Vremea astăzi, 3 noiembrie. Temperaturi mari pentru această perioadă din noiembrie

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri, avem vreme mai bună, se arătă soarele, iar temperaturile cresc aproape peste tot și depășesc valorile normale.

Spre seară se adună norii și s-ar putea să picure puțin în vestul și nord-vestul țării. Vântul va avea intensificări pe crestele montane și în sudul Banatului, iar maximele termice pornesc de la 10 grade în depresiuni și vor ajunge până la 20 de grade în regiunile vestice.

 

Vremea pe regiuni


Să vedem cum va fi vremea în fiecare zonă în parte și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici atmosfera va fi neplăcută dimineață, cu ceață și înnorări apoi cerul se degajează și vom avea vreme bună. Se încălzește ușor și la amiază vor fi cel mult 17 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, în primele ore ale zilei se anunță mulți nori și ceață, însă mai târziu vom avea soare și temperaturi în creștere. După prânz se ating și aici tot 17 grade.

Citește și
Lapovita
Prognoza pentru noiembrie. Pot apărea ninsoarea și lapovița
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

În nordul Moldovei și în Bucovina, acum dimineață este ceață în multe zone, însă peste zi vom avea soare și temperaturi cu 4...5 grade peste cele de ieri.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, găsim vreme bună. Norii se strâng spre seară și sunt posibile ploi slabe, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În vestul țării se anunță vreme bună, însă din a două parte a zilei, norii se adună treptat și o să plouă sporadic. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului și maximele termice se opresc pe la 20 de grade.

În Transilvania, miercuri dimineața este ceață, însă după ce se risipește vom avea soare și atmosfera plăcută. În zonele de munte, spre seară e posibil să plouă slab, iar temperaturile cresc și vor ajunge până la 14 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării, se anunță ceață și înnorări în primele ore ale zilei, dar mai târziu va fi vreme bună. Se încălzește și după prânz se vor înregistra 18-19 grade Celsius.

În ținuturile sudice, dimineață mai sunt înnorări și ceață, însă amiază ne-aduce vreme frumoasă și temperaturi în creștere.

În București, la începutul zilei apar nori de joasă altitudine, apoi se arătã soarele și se incãlzeste. Maxima va ajunge pe la 17 grade - o valoare mai ridicatã decât ar fi normal.

În zonele de munte, astăzi se încălzeste și o sã avem vreme bunã, soare, dar și câteva ploi sporadice spre seară. Vântul va avea intensificãri pe crește cu viteze de peste 80 km/h.

 

Vremea în următoarele zile

În București, joi dimineața va fi cam înnorat și s-ar putea să se formeze ceață. Treptat se înseninează și atmosfera devine foarte plăcută. Se face mai cald și se ating 19...20 de grade.

Vineri, avem încă o zi caldă pentru luna noiembrie, cu 21 de grade în termometre. Dimineață revin condițiile de ceață, dar amiază ne-aduce soare, vreme bună și un vânt domol.

Sâmbătă în primele ore ale zilei vor fi condiții de ceață, apoi norii persistă și apar ploi slabe trecătoare. Temperatura aerului scade ușor și după prânz vor fi 17 grade. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor înregistra 10 grade.


În zonele de munte, joi, temperaturile continuă să crească și vremea devine neobișnuit de caldă. În nordul Carpaților Orientali și în Occidentali, apar mai mulți nori și vin averse spre seară. În rest, găsim vreme frumoasă și un vânt mai intens pe crește. Vineri, se răcește în masivele vestice, dar în rest vremea se menține caldă. Norii apar cam peste tot, o să plouă și se pot strânge cantități însemnate de apă, iar vântul mai are unele intensificări la altitudini mari. Sâmbătă se răcește în majoritatea zonelor de munte. În Carpații Meridionali, vor fi înnorări și ploi slabe dar în rest se anunță soare și atmosfera plăcută.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Vremea se încălzește, dar așteptăm și ploi - progoza meteo pentru două săptămâni
Vremea se încălzește, dar așteptăm și ploi - progoza meteo pentru două săptămâni

Vremea se va încălzi spre sfârșitul săptămâni, cu temperaturi maxime care vor ajunge la 22 de grade, iar ploi se vor semnala în special în intervalul 2 - 6 noiembrie, potrivit prognozei publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prognoza pentru noiembrie. Pot apărea ninsoarea și lapovița
Prognoza pentru noiembrie. Pot apărea ninsoarea și lapovița

Luna noiembrie păstrează caracteristici ale sezonului de toamnă, cel puţin în prima sa decadă, dar treptat, spre sfârşitul lunii, lapoviţa şi chiar ninsoarea pot anunţa începutul iernii, se arată în caracterizarea climatică a acestei luni.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.