Vremea azi, 12 iunie. Se răcorește și se mențin condițiile de vijelii și grindină

12-06-2020 08:13


Vineri, vremea va fi schimbătoare, mai vin ceva ploi și se mențin condițiile de vijelii și grindină.

Se răcorește față de joi, o să avem de la 20 la 30 de grade.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan, soarele se va arăta din când în când, dar vor fi și ploile de scurtă durata. Temperaturile scad față de ieri, dar maximele nu pierd decât vreo două, trei grade.

Instabilitate găsim și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Temperaturile sunt destul de mari, dar ieri s-au atins și 33 de grade, iar atmosfera a fost de-a dreptul sufocantă la amiază. O să mai plouă și la noapte. 

În nordul Moldovei și în Bucovina, va fi cam la fel. Soare, înnorări temporare și averse zdravene, cu grindină și vijelii. Noaptea se anunță caldă și instabilă.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș vor fi momente mai plăcute, cu soare și atmosferă liniștită, însă aversele vin în intervale scurte și vor fi consistente.

Și în vestul țării crește instabilitatea și o să plouă temporar. Maximele pierd vreo două grade și pe aici.

În Transilvania, se arată și soarele între două ploi, dar atmosfera va fi schimbătoare și se mai răcorește puțin. Plouă și la noapte.

Cam aceeași poveste și pentru Oltenia. Averse în mai multe reprize, cantități mari de apă și fenomene agresive, ca vijeliile și grindina.

Schimbări apar și în ținuturile sudice: ieri am avut 31 de grade, s-au resimțit 36 de grade și a fost cam zăpușeală, dar astăzi se ating cel mult 26 de grade.

Ploile apar în scurte intervale, iar soarele se va arăta destul de rar.

Vremea în București

 

Și în București avem perioade cu înnorări și averse, nu lipsesc nici condițiile de vijelii sau grindină, presiunea atmosferica mai scade puțin și se răcorește cu vreo trei-patru grade față de ieri.

Vremea la munte și la mare

 

În zonele de munte, cam aceeași poveste. Ploile vin destul de des, în fiecare zi se adună cantități mari de apă și se mai răcorește. Astăzi sunt condiții de grindină și se pot acumula și 35 l/mp.

Ploile ajung și la malul mării. Totuși, astăzi se anunță vreme de plajă în cea mai mare parte a timpului. După prânz și peste noapte sunt ceva ploi și se pot acumula între 15 și 35 l/mp.

Vremea în următoarele zile

 

În București, mâine, aversele vin la aproperea serii, tot cu descărcări electrice și intensificări de vânt, iar temperatura urcă din nou spre 27 de grade.

Și duminică o să ploua în mai multe reprize. Se pot strânge cantități mai însemnate de apă; pot fi vijelii și căderi de grindină, iar pe la amiază se vor atinge 28 de grade.

Nici luni nu scăpăm de instabilitate și se mai răcorește un pic. Maxima se oprește pe la 26 de grade și vin alte serii de averse, destul destul de consistente, dar zărim trecător și soarele.

La munte, mâine, vorm avea scurte momente cu soare, dar și ploi zdravene și fenomene agresive, mai ales în a doua parte a zilei.

Și duminică o să plouă și vor fi tot averse torențiale, cu vânt puternic și grindină.

Luni, avem o altă zi cu ploi zdravene și multă instabilitate, mai ales după-amiază și seara. Vremea rămâne destul de răcoroasă în tot acest inteval.

La mare, mâine, se încălzește, dar nu scăpam de instabilitate și ploi. Atmosfera va fi tot schimbătoare , o să plouă și, din când în când, zărim soarele.

Duminică se așteaptă atmosferă amestecată, înnorări temporare, averse, probabil și câteva ore de plajă.

Luni, temperaturile vor urca până la 21-22 de grade și sunt condiții de ploaie după-amiază.

VIDEO PROTVPLUS.RO