COD GALBEN de ninsori in 23 de judete. Ce se intampla cu vremea in nordul si centrul tarii, inainte de Revelion

×
Codul embed a fost copiat

Administraţia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o atentionare Cod galben de ninsori viscolite in zone montane din 23 de judete, valabila de marti seara.

In intervalul mentionat, in toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zapada, local consistent si vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi 60...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Intensificari ale vantului si precipitatii in general slabe cantitativ, la inceput mixte, apoi mai ales sub forma de ninsoare, se vor semnala si in restul teritoriului, dar mai ales in regiunile estice si sud-estice.

Nota: Incepand cu data de 29 decembrie, vremea va deveni rece, geroasa in timpul noptilor si diminetilor in nordul si centrul teritoriului si pe arii mai restranse in rest, iar vantul va continua sa prezinte intensificari indeosebi in sud-est.

Citește și
peisaj craciun romania
Vreme rece in Ajun, dar calda in ziua de Craciun. Cand va incepe sa ninga serios in tara
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Prognoza meteo in tara

Marti, 27 decembrie: Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel incat temperaturile maxime se vor incadra intre 0 grade, izolat in centrul tarii si 9...10 grade in sud, iar cele minime intre -7 si 3 grade.

Cerul va fi mai mult noros in vest, centru si nord, iar in rest innorarile vor fi temporare. La munte va ninge, local in cursul zilei, dar pe arii extinse si izolat insemnat cantitativ spre seara si noaptea, iar vantul va prezenta intensificari, cu viteze mai mari pe creste, unde va depasi la rafala 70...80 km/h spulberand si viscolind zapada.

Precipitatii in general slabe, mixte ziua si predominant sub forma de ninsoare noaptea se vor semnala in Maramures, Transilvania si Crisana si local in Banat si in jumatatea de nord a Moldovei, iar in regiunile sud-estice, cu precadere in prima parte a zilei, vor fi mai ales ploi.

Izolat vor mai fi conditii de polei. Vantul se va intensifica si in zonele mai joase de relief, temporar cu peste 50...55 km/h in sud-vestul, centrul si nord-estul teritoriului. In prima parte a zilei, pe arii restranse, indeosebi in sud, va mai fi ceata. Presiunea atmosferica va scadea.

Miercuri, 28 decembrie: Vremea se va raci. Cerul va fi mai mult noros si va ninge, pe arii extinse in zonele de munte si local in nordul, centrul si estul teritoriului. in celelalte regiuni innorarile vor fi temporare, iar precipitatiile, predominant sub forma de ninsoare, se vor semnala pe arii mai restranse.

Vantul va continua sa prezinte intensificari la munte, unde va fi viscol, dar local si in zonele mai joase de relief, astfel incat ninsoarea va fi spulberata. Temperaturile maxime se vor incadra intre -3...-2 grade in depresiuni si 5...6 grade in sud si sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -12 si -2 grade. Presiunea atmosferica va creste accentuat.

Joi, 29 decembrie: Vremea va continua sa se raceasca, astfel ca, in cea mai mare parte a tarii, valorile termice vor fi mai coborate decat mediile climatologice specifice sfarsitului de an, iar noaptea va fi ger in Transilvania, Maramures si izolat in Banat, Crisana si nordul Olteniei.

Cerul va fi variabil, mai mult noros in jumatatea de est a tarii si la munte, unde temporar va ninge. Vantul va continua sa prezinte intensificari la munte, in Moldova, Baragan, Dobrogea, dar pe arii restranse si in celelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -13 si -3 grade. Noaptea, in vestul si centrul tarii, izolat, vor fi conditii de ceata asociata cu chiciura.

Vineri, 30 decembrie: Vremea va fi mai rece decat in mod normal la aceasta data, geroasa dimineata, dar mai ales noaptea in nordul, centrul tarii, in zonele deluroase si izolat si in restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor incadra intre -7 si 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -16 si -6 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a intervalului in regiunile estice si sud-estice, unde pe arii restranse va mai ninge slab.

Vantul va mai avea intensificari la munte, in Moldova, Muntenia si Dobrogea. Izolat, dimineata si noaptea, in regiunile intracarpatice, va fi ceata asociata cu chiciura.

Prognoza meteo in BUCURESTI

Marti, 27 decembrie: Cerul va fi temporar noros si trecator, indeosebi in prima parte a zilei, vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului va fi mai ridicata decat in mod obisnuit la aceasta data, astfel incat maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade, iar minima va fi de -3...-1 grad. Presiunea atmosferica va scadea.

Miercuri, 28 decembrie: Vremea se va raci usor. Cerul va avea innorari si trecator vor fi precipitatii slabe, mixte ziua si sub forma de ninsoare noaptea. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 4 grade, iar cea minima va fi de -5...-3 grade. Presiunea atmosferica va creste accentuat.

Joi, 29 decembrie: Vremea va continua sa se raceasca. Cerul va fi temporar noros si vor fi conditii sa ninga slab. Vantul va sufla in general moderat ziua, apoi va slabi treptat in intensitate. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade, iar cea minima va fi de -6...-4 grade.

Vineri, 30 decembrie: Vremea va fi mai rece decat in mod normal la aceasta data. Temperatura maxima va fi de 1...2 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -7 grade. Cerul va fi temporar noros, favorabil trecator fulguielii. Vantul va sufla moderat ziua si in general slab noaptea.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cod galben de vant, vijelii si ninsoare, pana marti dimineata. In ce zone ale tarii se strica vremea
Cod galben de vant, vijelii si ninsoare, pana marti dimineata. In ce zone ale tarii se strica vremea

Un cod galben de vant, vijelii si ninsoare este in vigoare in nord-est, Muntenia, Oltenia si centrul tarii, pana marti dimineata, anunta Inspectoratul General al Politiei Romane.

Vreme rece in Ajun, dar calda in ziua de Craciun. Cand va incepe sa ninga serios in tara
Vreme rece in Ajun, dar calda in ziua de Craciun. Cand va incepe sa ninga serios in tara

 Astazi, avem vreme inchisa in cele mai multe zone. Apar ceva fulguieli sau burnita si sunt conditii de polei. Pe seara si la noapte o sa ninga local in zonele nord-vestice si la munte. Pana atunci, insa, avem vreme schimbatoare.

Temperaturi maxime de 7 grade, in plina luna decembrie. Cod galben de ceata in 6 judete
Temperaturi maxime de 7 grade, in plina luna decembrie. Cod galben de ceata in 6 judete

Ziua de astazi ne-aduce vreme inchisa si rece in zonele joase din interiorul arcului carpatic. Pe aici va fi ceata si ar putea sa burniteze sau sa fulguiasca.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.