Vremea azi, 1 august 2020. Zonele în care vor apărea averse de ploaie

01-08-2020 09:00


Sâmbătă, căldura se mai temperează, scăpăm de caniculă și maximele se opresc pe la 34 de grade în Lunca Dunării. Spre seară apar ceva averse la munte și prin sudul țarii.

 

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem cum aratã vremea în fiecare regiune a țarii și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici scãpãm de căldura nãucitoare și dupã cele 38 de grade de ieri, vom avea cel mult 32-33 de grade. Vă domina atmosfera insoritã, dar la noapte se pornește vântul și e posibil să vină și câțiva nori de ploaie.

Și mai sus, în Moldova sudicã și în nordul Munteniei, temperaturile ajung la valori suportabile, de cel mult 30...31 de grade, norii apar destul de rar și e puțin probabil să plouã.

În jumãtatea nordicã a Moldovei și în Bucovina, gãsim soare și atmosferã placutã. Vântul prinde putere; temperaturile scad și aici, iar amiaza ne-aduce cel mult 27...28 de grade în termometre.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș ne asteaptã o zi insoritã, cu temperaturi agreabile. Vă fi un pic mai răcoare decât ieri, iar vântul se vă intensifica și aici.

Și în ținuturile vestice o să avem o zi frumoasã, cu cer senin și un vânt mai insistent. La capitolul temperaturi stãm mai bine decât ieri, când s-au atins aproape 35 de grade.

Se mai rãcoreste și în zona Transilvaniei, iar către searã, pe la munte apar ploi torențiale și e posibil să cadã grindinã. În rest avem vreme bunã și temperaturi plăcute, de cel mult 26...27 de grade.

În Oltenia Sâmbătă scãpãm de caniculã, dar amiaza ne-aduce vreme cãlduroasã iar la apropierea serii, cresc șansele de averse.

Am ajuns în sud, unde lucrurile stau mult mai bine decât ieri, când s-au atins 37....38 de grade. Sâmbătă temperaturile se opresc sub pragul caniculei, dar incã avem de suportat disconfortul termic.

Vremea în București

 

Și în București vă fi ceva mai bine. Temperaturile pierd vreo 5 grade față de ziua trecută, dar chiar și în aceste condiții stresul termic poate să creeze probleme.

Vremea la munte

 

La munte se mai rãcoreste. Avem vreme bunã în prima parte a zilei, dar mai tărziu vin ceva averse, îndeosebi în Carpatii Meridionali. Vor fi ploi torențiale, ce pot aduce grindinã și 25 de litri de apã pe metru pãtrat.

Vremea la mare

 

La mare, gãsim vreme frumoasã, iar temperaturile mai scad un pic și aici. Norii apar sporadic, vântul are intensificãri trecãtoare, iar maximele din stațiuni ajung panã la 28...29 de grade.

Maine se mai racoreste putin, prindem inca o zi cu soare insa dupa pranz apar ceva conditii de ploaie.

Luni cerul va fi curat, vantul va avea intensificãri temporare pe parcursul zilei si se incalzeste usor.

Marti asteptam inca o zi frumoasa cu cer variabil si un vant mai insistent. Pe plaja vor fi intre 25 si 27 de grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO