Vremea azi, 18 octombrie. Soarele începe să iasă dintre nori și ne mai încălzim

Ultima actualizare: 18-10-2021 09:31

Luni, se mai încălzește în ținuturile sudice și o să avem vreme destul de bună; câțiva nori de ploaie prin centrul, sudul și sud-estul țării și atmosfera însorită în rest. Maximele vor atinge 18...19 grade în Oltenia vestică.

 

Vremea pe regiuni

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Luni dimineață este ceață, iar mai târziu mai apar ceva înnorări și e posibil să picure din când în când. Zărim și soarele pe parcursul zilei și se face un pic mai cald decât ieri. Maximele ajung pe la 15...16 grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme schimbătoare, soare cu nori, poate și o ploaie slabă, de scurtă durata. Temperaturile, în ușoară creștere față de ziua trecută, ajung pe la 16...17 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, ne așteaptă o zi destul de plăcută, deși se înnoreaza trecător și nu este exclus să cadă și 2...3 stropi de ploaie. Temperaturile urcă până la 14...15 grade, iar șansele de ploaie cresc pe timpul nopții.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem o dimineață rece cu ceață dimineață însă amiază va fi însorită și se ating 13 grade în termometre. Pe seară și la noapte s-ar putea să plouă puțîn și aici.

În ținuturile vestice, prindem vreme frumoasă, soare, câțiva nori și în jur de 15...16 grade la orele amiezii.

În Transilvania este frig la începutul zilei, mai ales în depresiuni. Mai târziu e posibil să picure trecător, iar vântul devine activ pe la munte. Până la ora 10, este cod galben de ceață densă pentru județele Harghita, Brașov, Sibiu, Albă și Mureș. Vizibilitatea este scăzută izolat sub 100 de metri.

În Oltenia, nu prea zărim norii, se încălzește și atmosfera devine foarte plăcută după prânz. În vestul provinciei se ating cele mai ridicate temperaturi, de 18...19 grade.

Se mai îndreaptă vremea și în ținuturile sudice. E drept că mai apar ceva nori, poate și câțiva stropi de ploaie, dar va fi mult mai bine decât în zilele trecute. În plus se face mai cad decât ieri și maximele ajung pe la 17 grade. 

 

Cum va fi vremea în Capitală

 

Vremea se încălzește astăzi și în zona Capitalei. Scăpăm de ploi, se arată trecător și soarele, iar temperatura urcă până la 16 grade. La noapte vor fi în jur de 6 grade, iar spre dimineață s-ar putea să apară un pic de ceață.

Cum va fi vremea la munte

 

La munte găsim atmosfera schimbătoare și poate 2...3 stropi de ploaie în Carpații Meridionali și Orientali. Zărim și soarele din când în când, însă temperaturile rămân modeste, iar vântul se intensifica la altitudini mari.


Cum va fi vremea în următoarele zile

 

Începem cu Bucureștiul, unde marți va fi o zi liniștită, cu înnorări, scurte momente însorite și temperaturi normale pentru această perioada. După prânz se ating 17 grade, dar noaptea se face mai frig și o să fie doar 3...4 grade la marginea orașului.

Miercuri, norii se risipesc și o să avem vreme frumoasă și se mai încălzește puțin. Temperatura urcă până la 19 grade, însă la începutul zilei e posibil să apară ceață.

Și joi dimineață sunt ceva condiții de ceață. Apoi se arată soarele și se face mai cald decât ar fi normal. Maxima ajunge pe la 20...21 de grade.

La munte, marți avem vreme destul de bună, deși mai apar ceva înnorări, iar în Carpații Orientali o să picure trecător. Miercuri, nu mai vorbim deloc despre ploi. Vremea frumoasă cuprinde toată zona montană, se încălzește și doar vântul suflă mai tare pe crește.

Joi, temperaturile continuă să crească și o să avem o zi însorită, plăcută. Spre seară și în noaptea următoare, apar câțiva nori de ploaie în nordul Orientalilor și în Carpații Occidentali.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO