Vremea azi, 2 decembrie. Temperaturi neobișnuite pentru început de decembrie

Ultima actualizare: 02-12-2021 09:38

Ziua de astăzi ne-aduce vreme caldă, înnorări și ploi în vestul și nord-vestul țării; atmosferă destul de însorită în rest. Maximele pleacă de la 6 grade în depresiuni și ajung la 15 grade în sudul Banatului.

 

Vremea pe regiuni

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă, soare, câțiva nori și temperaturi în creștere. Se ating în jur de 12...13 grade, iar pe litoral vântul suflă destul de tare, cu viteze de 40..50 KM/h.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se mai încălzește puțin față de ieri. Temperaturile urcă până la 12 grade; norii apar destul de rar, însă dimineață s-ar putea să avem un pic de ceață pe la câmpie.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se face mult mai cald decât ar fi normal în acest moment al anului. Amiaza ne-aduce soare, atmosferă plăcută și 12...13 grade în termometre. La noapte apar ceva înnorări și e posibil să cadă 2...3 stropi de ploaie.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș, se adună norii și o să plouă, îndeosebi pe timpul nopții, când se pot acumula 20 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile cresc și aici. Ieri au fost 6...7 grade; astăzi maximele ajung pe la 10 grade.

Și în ținuturile vestice se înnoreaza, dar ploile apar mai mult pe seară și după lăsarea nopții. Până atunci zărim un pic și soarele, vântul suflă cu 40...50 Km/h, iar temperaturile depășesc cu mult valorile normale la această. În sudul Banatului se ating chiar și 15 grade.

În Transilvania, avem o dimineață rece, mai ales în depresiuni. Atmosfera se încălzește însă pe timpul zilei și maximele ajung la 11...12 grade în vestul provinciei. Nu sunt anunțate precipitații, doar vântul va suflă mai tare pe crestele montane și va spulberă zăpadă depusă.

Și în Oltenia găsim vreme frumoasă și temperaturile ridicate pentru începutul iernii, în jur de 11...12 grade. La noapte se înnoreaza și e posibil să picure trecător.

În ținuturile sudice prindem vreme bună și se mai încălzește puțîn față de ieri. Maximele ajung pe la 12...13 grade, în condițiile în care ar trebui să avem vreo 5...6 grade.

Cum va fi vremea în Capitală și la munte

Și în București, continuă să se încălzească și o să avem o zi destul de însorită, cu vânt domol și o maximă de 13 grade. Temperaturile cresc ușor și pe timpul nopții. Vor fi 3 grade în centru și zero grade la marginea orașului.

Și la munte se face cald pentru această perioada. În Apuseni și în nordul Orientalilor se adună norii și vor aduce precipitații mai consistente după lăsarea nopții. O să plouă, iar în zona înaltă o să fie lapoviță și ninsoare. În celelalte masive, găsim vreme bună, dar vântul suflă cu putere pe crește.

Cum se anunță vremea în următoarele zile

În București, vineri, o să fie neobișnuit de cald pentru început de decembrie. Atmosfera se menține însorită și temperatura urcă până la 14 grade. Mâine-noapte se intensifică vântul, se înnorează și o să plouă, iar spre dimineață s-ar putea să apară un pic de lapoviță.

Sâmbătă se răcește simțitor. O să avem o zi mohorâtă, cu vânt activ și cel mult 5...6 grade în termometre.

Duminică mai sunt ceva înnorări dimineața. E posibil să apară și puțină ceață; apoi se arată soarele și se încălzește ușor. Maxima ajunge pe la 7 grade, iar în noaptea următoare vor fi în jur de 4 grade.

La munte, vineri, temperaturile încep scadă, dar tot va fi mai cald decât în mod normal. În prima parte a zilei va cădea lapoviță. Apoi o să ningă, mai ales în Carpații Orientali și în Meridionali, iar în zona montană înalta o să fie viscol.

Sâmbătă, se răcește destul de tare. Mai apar ceva înnorări, îndeosebi în Carpații Meridionali, pe unde o să fie puțînă lapoviță sau ninsoare.

Duminică, temperaturile cresc ușor și o să avem vreme frumoasă pe timpul zilei. Pe seară și noaptea, se înnoreaza și apar precipitații în majoritatea masivelor. Vorbim despre lapoviță, dar și ninsoare la altitudini mari.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO