Vremea azi, 30 decembrie. Primele zile din 2021 vin cu temperaturi de primăvară

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem încă zi neobișnuit de caldă pentru sfârșit de decembrie. O să plouă, însă, în Banat, Crișana și în Maramureș, pe unde se pot strânge 15 de litri de apă pe metru pătrat.

 

S-ar putea să vină câțiva stropi de ploaie și prin Oltenia și în vestul Transilvaniei, iar în zona montană înaltă o să fie lapoviță și condiții de polei.

În rest găsim vreme frumoasă și un pic de ceață la începutul zilei. Vântul va sufla tare la munte, dar va avea intensificări și în vest și în sud-est.

După prânz termometrele vor indica de la 8 grade în depresiuni, până la 16...17 grade în Lunca Dunării și în Dobrogea.

Citește și
fermier
Vremea nesperat de caldă i-a ajutat pe fermieri. Ce culeg din solarii în decembrie
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici continuă vremea frumoasă și se face mult mai cald decât ar fi normal la această dată.

Temperaturile urcă până la 16...17 grade, iar vântul se intensifică în deltă și pe litoral.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim soare, atmosferă plăcută, dar și ceva condiții de ceață la începutul zilei. Pe la amiază se ating 14...15 grade- valori foarte ridicate pentru data din calendar.

Și în nordul Moldovei și în Bucovina va fi nefiresc de cald pentru acest moment al anului. Maximele ajung pe la 11...12 grade; norii se risipesc treptat, însă dimineața e posibil să apară un pic de ceață pe la câmpie.

Temperaturile se mențin ridicate și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Cerul se umple de nori, o să plouă din când în când și se întețește vântul. După prânz, termometrele vor indica 12...13 grade.

Vreme destul de neplăcută găsim și în ținuturile vestice. Ploile se extind pe parcursul zilei și vor lăsa în urmă 15 litri de apă pe metru pătrat. Și vântul devine activ, iar temperaturile depășesc cu mult valorile normale și ajung pe la 13...14 grade.

În zona Transilvaniei găsim vreme mai bună, soare cu nori, poate și câțiva stropi de ploaie. Vântul continuă să sufle tare la munte, iar dimineață este ceață în depresiuni. Vremea rămâne foarte caldă și aici: temperaturile urcă până la 12...13 grade.

În Oltenia avem atmosferă schimbătoare. E posibil să picure trecător, zărim și soarele din când în când, iar maximele ajung pe la 13...14 grade.

În ținuturile sudice ne așteaptă o zi destul de însorită și se face din nou foarte cald pentru această perioadă. În Lunca Dunării se ating 16...17 grade- valori mai potrivite pentru luna aprilie.

 

Vremea în țară

 

În ultima zi din an, temperaturile scad ușor, dar tot va fi foarte cald pentru această perioadă. Ploile cuprind toată jumătatea vestică a țării, iar pe seară apar și în celelalte zone, iar vântul suflă mai tare la munte, în vest și în sud-est.

Vineri, temperaturile continuă să scadă, dar se mențin peste valorile normale. În nord, nord-vest și centru vor fi ploi locale, dar și lapoviță, iar în masivele nordice vor domina ninsorile. În rest găsim vreme bună și condiții de ceață la începutul zilei.

Sâmbătă se mai încălzește puțin și o să avem vreme frumoasă și cer senin în majoritatea zonelor. Doar dimineața, pe la câmpie, va fi cam înnorat și poate să apară ceața, dar amiaza ne-aduce atmosferă plăcută și maxime de la 5 la 13 grade.

 

Vremea în București

 

În București avem și astăzi vreme de primăvară, soare, vânt domol și 15...16 grade pe la amiază. La noapte temperatura coboară până la 3...4 grade, iar spre dimineață apar ceva condiții de ceață.

Vreme foarte caldă avem și în ultima zi din an. Temperatura urcă până la 14...15 grade, dar se adună norii, vântul devine activ și o să plouă puțin în orele serii.

Prima zi din 2020, ne-aduce atmosferă însorită și un vânt destul de insistent. Temperaturile scad ușor, dar se mențin peste limitele normale. După prânz vor fi 10...11 grade- valori mai potrivite pentru luna martie.

Sâmbătă avem tot vreme caldă, soare, un pic de ceață dimineața și în jur de 11 grade pe la amiază.

 

Vremea la munte

 

Și la munte găsim temperaturi foarte ridicate pentru acest moment al anului. Ploile apar spre seară în masivele vestice, iar pe creste se anunță lapoviță și condiții de polei.

Vântul rămâne destul de intens, iar în zona înaltă din Carpații Meridionali va sufla cu 80...90 KM/h și va spulbera zăpada depusă.

Joi se răcește puțin și o să avem o zi mai neplăcută, cer noros și lapoviță în majoritatea masivelor. Pe creste va ninge și vântul va sufla destul de tare, așa că o să fie viscol.

Vineri temperaturile continuă să scadă și mai apare ceva ninsori în Carpații Orientali, dar în celelalte masive găsim vreme mai bună. Vântul mai are unele intensificări în zona montană înaltă.

Iar sâmbătă se încălzește ușor și o să avem vreme frumoasă și cer mai mult senin. În noaptea următoare e posibil să plouă slab în Carpații Meridionali și de Curbură.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Prognoza meteo pentru Capitală de Revelion. Cum va fi vremea în noaptea dintre ani
Prognoza meteo pentru Capitală de Revelion. Cum va fi vremea în noaptea dintre ani

Vremea va fi deosebit de caldă în Capitală în următoarele trei zile, cu temperaturi maxime de până la 15 grade Celsius.

Vremea nesperat de caldă i-a ajutat pe fermieri. Ce culeg din solarii în decembrie
Vremea nesperat de caldă i-a ajutat pe fermieri. Ce culeg din solarii în decembrie

Vremea nesperat de caldă i-a ajutat pe fermierii care au solarii. În plină lună decembrie aceştia culeg salată, spanac, ridichi sau ceapă proaspătă.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni. Anunțul făcut de ANM
Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni. Anunțul făcut de ANM

Prognoza meteo 28 decembrie 2020- 10 ianuarie 2021. Vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârşit de decembrie şi început de ianuarie, în majoritatea regiunilor, cu temperaturi maxime în unele zone de până la 16 grade Celsius.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.