Vremea azi, 13 septembrie. Toamnă blândă în București și în țară

Ultima actualizare: 13-09-2021 11:13

Ziua de luni ne-aduce soare, vreme caldă şi câteva reprize scurte de ploaie, mai pe seară, în zonele de deal şi munte. Maximele pleacă de la 23 de grade Celsius în depresiuni şi ajung la 31-32 de grade în Oltenia.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici ne-aşteaptă o zi foarte plăcută, cu soare, câţiva nori de vreme bună şi un vânt ceva mai activ la malul mării. Temperaturile se apropie de 30 de grade în Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, continuă vremea frumoasă. Norii apar sporadic, vântul nu prea se simte şi temperaturile ajung la valori mai potrivite pentru o zi de vară. După prânz, se ating 28...29 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, găsim vreme bună şi câţiva nori de ploaie, spre seară, în zonele mai înalte. Va fi mai cald decât în mod normal la acestă dată, iar peste noapte se înnorează şi o să plouă puţin.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, este răcoare la începutul zilei. A apărut şi ceaţa, iar până la ora 10, a fost cod galben de ceaţă densă în mai multe localităţi din judeţele Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud. Mai pe seară e posibil să cadă câțiva stropi de ploaie, dar între timp avem soare, atmosferă plăcută şi maxime de 25...26 de grade.

În ţinuturile sudice, găsim vreme frumoasă, cer mai mult senin şi vară în toată regula la orele amiezii. Temperaturile, la fel ca ieri, urcă până la 28...29 de grade.

În Transilvania, avem încă o dimineaţă rece, cu ceaţă în zona depresionară. Până la ora 9, se menţine codul galben de ceaţă în judeţul Harghita. Peste zi, se încălzeşte simţitor: în vestul provinciei se ating 27 de grade, iar în zonele de munte, e posibil să vină o ploaie de scurtă durată.

În Oltenia, nu prea zărim norii şi o să avem încă o amiază cu atmosferă de vară şi temperaturi mai ridicate decât în celelalte regiuni. Pe aici se ating şi 31...32 de grade, iar vântul adie plăcut.

Şi în ţinuturile sudice rămânem cu vremea frumoasă şi o să fie cald pentru această perioadă. Temperaturile vor ajunge pe la 30 de grade în Lunca Dunării.

Vremea azi, 13 septembrie, la București

Şi în Bucureşti ne-aşteaptă o zi însorită şi caldă, cu vânt domol şi în jur de 29 de grade pe la amiază. Urmează o noapte liniştită, cu foarte puţini nori şi o minimă de 15 grade Celsius. La marginea oraşului va fi mai răcoare şi se vor înregistra 11 grade.

La munte se face mai cald decât ar fi normal la această dată. O să avem o zi plăcută, deşi după-amiază apar câteva reprize de ploaie şi s-ar putea să fie şi descărcări electrice. Dimineaţa, pe văi şi în depresiuni, se menţin condiţiile de ceaţă.

La mare, găsim şi astăzi condiţii foarte bune de plajă. Norii apar destul de rar, briza rămâne activă, iar maximele din staţiuni ajung la valori agreabile, de cel mult 26...27 de grade. Apa mării va avea în jur de 20 de grade.

 

Vremea azi, 13 septembrie, în Europa

În Europa, luni o să plouă pe partea nordica şi central-nordică, iar în Peninsulă Iberică şi în vestul Franţei, atmosfera devine instabilă şi apar averse torenţiale, cu descărcări electrice, poate şi grindină. S-ar putea să vine câteva ploi slabe şi în centrul Europei. În rest va domina timpul frumos, iar în nord-vest şi în sud-vest va fi mai răcoare decât în mod obişnuit.

Vântul sufla tare în ţinuturile nordice şi în sud-estul extrem, dar se intensifică şi în zonele cu instabilitate, pe timpul averselor. Ploile cuprind treptat jumătatea vestică a Europei şi vor lăsa în urmă cantităţi însemnate de apă. Mai târziu, ajung în zona centrală şi central-nordică şi înaintează către est.

Masele de aer cald persistă în sud şi în centru, dar la începutul săptămânii se mai răcoreşte în Peninsulă Iberică şi în nord-vest. Se face însă mai cald în zona Italiei şi în Gecia, însă un aer din ce în ce mai rece apare în nord-estul continentului. La noi, temperaturile se menţin ridicate în tot acest interval.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO