Washington într-o scurtă vizită, pentru a marca 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Facturile la gaze pentru lunile martie și aprilie sunt cu până la 20% mai mici față de plafonul stabilit de autorități
Facturile la gaze pentru lunile martie și aprilie sunt cu până la 20% mai mici față de plafonul stabilit de autorități

După o iarnă blândă, facturile la gaze arată mai bine în această primăvară. Mai mulți furnizori și-au anunțat clienții că pentru martie și aprilie prețurile sunt cu până la 20% mai mici față de plafonul stabilit de autorități.