Vremea azi, 17 octombrie 2021. Apar ploi în vest şi în sud-vest. Maximele se încadrează între 9 şi 17 grade Celsius.

Ultima actualizare: 17-10-2021 09:28

Vremea azi, 17 octombrie 2021. Duminciă vremea se menţine deosebit de rece, iar ploile apar mai ales în vest şi în sud-vest. În zona montană înaltă va fi lapoviţă, iar vântul se menţine activ pe creşte şi în sudul Banatului.

Maximele se încadrează între 9 şi 17 grade Celsius.


Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde găsim atmosferă schimbătoare şi rece, chiar dacă maximele cresc puţin faţă de ieri. La amiază vor fi cel mult 14 grade şi o să zărim şi soarele printre nori.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem soare în cea mai mare parte a zilei. Norii se înmulţesc doar în zonele mai înalte, iar temperaturile rămân la valori modeste pentru această perioadă şi după prânz vom avea 14...15 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi însorită, dar neobişnuit de rece, cu maxime de la 11 la 14 grade. Acum, dimineaţa, a căzut bruma, iar la noapte minimele se vor apropia de pragul îngheţului.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem tot un început de zi friguros, cu brumă, dar mai apoi soarele încălzeşte rapid atmosfera şi temperaturile mai cresc faţă de ziua trecută. Pe-aici va fi cel mai cald din ţară, iar termometrele vor indica 17 grade după prânz.

În ţinuturile vestice găsim cer mai mult noros şi o să plouă. Vântul prinde putere în sudul Banatului, pe unde va sufla cu peste 80 de km/h şi va spori senzaţia de frig, iar maximele ating 16 grade în zona Crișanei.

În Transilvania vor fi perioade cu soare şi se mai încălzeşte puţin faţă de ieri. Vremea rămâne, însă, rece pentru acest moment al anului şi vom avea temperaturi de la 12 grade în depresiuni până la 17 grade în vestul provinciei.

În Oltenia urmează încă o zi mohorâtă şi friguroasă. Vor fi înnorări persistente, o să plouă, iar în zona montană înaltă se anunţă ninsori şi lapoviţă. Tot la altitudini mari se înteţeşte şi vântul, care va sufla cu peste 70...80 de km/h. Maximele ajung cu greu la 14 grade.

Vântul are unele porniri şi prin ţinuturile sudice, pe unde se adună norii şi NU e exclus să vină şi 2...3 stropi de ploaie. Şi pe-aici avem temperaturi SUB normalul perioadei, de la 12 la 14 grade.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti vremea se menţine deosebit de rece, iar după prânz vor fi cel mult 14 grade. Soarele se arată trecător, condiţiile de ploaie sunt reduse, iar vântul are intensificări în special după-amiază şi seară, când vor fi rafale de până la 45 de km/h. La noapte temperatura coboară până la 7 grade.

Vremea la Munte

 

La munte temperaturile cresc puţin, dar vremea rămâne foarte rece. Vor fi înnorări, iar în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali o să plouă. La altitudini mari se anunţă ninsori şi lapoviţa şi tot pe-acolo, dar şi în masivele sud-vestice, vântul va avea intensificări de peste 70...80 de km/h.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO