Vremea azi, 19 februarie. Temperaturi neașteptat de mari în mai multe regiuni

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme neobișnuit de caldă pentru luna februarie; câțiva stropi de ploaie în vest, nord și centru și atmosferă plăcută în celelalte zone.

Maximele pleacă de la 8 grade în nord-vest și în depresiuni, și ajung la 17 grade în zonele sudice.

Vremea pe regiuni

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă, cer mai mult senin și un vânt mai insistent la începutul zilei. Se încălzește față de vineri, iar în Bărăgan se ating 15...16 grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se face mult mai cald decât ar fi normal în acest moment al anului. Temperaturile urcă până la 14...15 grade. Avem soare și vreme bună pe timpul zilei, dar la noapte se înnorează și o să plouă puțin.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, ne-așteaptă o zi caldă, cu temperaturi mai ridicate decât vineri. Maximele urcă până la 12...13 grade, dar se adună norii și e posibil să picure trecător. În zonele de munte o să cadă lapoviță, iar pe creste, vântul va avea intensificări susținute.

Citește și
avalansa Munţii Rodnei
Ce a rămas din cabana lovită de avalanșă în Munții Rodnei
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem o zi cam mohorâtă, cu ploi slabe, trecătoare și temperaturi puțin mai scăzute decât ieri. Chiar și așa va fi mai cald decât în mod obișnuit și se vor înregistra în jur de 8 grade.

Și în ținuturile vestice se înnorează treptat, vin câțiva stropi de ploaie, iar vântul este mai activ în orele dimineții. Temperaturile se mențin peste limitele normale și vor fi 10...11 grade pe la prânz. La noapte o să cadă un pic de lapoviță în zonă.

Și în Transilvania apar ceva înnorări și e posibil să plouă, dar se arată și soarele din când în când. Se mai încălzește față de vineri și maximele ajung la 10...11 grade, iar vântul mai are unele răbufniri pe crestele montane.

În Oltenia va fi nefiresc de cald pentru această perioada și temperaturile vor urca până la 15...16 grade. Norii apar în treacăt, iar la noapte o să plouă slab, dar vor fi și condiții de lapoviță.

Și în ținuturile sudice găsim vreme de pramavara, soare, atmosfera plăcută și până la 17 grade în termometre.

Cum va fi vremea în București și la munte

În București se face mai cald decât vineri și o să avem o zi destul de însorită, un pic de vânt și temperaturi mai potrivite pentru luna Aprilie. Se ating 17 grade, iar peste noapte se înnorează și e posibil să plouă.

Vremea se încălzește și în zonele de munte. Apar precipitații slabe, ziua în Carpații Orientali și Occidentali, iar la noapte în masivele sudice. Pe crește vor fi mai mult ninsori, iar vântul va suflă cu peste 60...70 KM/h..

Vremea în următoarele zile

În București, duminică temperaturile scad simțitor, dar se mențin peste valorile normale și vor fi 9 grade după prânz. O să avem atmosfera schimbătoare și câțiva stropi de ploaie la începutul zilei.

Luni se încălzește din nou și temperatura urcă până la 13 grade. Dimineață apr nori de joasă altutudine și condiții de ceață, apoi se arată puțîn și soarele.

Marți, însă avem atmosfera închisă și mai multe reprize de ploaie pe parcursul zilei. Și vântul devine puțîn mai activ, iar maximă se oprește pe la 11 grade.

La munte, duminică se mai răcește și o să mai ningă puțin, în masivele nordice. În noaptea de duminică spre luni innorarile se extind, iar în Occidentali și în Orientali vin ninsori mai serioase. Pe crește va fi viscol și rafalele vor depăși 100 de km/h.

Luni, în zonele înalte continuă să ningă abundent și se va depune strat de zăpadă, iar vântul continuă să viscolească ninsoarea cu rafale care vor trece de 80...100 de km/h. La altitudini mai mici o să cadă ȘI lapoviță și se va formă polei.

Marți soarele se arată trecător și, pe spații mici, mai vin 2...3 fulgi de zăpadă. Vântul suflă tare pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură și va amplifică senzația de frig. 

 

Articol recomandat de sport.ro
Reacția tatălui Camilei Giorgi după ”dispariția” sportivei!
Reacția tatălui Camilei Giorgi după ”dispariția” sportivei!
Citește și...
Vreme mohorâtă, cu vânt puternic și ploi slabe, dar cu temperaturi de primăvară
Vreme mohorâtă, cu vânt puternic și ploi slabe, dar cu temperaturi de primăvară

Astăzi avem o zi mai rece decât cea de ieri, cu vânt intens în majoritatea zonelor și viscol pe crestele montane.  

Ce a rămas din cabana lovită de avalanșă în Munții Rodnei
Ce a rămas din cabana lovită de avalanșă în Munții Rodnei

O avalanșă de mari dimensiuni a spulberat o cabană în Munții Rodnei. Valul de zăpadă care a acoperit aproape în întregime construcția s-a declanșat pentru că vremea s-a încălzit brusc și s-a pornit vântul la altitudini mari.

Recomandări
Ungaria, după ce România a depășit-o la PIB: maghiarii trăiesc mai bine și sunt mai bogați, nu emigrează ca românii
Ungaria, după ce România a depășit-o la PIB: maghiarii trăiesc mai bine și sunt mai bogați, nu emigrează ca românii

Ministrul maghiar al Economiei susține că ungurii trăiesc mai bine și sunt mai bogați decât românii, chiar dacă PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei. În plus, economia Ungariei este bazată pe export, nu pe consum, ca a României.  

Analiză: Atacul Rusiei în regiunea Harkov nu este o surpriză completă - dar forța acestui atac este
Analiză: Atacul Rusiei în regiunea Harkov nu este o surpriză completă - dar forța acestui atac este

Ofensiva brutală a Rusiei de la Harkov, care a dus la evacuări în masa a fost descris ca un atac surpriză – dar analistul militar al Sky News Sean Bell spune că Ucraina a avertizat de câteva luni asupra unui potențial atac al Rusiei în regiune.

Noi detalii despre starea lui Florin Piersic. S-a ridicat în picioare pentru prima dată după câteva săptămâni
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic. S-a ridicat în picioare pentru prima dată după câteva săptămâni

Starea actorului Florin Piersic, internat la Spitalul Foișor, pe secția ATI, are o evoluție lent favorabilă.