Vreme frumoasă la început de săptămână. Zonele în care se vor atinge și 31 de grade

Ultima actualizare: 12-09-2021 09:56

Vremea, 12 septembrie. Ziua de duminică ne aduce vreme caldă și frumoasă, puțini nori și poate 2...3 stropi de ploaie în zonele de munte.

 

Maximele pornesc de la 23 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei și ating 31 de grade în Oltenia vestică.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan se anunță o zi foarte plăcută, cu soare, câțiva nori de vreme bună și un vânt puțin mai activ în zona litoralului. Temperaturile, mai ridicate decât ar fi normal la această dată, se apropie de pragul de 30 de grade în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se face cald pentru această perioadă. Maximele ajung pe la 28 de grade, norii apar destul de rar și nici vântul nu prea se simte.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina este răcoare la începutul zilei. A apărut și ceața, iar până la ora 10 este cod galben de ceață densă în mai multe localități în județul Suceava. Apoi, atmosfera se încălzește treptat și o să avem o amiază cât se poate de plăcută, cu până la 26 de grade în termometre.

Vreme bună găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Domină atmosfera însorită, vântul adie plăcut, iar după prânz temperaturile ajung la valori agreabile, de 25...26 de grade.

În vestul țării avem și duminică vreme frumoasă, cer mai mult senin și temperaturi mai potrivite pentru o zi de vară. Prin Banat se vor atinge 29, poate 30 de grade.

În Transilvania avem încă o dimineață rece, cu ceață în zone depresionare. Până la ora 9 este cod galben de vizibilitate scăzută în județul Harghita. Peste zi temperaturile cresc simțitor și ajung la 26 de grade în vestul provinciei și doar în zonele de munte s-ar putea să apară câțiva nori de ploaie.

În Oltenia nu prea zărim norii și o să avem atmosferă de vară și temperaturi puțin mai ridicate decât sâmbătă. Pe la amiază se vor atinge 30...31 de grade.

Soare și vreme caldă găsim și în ținuturile sudice. Maximele ajung pe la 28....29 de grade, așa că o să fie vară în toată regula, după prânz.

București
 

Și În București ne așteaptă o după-amiază însorită și caldă, cu vânt domol și 29 de grade în termometre. Urmează o noapte liniștită, senină, cu 14 grade în centrul orașului și vreo 11 grade în cartierele de la periferie.

La munte


Și la munte se face mai cald decât ar fi normal în acest moment al anului. O să avem vreme frumoasă în cea mai mare parte a zilei, însă după-amiază s-ar putea să picure trecător. Vântul nu va exagera, iar dimineața și noaptea, pe văi și în depresiuni, vor fi din nou condiții de ceață.

Litoral


La mare găsim vreme excelentă de plajă, soare, foarte puțini nori și briză activă. Temperaturile ajung la valori plăcute, de cel mult 26...27 de grade, iar apa mării va avea în jur de 20 de grade. Vremea frumoasă continuă și la începutul săptămânii viitoare.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București


Și luni avem soare și atmosferă de vară, iar temperatura urcă până la 30 de grade.

Marți rămânem cu vreme caldă și frumoasă. Pe la amiază se ating în jur de 29 de grade, iar pe seară și în noaptea de marți spre miercuri apar ceva înnorări, dar e puțin probabil să plouă.

Și miercuri o să fie cald pentru mijlocul lunii septembrie. Maxima ajunge pe la 28 de grade, dar apar mai mulți nori, iar mai pe seară e posibil să vină câteva averse slabe.

La munte
 

Luni, tot în a doua parte a zilei se adună norii și s-ar putea să aducă o ploaie de scurtă durată. Până atunci avem soare și vreme mai caldă în mod obișnuit.

Temperaturie se mențin ridicate și marți, dar spre seară apar ceva averse, însoțite de tunete și fulgere. În Carpații Orientali se pot strânge cantități mai însemnate de apă, în jur de 15 litri pe metru pătrat.

Iar miercuri se răcorește puțin și o să avem vreme schimbătoare. O să plouă din când în când, pot fi și descărcări electrice.

Litoral
 

Luni continuă vremea frumoasă, norii apar destul de rar, iar maximele din stațiuni urcă din nou până la 27 de grade.

Și marți o să fie foarte bine și o să avem atmosferă însorită, briză plăcută și temperaturi agreabile.

Miercuri se răcorește puțin. Maximele se opresc pe la 25 de grade, iar după-amiază se înnorează și e posibil să plouă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO