Vremea azi, 4 noiembrie. O să plouă, dar temperaturile sunt demne de octombrie

×
Codul embed a fost copiat

Joi, se face mult mai cald decât ar fi normal, dar vântul are intensificări în multe zone, iar prin vest și nord-vest o să plouă puțin. Maximele pleacă de la 17 grade în Bucovina și ating 23, poate 24 de grade în vestul și centrul țării.

 

Vremea pe regiuni

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim înnorări și condiții de ceață la începutul zilei. Apoi se arată soarele, vântul devine activ și temperaturile cresc față de ieri și depășesc cu MULT valorile obișnuite. Ajung pe la 21...22 de grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem o dimineață cam mohorâtă, cu nori de joasă altitudine și puțînă ceață. Amiază ne-aduce însă soare și vreme bună. Vântul se intensifica și aici, iar temperaturile mai câștigă 2...3 grade față de ieri.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Vreme caldă găsim și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, înnorări trecătoare în prima parte a zilei, un vânt ceva mai insistent și maxime de luna Octombrie, în jur de 17...18 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, trecem la vreme neobișnuit de caldă pentru această perioada. Ieri au fost în jur de 14 grade; astăzi se ating chiar și 23 de grade. Apar câteva reprize de ploaie pe parcursul zilei, dar la noapte o să plouă destul de serios.

Se încălzește binișor și în ținuturile vestice. Maximele ajung la 22 de grade, dar vântul suflă tare, cu până la 70 Km/h. O să plouă din când în când, iar peste noapte, ploile se extind și pot lasă în urmă 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Și în Transilvania va fi nefiresc de cald pentru început de Noiembrie și temperaturile vor urcă până la 23...24 de grade în vestul provinciei. Apar câțiva nori dimineață, dar cerul se înseninează mai târziu. Vântul suflă cu putere la munte, iar pe crește poate depăși 100 Km/h.

În zona Olteniei prindem atmosfera destul de mohorâtă. Zărim și soarele din când în când, însă pe la munte s-ar putea să apară și un pic de burniță. Maximele ajung la valori normale pentru dată din calendar.

Aceleași temperaturi vor fi și în ținuturile sudice. Nu prea zărim soarele, s-ar putea să picure trecător, iar acum, în primele ore ale zilei, pe la câmpie sunt ceva condiții de ceață.

 

Cum va fi vremea în Capitală

 

În București, ne-așteaptă o zi mohorâtă, cu 2..3 stropi de ploaie după prânz și o maximă de la 14 grade. Cerul rămâne acoprit și pe timpul nopții, iar spre dimineață e posibil să apară ceață și minimă ajunge pe la 5...6 grade.

La munte, joi se incazeste simțitor, însă vântul suflă tare în masivele sudice și în cele vestice, iar în zonele înalte de aici poate depăși 100 KM/h. La noapte o să plouă destul de mult în Carpații Occidentali și se pot strânge 40 de litri de apă pe metru pătrat.

 

Cum va fi vremea în următoarele zile

 


În București, vineri se mai încălzește puțin și se ating 22, poate 23 de grade- valori de septembrie. Dimineața mai apar ceva înnorări, poate și un pic de ceață, dar cerul devine senin peste zi. Sâmbătă, temperaturile ajung la valori de octombrie. Maxima se oprește pe la 18 grade; innorarile persistă toată ziua și e posibil să burnițeze trecător. Duminică se arată soarele, dar se mai răcește puțîn și o să avem în jur de 15 grade pe la amiază.


La munte, vineri se răcește în masivele vestice; în rest avem TOT vreme caldă. Ploile apar în Carpații Occidentali, în vestul Meridionalilor și în nordul Carpaților Orientali și pot aduce 20 L/mp. Sâmbătă, temperaturile scad peste tot și mai vin câteva ploi slabe în zona Meridionalilor. În celelalte masive găsim vreme frumoasă. Duminică dimineață, mai apar câțiva nori de ploaie în Meridionali și în Munții Banatului, dar în rest avem soare și vreme bună.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Vremea astăzi, 3 noiembrie. Temperaturi mari pentru această perioadă din noiembrie
Vremea astăzi, 3 noiembrie. Temperaturi mari pentru această perioadă din noiembrie

Miercuri, avem vreme mai bună, se arătă soarele, iar temperaturile cresc aproape peste tot și depășesc valorile normale.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.