Vremea azi, 30 noiembrie. Temperaturile scad brusc în toată țara

Ultima actualizare: 30-11-2021 09:47

Vremea se răcește marți în toată țara. Se pornește și vântul și mai vin ceva precipitații. Vor fi ploi și lapoviță, mai ales în sud-est, și ninsori slabe în zonele de munte.

Maximele pleacă de la zero grade în depresiuni și se opresc pe la 7 grade în sud-estul țării.

În Dobrogea și Bărăgan, temperaturile scad simțitor și după cele 16-17 grade de luni, o să avem 6-7 grade. O să plouă din când în când, apare și lapovița, iar vântul ajunge la viteze 65-75 Km/h în zona Dobrogei.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se răcește foarte tare. Luni au fost 13-14 grade, iar marți maximele nu mai trec de 5-6 grade. Mai vin ceva ploi; o să fie și lapoviță, dar se arată și soarele pentru scurte momente. Vântul are intensificări și aici.

Un aer rece ajunge marți și în nordul Moldovei și în Bucovina. Maximele se opresc pe la 6 grade, norii apar frecvent și pot aduce precipitații slabe, iar vântul va fi destul de insistent. La noapte, temperaturile coboară ușor sub pragul înghețului.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, se face mai frig decât ar fi normal la această dată. Se înnorează din când în când, vor fi ploi slabe, dar și lapoviță, iar temperaturile nu vor trece de 2-3 grade.

La fel va fi și în vestul țării: atmosfera rece, înnorări persistente și un pic de lapoviță sau câțiva stropi de ploaie. Zărim puțin și soarele pe parcursul zilei, iar maximele se opresc pe la 5-6 grade.

În Transilvania, temperaturile continuă să scadă. Mai vin ceva precipitații și aici, iar în zonele înalte de munte o să fie ninsoare și viscol pe creste. O să avem cel mult 3 grade pe la prânz, iar la noapte, se vor atinge minus 5 grade în depresiuni.

Răcirea vremii se simte marți și în zona Olteniei. Ziua ne-aduce destul de mulți nori, un pic de soare și un vânt intens, care va spori senzația de frig. În vestul provinciei vor fi rafale de 65-75 KM/h.

Temperaturile scad și în ținuturile sudice. O să mai plouă din când în când, iar vântul se simte și aici. Maximele se opresc pe la 5-6 grade, iar la noapte vor fi minus 4 grade în Dealurile Munteniei.

București

Și în București se răcește simțitor. O să avem cel mult 6 grade, înnorări, câțiva stropi de ploaie și vânt activ. La noapte vor fi zero grade în centru și minus 3 grade la marginea orașului.

Munte

La munte se face foarte frig și o să avem o zi cam mohorâtă, cu ninsori slabe, trecătoare. Pe crește, vântul va sufla tare, cu peste 80-100 Km/h, iar peste noapte o să ningă destul de mult în Carpații Occidentali și în Orientali.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO