Vremea azi, 2 octombrie. Zi însorită în toată țara

Ultima actualizare: 02-10-2021 09:46

Vremea se menține rece și sâmbătă. În sud-est, mai apar ceva înnorări și e posibil să picure trecător, dar în cea mai mare parte a țării avem soare și timp frumos.

Maximele pleacă de la 15 grade în Bucovina și în depresiuni și ajung pe la 21-22 de grade în ținuturile vestice.

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosfera schimbătoare, condiții de burniță în prima parte a zilei și un vânt mai intens pe litoral. Temperaturile, mai scăzute decât vineri, se opresc la 16-17 grade, iar la noapte vor fi doar 5 grade prin Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei apar câțiva nori de ploaie dimineață, dar cerul se degajează treptat după prânz. Vremea rămâne însă rece pentru această perioada și maximele nu reușesc să treacă de 17-18 grade.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem vreme destul de rece, mai ales dimineață și noaptea, când s-ar putea să apară și un pic de ceață în zone. Atmosfera se menține însorită pe timpul zilei, iar temperaturile ajung pe la 17-18 grade.

Vreme bună găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș: soare, câțiva nori și temperaturi în creștere față de ziua trecută. Pe aici se ating 19-20 de grade și atmosfera devine plăcută pe la amiază.

În ținuturile vestice, ne-așteaptă o zi însorită și puțîn mai caldă decât cea de ieri. Maximele ajung pe la 21, poate 22 de grade și doar vântul are unele intensificări în sudul Banatului.

În Transilvania este frig acum, dimineață, mai ales în depresiuni, pe unde sunt și condiții de brumă. Apoi soarele încălzește treptat atmosfera și temperaturile se apropie de 20 de grade în vestul provinciei. Vântul devine activ în zona montană înalta.

În Oltenia găsim vreme frumoasă, cer mai mult senin și vând domol. Temperaturile rămân sub valorile normale și vor fi cel mult 20 de grade în zona Drobeta Turnu-Severin.

Vremea rece se anunță și în ținuturile sudice, atmosfera schimbătoare și mai mulți nori acum dimineață. O să avem însă o amiază destul de însorită, cu 17-18 grade în termometre.

 

București

Și în București mai apar ceva înnorări în prima parte a zilei, apoi se înseninează treptat. Maxima se oprește pe la 18 grade, iar la noapte vor fi în jur de 6 grade. Duminică se mai încălzește puțin și se ating vreo 20 de grade.

 

Munte

La munte, găsim vreme frumoasă, dar temperaturile rămân scăzute, iar dimineața, pe văi și în depresiuni, o să fie puțină ceață. Norii apar destul de rar, așa că nu vorbim deloc despre ploi. Doar vântul are unele intensificări în zona Carpaților Meridionali.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO