Vremea azi, 2 aprilie. Vântul va aduce un aer mai rece. În zona intracarpatică vin şi ceva ploi

×
Codul embed a fost copiat

Marți se porneşte vântul şi aduce un aer mai rece. În zona intracarpatică vin şi ceva ploi, iar temperaturile coboară spre normal.

În rest domină atmosfera însorită şi va fi mai cald decât în mod obişnuit. Maximele pleacă de la 9...10 grade în Maramureş şi în nord-estul Transilvaniei şi ajung la 28 de grade în sud-estul ţării.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici avem soare şi câţiva nori inofensivi. Nu vorbim deloc despre ploi, însă după-amiaza se porneşte vântul, care atinge viteze de peste 85 de km/h. Temperaturile, în scădere faţă de ziua trecută, se opresc la 26 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei maximele ajung la valori de vară. Se face mai răcoare decât ieri, dar tot se ating 28 de grade. Vântul suflă destul de tare şi atinge viteze mai mari în a doua parte a zilei.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina urmează o zi însorită. Se răcoreşte, dar temperaturile rămân ridicate pentru acest moment al anului: după prânz termometrele vor indica 22...23 de grade.

Citește și
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Vântul are intensificări susţinute: în zonele joase suflă cu peste 80 de km/h, însă pe crestele Orientalilor vor fi rafale de peste 120 de km/h.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme închisă: înnorări persistente, averse, poate şi fenomene electrice. Vântul agita atmosferă în toată provincia, dar cele mai mari viteze le atinge în zonă înaltă de munte. Se face mai frig decât luni şi vor fi cel mult 14 grade.

Nici în ţinuturile vestice nu prea vedem soarele. Şi pe-aici o să plouă - mai ales în zona Crisanei, iar vântul rămâne insistent. Temperaturile scad şi ajung la valori apropiate de normalul perioadei. La amiază, în Banat se vor înregistra 17 grade.

În Transilvania se înnorează şi se mai răceşte. Vin şi câteva reprize de ploaie, însă fenomenul care ne atrage atenţia este vântul puternic. E posibil să fie şi tunete, şi fulgere, iar maximele se opresc la 17 grade.


În zona Olteniei găsim vreme destul de bună, dar şi pe-aici s-ar putea să plouă puţin, pe spaţii mici. În ansamblu avem o zi cu soare şi cu un vânt insistent. Se mai răcoreşte faţă de ieri, dar vremea rămâne caldă şi se ating 22 de grade.

În sudul ţării soarele străluceşte pe tot parcursul zilei şi temperaturile rămân ridicate pentru acest moment al anului: în Lunca Dunării se ating 23 de grade. Vântul se înteţeşte şi atinge viteze mai mari îndeosebi după orele prânzului.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti se face mai răcoare decât luni. Avem o zi însorită, dar vântul prinde putere şi suflă cu 70...80 de km/h. Maximă se opreşte la 24 de grade - o valoare de lună MAI. La noapte temperatura coboară până la 8 grade.

Vremea la Munte

 

La munte vântul o să bată foarte tare. Pe creste va depăşi 120 km/h. În plus, se răceşte simţitor. Apar şi averse, mai consistente în masivele nordice. În zonele înalte ploile se pot transforma în lapoviţă, chiar ninsoare.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
Atenţionarea Cod galben de vânt care vizează localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea a fost prelungită
Atenţionarea Cod galben de vânt care vizează localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea a fost prelungită

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de vânt valabilă sâmbătă, până la ora 23:00, în mai multe zone din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Cod galben de vânt în România, raportat sâmbătă după-amiază. Care sunt localitățile vizate
Cod galben de vânt în România, raportat sâmbătă după-amiază. Care sunt localitățile vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt valabilă sâmbătă, până la ora 17:00, în mai multe localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea.

 

Vremea azi, 20 aprilie. Ploi, temperaturi scăzute și atmosferă înorată în cea mai mare parte a țării
Vremea azi, 20 aprilie. Ploi, temperaturi scăzute și atmosferă înorată în cea mai mare parte a țării

Avem o dimineață rece în multe zone, dar temperaturile cresc ușor peste zi. Norii se înmulțesc și o să plouă, mai ales în Dobrogea, în Oltenia și în Transilvania.  

Recomandări
Veste mare pentru Kiev. Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina
Veste mare pentru Kiev. Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un ajutor militar de 60,8 de miliarde de dolari pentru Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei, marcând un progres semnificativ după luni de inactivitate pe Capitol Hill.  

Reacția Kremlinului după ce SUA au aprobat un nou ajutor militar pentru Ucraina. „Va omorî şi mai mulţi ucraineni
Reacția Kremlinului după ce SUA au aprobat un nou ajutor militar pentru Ucraina. „Va omorî şi mai mulţi ucraineni"

Ajutorul american de aproape 61 de miliarde de dolari aprobat sâmbătă de Camera Reprezentanţilor din SUA „va omorî şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev", a denunţat Kremlinul după vot, relatează AFP.

 

Reacția lui Ciolacu după explicațiile oferite de Cîrstoiu: „E incorect pentru un om de asemenea valoare
Reacția lui Ciolacu după explicațiile oferite de Cîrstoiu: „E incorect pentru un om de asemenea valoare"

Cel puțin până luni, medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul comun al PNL și PSD la Primăria Generală a Capitalei.