Vremea azi, 30 iunie. În regiunile de câmpie și de podiș persistă canicula, iar în unele zone va ploua

×
Codul embed a fost copiat

Joi avem temperaturi de peste 30 de grade în cea mai mare parte a ţării. În regiunile de câmpie şi de podiş persistă canicula, iar în vest şi în nord-vest se anunţă încă o zi de foc, cu 38 de grade la umbră.

După-amiaza, în unele zone o să plouă torenţial.

În Dobrogea și Bărăgan, amiază ne aduce soare arzător, caniculă şi atmosferă sufocantă în Bărăgan, pe unde temperaturile urcă până la 35 de grade. Ceva mai bine va fi pe litoral, pe unde se vor înregistra 28-30 de grade. Spre seară, în nordul Dobrogei o să apară averse zgomotoase.

Căldură greu de suportat găsim şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. După prânz se ating 36-37 de grade la umbră şi aerul devine greu de respirat. Mai târziu se înnorează şi o să vină câteva reprize de ploi torenţiale, însoţite de descărcări electrice.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, soarele încălzeşte rapid atmosfera şi până la amiază, temperaturile depăşesc pragul caniculei. Vor fi până la 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În a doua parte a zilei norii se înmulţesc şi aduc averse abundente, cu tunete, fulgere, grindina şi vijelii.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem încă o zi fierbinte. La amiază aerul devine aproape irespirabil, iar în zona Maramureşului se vor înregistra 37-38 de grade.

În ţinuturile vestice soarele dogoreşte toată ziua şi temperaturile ajung la valori extreme, de 37-38 de grade la umbră. După prânz stresul termic va fi foarte ridicat, iar căldura devine sufocantă.

În Transilvania va fi tot o zi de foc, în special în vestul provinciei, pe unde avem caniculă şi temperaturi de până la 37 de grade. Foarte cald va fi şi pe partea estică, în depresiuni, pe unde se vor înregistra 33 de grade. După-amiază, pe la munte se adună norii de ploaie şi o să vină câteva averse rapide şi zgomotoase.

În Oltenia: soare arzător, caniculă şi atmosferă sufocantă. La amiază se ating 35-36 de grade.

Cam la fel va fi vremea şi în sudul ţării: atmosfera însorită toată ziua, caniculă şi zăpuşeală la orele amiezii şi temperaturi de până la 35 de grade în Lunca Dunării.

Bucureşti

În Bucureşti avem cer mai mult senin în prima parte a zilei şi atmosfera se încălzeşte rapid. Amiaza se anunţă caniculară, cu 36 de grade la umbră; creşte disconfortul termic şi aerul devine aproape irespirabil. La noapte vor fi 21 de grade în centrul oraşului şi 18 grade la periferie.

Munte

La munte vremea continuă să se încălzească în masivele sudice şi vestice. Avem soare până după-amiază, când norii se înmulţesc şi, îndeosebi în Meridionali şi în Orientali, apar averse însoţite de fenomene electrice, grindină şi vijelii.

Mare

La mare găsim atmosferă însorită şi călduroasă: vor fi până la 31 de grade pe plajă şi vom resimţi disconfortul termic accentuat. În a doua parte a zilei, în zona Deltei se înnorează şi s-ar putea să plouă zgomotos.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, vineri, temperatura pierde un grad, dar tot va fi caniculă şi indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul cirtic de 80 de unităţi. După-amiază se adună norii şi s-ar putea să plouă zgomotos.

Sâmbătă scăpăm de caniculă, dar va fi în continuare foarte cald: maxima ajunge la 34 de grade, iar disconfortul termic se menţine ridicat. Spre seară se înnorează, creşte instabilitatea şi e posibil să apară câteva averse.

Cam la fel va fi şi duminica: soare în prima parte a zilei, 34 de grade în termometre şi un stres termic accentuat. După prânz vor fi ceva înnorări şi cresc şansele de ploaie.

La munte, vineri, o să fie destul de cald, însă după prânz creşte instabilitatea şi o să plouă torenţial, cu tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt.

Sâmbătă rămânem cu vremea caldă, dar destul de instabilă. Ziua începe cu soare, dar în a doua parte a zilei apar alte averse abundente şi zgomotoase.

Instabilitatea persistă şi duminică, când, tot după-amiază, sunt anunţate ploi însoţite de descărcări electrice, grindină şi vijelii.

La mare, vineri, avem încă o zi cu soare generos. Temperaturile mai scad puţin, dar stresul termic se menţine ridicat. Vor fi 29 de grade pe plajă şi 24 de grade în apă.

Vreme caldă avem şi sâmbătă: atmosfera însorită toată ziua, până la 29 de grade prin staţiuni şi un disconfort termic accentuat.

Nici duminică nu scăpăm de stresul termic. Se anunţă o zi cu mult soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi de 29 de grade în staţiuni şi 25 de grade în apă.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vremea azi, 26 aprilie. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Zonele în care va ploua
Vremea azi, 26 aprilie. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Zonele în care va ploua

Ziua de vineri, 26 aprilie, ne aduce vreme mai bună și temperaturi apropiate de normal. Mai apar ceva înnorări și ploi la deal, la munte, poate și în ținuturile sudice. Vântul devine mai insistent pe crestele montane și în est.

Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate
Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate

Autorităţile anunţă, joi, că ninge pe Transalpina, iar drumarii intervin cu utilaje, cerându-le şoferilor să nu pornescă la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător.

 

Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori
Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori

Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06:00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.    

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.