Vremea azi, 22 septembrie 2021. Vreme rece în toată țara, cu maxime de 18 grade

Ultima actualizare: 22-09-2021 10:01

Miercuri avem vreme rece, un pic de soare în sudul ţării, ploi slabe în celelalte regiuni, lapoviţa şi ninsoare în zona montană înaltă. Maximele pleacă de la 9 grade în depresiuni şi se opresc la 18 grade în sud-vest.

În Dobrogea şi cu Bărăgan ne-aşteaptă o zi destul de mohorâtă, cu vânt intens, poate şi câţiva stropi de ploaie. Se mai răceşte puţin faţă de ieri şi o să avem cel mult 16..17 grade pe la amiază.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vedem foarte puţin soarele. Apar ceva condiţii de ploaie, vântul devine mai insistent, iar temperaturile pierd vreo două grade faţă de ziua trecută.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, găsim vreme închisă şi rece. Maximele nu trec de 13...14 grade; o să plouă slab din când în când, iar vântul va avea unele intensificări şi va spori senzaţia de frig.

În nordul Transilvaniei şi Maramureş avem o zi destul de neplăcută, cer acoperit, ploi trecătoare şi temperaturi scăzute. Peste noapte, norii se risipesc, dar în Transivania e posibil să se lase ceaţă.

O să plouă şi în ţinuturile vestice şi se mai răceşte un pic faţă de ieri. Maximele se opresc pe la 15...16 grade, iar pe seară şi la noapte cerul se degajează treptat.

În Transilvania este frig dimineaţa, mai ales în depresiuni, dar temperaturile rămân modeste şi pe timpul zilei. O să avem atmosfera închisă, ploi slabe, dar şi lapoviţa şi ninsoare în zonă înaltă de munte. La noapte, în depresiuni s-ar putea să fie bruma.

În Oltenia avem o zi mai rece decât cea de ieri, mulţi nori, scurte momente cu soare şi vânt activ. Maximele se opresc pe la 18 grade, iar la noapte vor fi în jur de 7...8 grade.

În sudul ţării ne-aşteaptă o zi cam mohorâtă, dar zărim puţin şi soarele printre nori. S-ar putea să cadă şi 2...3 stropi de ploaie, iar temperaturile rămân scăzute şi NU trec de 16...17 grade.

În Bucureşti avem atmosferă schimbătoare. E posibil să picure trecător, iar maxima se opreşte pe la 17 grade- o valoare mai potrivită pentru luna Octombrie. La noapte se mai receste puţin: vor fi 8 grade în centru şi vreo 5 grade la marginea oraşului.

La munte, găsim vreme mult mai rece decât ar fi normal la această dată. Cerul rămâne acoperit de nori; o să plouă din când în când, iar la peste 1700 de metri altitudine, o să fie lapoviţa şi ninsoare. În zonă înaltă din Carpaţii Meridionali se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă, 10...15 L/mp şi se poate depune strat de zăpadă.

Joi, temperaturile cresc puţin în vest şi în sud-vest, dar în cea mai mare parte a ţării găsim foarte rece pentru această perioadă. În nord şi centru, mai vin câţiva stropi de ploaie; iar în zona montană înaltă o să mai fie un pic de lapoviţă şi ninsoare. În rest se arată şi soarele printre nori.

Vineri se încălzeşte peste tot. O să plouă la munte, s-ar putea să picure în nord, în centru şi în est. În celelalte regiuni, găsim vreme frumoasă, dar vântul se intensifică în majoritatea zonelor. Va sufla cu 55...65 KM/h, iar pe crestele montane poate depăşi 100 KM/h.

Sâmbătă se mai încălzeşte puţin şi o avem o amiază însorită în cea mai mare parte a ţării. Doar prin nord mai apar ceva înnorări, dar fără ploi, iar vântul mai are unele intensificări la munte şi în ţinuturile estice.