Vremea azi, 15 decembrie. În est şi în sud-est va ploua, iar la munte sunt așteptate precipitații mixte

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi se face mai cald decât ieri şi maximele vor fi de la 3...4 grade în Transilvania și vor ajunge până la 11 grade pe litoral.

În ţinuturile sudice şi pe partea estică găsim vreme închisă, dar în rest apare şi soarele printre nori. O să plouă slab în est şi în sud-est, iar la munte apar precipitaţii mixte.

Vremea în România

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici urmează o zi mohorâtă, cu înnorări persistente şi câţiva stropi de ploaie. Se face mai cald şi se vor atinge 11 grade la malul mării, însă la noapte, în Bărăgan, temperaturile coboară până la minus 1 grad şi se lasa ceata.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme caldă, chiar dacă nu vedem deloc soarele. O să plouă trecător şi maximele ajung la 9 grade. După lăsarea serii nu mai vorbim despre ploi, dar pe spaţii mici se formează ceata.

Se încălzeşte şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, pe unde, la amiază, se vor înregistra 7...8 grade. În multe zone vor fi înnorări persistente şi o să picure trecător şi doar prin Bucovina iese puţin soarele.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş urmează o zi ceva mai plăcută, cu scurte momente însorite şi temperaturi peste valorile normale. La noapte norii se înmulţesc şi o să vină câteva reprize de ploaie.

În ţinuturile vestice prindem tot vreme schimbătoare şi caldă. Maximele ating 10 grade la Reşita, însă peste noapte şi pe-aici se-aduna norii şi o să plouă slab. Tot atunci se porneşte şi vântul, care va sufla cu peste 70 de km/h.

În Transilvania avem soare cu nori, iar pe la munte apar şi ceva precipitaţii: în prima parte a zilei ninge sau cade lapoviţă, dar mai târziu e posibil să plouă. Se face mai cald decât ieri şi maximele pornesc de la 3...4 grade pe la Târgu Mureş şi ajung la 9 grade pe la Sibiu.

În Oltenia soarele se arata trecător şi nu e exclus să vină şi câţiva stropi de ploaie. Temperaturile cresc faţă de ziua trecută şi ajung la 8 grade pe la Targu-Jiu.

În ţinuturile sudice găsim atmosfera închisă, însă doar prin estul Munteniei apar câteva ploi slabe. Vremea devine caldă pentru mijlocul lui Decembrie şi se vor atinge 10 grade pe la Ploieşti.

Vremea în București

Şi în Bucureşti se face mai cald decât ar fi normal la această dată. Maximă ajunge la 9 grade, însă avem o zi mohorâtă şi s-ar putea să picure trecător. Pe seară şi la noapte se lasa ceaţa şi temperatura coboară până la zero grade.

Ziua de vineri începe cu ceață. Apoi înnorările persistă, iar temperatura urca tot până la 9 grade. În noaptea de vineri spre sâmbăta revine ceaţa şi vor fi condiţii de burniţa.

Sâmbătă se face mai cald şi se vor înregistra 12 grade. În prima parte a zilei avem nori de joasă altitudine sau ceaţă. Mai târziu vântul prinde putere şi o să fie ceva averse.

Duminică, temperatura scade simţitor şi vor fi 6 grade - dar şi aceasta este o valoare ridicată pentru acest moment al anului. Vedem puţin soarele printre nori, dar s-ar putea să vină şi câţiva stropi de ploaie.

Vremea la munte

Vremea se încălzeşte şi la munte, pe unde apar precipitaţii slabe: dimineaţa ninge sau cade lapoviţă, iar mai târziu e posibil să plouă. Vor fi şi condiţii de polei, iar la noapte vântul bate cu peste 100 de km/h în zonele înalte din Meridionali şi din Munţii Banatului.

Vineri, vremea devine caldă în toată zona montană. În Carpaţii Occidentali şi, local, în restul masivelor, apar averse destul de consistente, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul continua să sufle cu peste 100 de km/h la altitudini mari.

Sâmbătă se răceşte în masivele vestice şi în cele nordice, dar în rest vremea se menţine caldă. Pe arii extinse o să plouă sau o să cadă lapoviţă, dar mai târziu predomina ninsorile. Vântul mai are intensificări pe creste, cu rafale de peste 90 de km/h.

Duminică iese puţin soarele, dar temperaturile scad simţitor. Pe suprafeţe restrânse mai fulguieşte, iar vântul rămâne activ în zonă înaltă.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Cum va fi vremea de Crăciun 2022 și Revelion 2023. Prognoza meteo pentru toată țara în perioada Sărbătorilor de iarnă
Cum va fi vremea de Crăciun 2022 și Revelion 2023. Prognoza meteo pentru toată țara în perioada Sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar vremea de Crăciun 2022 și Revelion 2023 este importantă pentru planurile pe care și le fac românii pentru această perioadă. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 12 decembrie – 9 ianuarie 2023.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.