Vremea azi, 2 septembrie. Când vom scăpa de caniculă

02-09-2020 09:20


Miercuri avem temperaturi normale pentru această dată în regiunile intracarpatice, dar în celelalte zone rămânem cu vremea foarte caldă iar în sud-est se anunță caniculă și disconfort termic ridicat.

 

După-amiază vin câteva ploi pe la munte și în regiunile nordice iar vântul va avea intensificări pe timpul ploilor.

Maximele pleacă de la 23 de grade în vest și nord-vest și vor ajunge până la 36 de grade în sud-estul țării.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim temperaturi în scădere ușoară însă chiar și așa prin Bărăgan se mai ating 35-36 de grade iar disconfortul termic va fi ridicat.

Pe litoral se vor înregistra 30 de grade dar și pe aici stresul termic va crește după prânz.

Mai sus în Moldova sudică și în nordul Munteniei atmosfera va fi însorită și se face foarte cald. Temperaturile urcă spre 34 de grade Celsius.

În nordul Moldovei și în Bucovina urmează încă o zi călduroasă cu mult soare. Spre seară se adună norii și vin ploi de scurtă durată, mai ales în zonele de munte.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vor fi perioade cu soare dar și înnorări și câteva ploi din a doua parte a zilei. Temperaturile scad ușor și vor fi cel mult 25 de grade.

În ținuturile vestice găsim vreme frumoasă cu mult soare. Mai apar și câțiva nori pe parcursul zilei însă sunt nori de vreme bună iar maximele vor ajunge până la 24 de grade.

În Transilvania este răcoare acum dimineața mai ales în depresiuni însă temperaturile urcă treptat și se opresc pe la 28 de grade în estul provinciei. La munte după prânz sunt posibile ploi de scurtă durată.

Sud-vestul țării are parte de soare și atmosferă plăcută. Se răcorește ușor și vor fi cel mult 30 de grade. La noapte se adună norii, o să plouă și vântul va crește în intensitate.

În ținuturile sudice găsim vreme frumoasă și temperaturi în scădere ușoară. Termometrele vor indica 35 de grade și stresul termic va crește.

 

Vremea în țară

 

Joi stresul termic se va menține ridicat în sud-est, pe unde se mai ating 35 de grade iar ploile apar spre seară la deal, la munte și pe suprafețe mai mici, în nord-est și centru.

Vor fi averse ce pot lăsa în urmă 25 l/mp și se așteaptă și grindină și vijelii.

Vineri vor fi ploi zgomotoase în jumătatea de est a țării și se pot strânge cantități mai mari de apă. Temperaturile scad semnificativ în sud, în sud-est și vor fi cel mult 28 de grade.

Sâmbătă va predomina vremea frumoasă și se încălzește ușor. După-amiază, în zona montană se mai adună norii, însă doar pe suprafețe mici va picura puțin iar vântul va sufla mai tare în regiunile estice.

 

Vremea la București

 

În București, ziua de miercuri ne-aduce soare și un vânt mai activ. Temperatura aerului va scădea ușor, însă nu scăpăm de caniculă și disconfortul termic se va menține ridicat.

Joi, temperaturile continuă să scadă, dar vremea se menține călduroasă, cu 33 de grade în termometre și disconfortul termic va crește după prânz.

Spre seară și după lăsarea nopții se anunță averse cu tunete, fulgere și sunt posibile și vijelii și căderi de grindină.

Vineri, temperaturile scad semnificativ. Atmosfera va fi schimbătoare, o să plouă din când în când, maxima se va opri pe la 25 de grade iar minima va ajunge pe la 16 grade.

Sâmbătă așteptăm vreme frumoasă și un vânt mai activ. Se încălzește ușor iar maxima va ajunge pe la 28 de grade.

 

Vremea la munte

 

În zonele de munte se anunță vreme bună în prima parte a zilei însă mai târziu se adună norii și vin ploi de scurtă durată în Carpații Orientali și Meridionali. Vântul va prinde putere pe creste și se mai răcorește.

Joi se anunță averse cu grindină și vijelii în masivele din estul și sudul țării iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se pot depăși 25 l/mp.

Vineri, temperaturile mai scad puțin și o să mai plouă în Carpații Orientali și Meridionali. Se pot strânge cantități mai mari de apă, iar vântul suflă mai tare pe creste.

Sâmbătă se anunță vreme bună în ansamblu. După-amiază se mai adună norii însă doar pe spații mici va picura puțin. Vântul va avea unele intensificări, mai ales pe creste și se încălzește ușor.

 

Vremea la mare

 

Pe litoral, urmează încă o zi frumoasă cu cer curat și un vânt mai activ. Se face foarte cald, pe plajă se vor înregistra chiar și 30 de grade iar disconfortul termic va crește.

Joi se face mai cald, se vor atinge chiar și 31 de grade, dar în noaptea următoare se pornește vântul și cresc șansele de ploaie.

Vineri se strică vremea și așteptăm ploi care pot fi mai consistente. Vântul va avea intensificări temporare, se răcește și vor fi cel mult 23 de grade.

Sâmbătă vremea se îmbunează, se încălzește și vom avea temperaturi normale pentru început de septembrie. Pe plajă dar și în apa mării se vor înregistra temperaturi de până la 26 de grade.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO