Vremea azi, 6 februarie. Iarnă în toată regula în Moldova, 18 grade în Banat

Ultima actualizare: 06-02-2021 09:51

Sâmbătă, în nord-estul ţării se face foarte frig şi o să ningă, dar în celelalte zone rămânem cu vremea caldă. Prin nord-vest mai apar ceva ploi, iar în sud avem înnorări şi ceaţă la începutul zilei.

Maximele termice pornesc de la minus 4 grade în Bucovina şi vor atinge 17...18 grade în Banat.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim ceaţă şi multă umezeală de dimineaţa, iar până la ora 9 avem şi un cod galben de ceaţă densă în judeţele Constanța şi Tulcea. Mai târziu, se înseninează şi se face mai cald decât ar fi normal. Temperaturile urcă până la 11 grade în zona Călăraşi.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem vreme schimbătoare, cu un pic de ceaţă în orele dimineţii şi atmosfera mai însorită după prânz. Temperaturile se menţin peste mediile perioadei şi ajung pe la 7...8 grade.

În schimb, în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina este iarnă în toată regula. Se răceşte foarte tare, continuă să ningă, dar e posibil să cadă şi lapoviţă sau să plouă şi, în aceste condiţii, se poate forma polei. Temperaturile rămân negative chiar şi la orele prânzului.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme foarte caldă pentru acest moment al anului, dar cu cer acoperit şi ploi, din când în când. Maximele ajung pe la 11 grade, iar ploile continuă şi după lăsarea nopţii.

În ţinuturile vestice, vremea ne surprinde cu temperaturi foarte ridicate pentru o zi de februarie. În sudul Banatului se ating chiar şi 17...18 grade; prin Crișana mai vin ceva ploi, în rest domina timpul frumos.

ŞI în zona Transilvaniei, va fi neobişnuit de cald pentru această perioadă. Norii apar în treacăt, dar nu sunt anunţate precipitaţii; doar vântul suflă tare, la altitudini mari.

În Oltenia, avem ceață densă la începutul zilei. Au fost emise şi avertizări în acest sens, aşa că circulaţi cu prudenţă! Cerul se înseninează mai târziu şi se încălzeşte simţitor. Temperaturile urcă până la 14, poate 15 grade.

S-a lăsat ceaţa şi în ţinuturile sudice, iar vizibilitatea este foarte scăzută în unele zone. Treptat se arată soarele şi o să avem o amiază plăcută, cu până la 12...13 grade în termometre.

Vremea în Bucureşti

 

În Capitală avem tot vreme caldă, un pic de ceaţă dimineaţa şi cer mai mult senin după prânz. Maxima ajunge pe la 10 grade, iar la noapte revin condiţiile de ceaţă şi temperatura coboară până la 2...3 grade.

Vremea la munte

 

Şi la munte o să fie foarte cald pentru această perioadă. În Carpaţii Orientali va cădea lapoviţă, iar pe creste va ninge destul de mult. În Munţii Apuseni o să plouă; în rest zărim puţin şi soarele. Vântul mai are unele intensificări, iar la altitudini mari atinge viteze de 60...80 KM/h. În masivele sudice este risc mare de avalanşe.

Prognoza pentru zilele următoare

 

Duminică avem o zi foarte rece în zona Moldovei, pe unde o să mai ningă puţin; va fi şi lapoviță şi se poate forma polei. Temperaturile scad şi în sud şi în sud-est, pe unde o să fie ceaţa şi burniță. În schimb, la deal, la munte şi în zona intracarpatică avem soare şi vreme mult mai caldă decât ar fi normal.

Luni se face din nou foarte cald în cea mai mare parte a ţării. Maximele ajung pe la 18 grade în sud-est, dar o să plouă aproape peste tot, iar în sudul ţării vor fi şi averse, cu descărcări electrice.

Şi marţi va fi neobişnuit de cald pentru acesta perioadă, mai ales în zonele sudice. Vor fi ploi mai serioase în sud-vestul ţării şi câţiva stropi în celelalte zone. Prin nordul Moldovei apare lapoviţă, iar pe crestele montane mai vin ceva ninsori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO