Vremea astăzi, 3 noiembrie. Temperaturi mari pentru această perioadă din noiembrie

Ultima actualizare: 03-11-2021 09:19

Miercuri, avem vreme mai bună, se arătă soarele, iar temperaturile cresc aproape peste tot și depășesc valorile normale.

Spre seară se adună norii și s-ar putea să picure puțin în vestul și nord-vestul țării. Vântul va avea intensificări pe crestele montane și în sudul Banatului, iar maximele termice pornesc de la 10 grade în depresiuni și vor ajunge până la 20 de grade în regiunile vestice.

 

Vremea pe regiuni


Să vedem cum va fi vremea în fiecare zonă în parte și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici atmosfera va fi neplăcută dimineață, cu ceață și înnorări apoi cerul se degajează și vom avea vreme bună. Se încălzește ușor și la amiază vor fi cel mult 17 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, în primele ore ale zilei se anunță mulți nori și ceață, însă mai târziu vom avea soare și temperaturi în creștere. După prânz se ating și aici tot 17 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina, acum dimineață este ceață în multe zone, însă peste zi vom avea soare și temperaturi cu 4...5 grade peste cele de ieri.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, găsim vreme bună. Norii se strâng spre seară și sunt posibile ploi slabe, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În vestul țării se anunță vreme bună, însă din a două parte a zilei, norii se adună treptat și o să plouă sporadic. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului și maximele termice se opresc pe la 20 de grade.

În Transilvania, miercuri dimineața este ceață, însă după ce se risipește vom avea soare și atmosfera plăcută. În zonele de munte, spre seară e posibil să plouă slab, iar temperaturile cresc și vor ajunge până la 14 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării, se anunță ceață și înnorări în primele ore ale zilei, dar mai târziu va fi vreme bună. Se încălzește și după prânz se vor înregistra 18-19 grade Celsius.

În ținuturile sudice, dimineață mai sunt înnorări și ceață, însă amiază ne-aduce vreme frumoasă și temperaturi în creștere.

În București, la începutul zilei apar nori de joasă altitudine, apoi se arătã soarele și se incãlzeste. Maxima va ajunge pe la 17 grade - o valoare mai ridicatã decât ar fi normal.

În zonele de munte, astăzi se încălzeste și o sã avem vreme bunã, soare, dar și câteva ploi sporadice spre seară. Vântul va avea intensificãri pe crește cu viteze de peste 80 km/h.

 

Vremea în următoarele zile

În București, joi dimineața va fi cam înnorat și s-ar putea să se formeze ceață. Treptat se înseninează și atmosfera devine foarte plăcută. Se face mai cald și se ating 19...20 de grade.

Vineri, avem încă o zi caldă pentru luna noiembrie, cu 21 de grade în termometre. Dimineață revin condițiile de ceață, dar amiază ne-aduce soare, vreme bună și un vânt domol.

Sâmbătă în primele ore ale zilei vor fi condiții de ceață, apoi norii persistă și apar ploi slabe trecătoare. Temperatura aerului scade ușor și după prânz vor fi 17 grade. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor înregistra 10 grade.


În zonele de munte, joi, temperaturile continuă să crească și vremea devine neobișnuit de caldă. În nordul Carpaților Orientali și în Occidentali, apar mai mulți nori și vin averse spre seară. În rest, găsim vreme frumoasă și un vânt mai intens pe crește. Vineri, se răcește în masivele vestice, dar în rest vremea se menține caldă. Norii apar cam peste tot, o să plouă și se pot strânge cantități însemnate de apă, iar vântul mai are unele intensificări la altitudini mari. Sâmbătă se răcește în majoritatea zonelor de munte. În Carpații Meridionali, vor fi înnorări și ploi slabe dar în rest se anunță soare și atmosfera plăcută.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO