Vremea astăzi, 9 septembrie. Zile călduroase la început de toamnă

Ultima actualizare: 09-09-2021 09:15

Astăzi avem o dimineață răcoroasă, însă amiaza ne aduce soare. Doar prin sud și pe la munte s-ar putea să cadă 2-3 stropi de ploaie, iar maximele pleacă de la 21 de grade în zona litoraluilui și ating 27 de grade în vest.

În Dobrogea și Bărăgan urmează o zi destul de însorită. Vântul va avea intensificări la malul marii, pe unde, după-amiază, vor fi și ceva înnorări. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri, iar în Bărăgan se vor atinge 25 de grade.

Cam aceeași situație va fi și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Norii apar destul de rar, nici vântul nu pune probleme, iar maximele se încadrează între 23 și 25 de grade.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se anunță o zi frumoasă, chiar dacă acum, dimineață, sunt ceva condiții de ceață. Mai apoi se înseninează, iar temperaturile ajung la valori destul de plăcute.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș e destul de răcoare acum, dimineață, însă până la amiază se încălzește și vom avea până la 25 de grade. Apar și câțiva nori, dar nu vorbim despre ploi.

În ținuturile vestice va fi cel mai cald, iar după prânz se vor atinge 26 de grade. Doar pe la munte vor fi ceva înnorări, dar condițiile de ploaie sunt foarte reduse.

În Transilvania este frig în primele ore ale zilei, mai ales în depresiuni, pe unde avem și puțină ceață. Peste zi se adună câțiva nori de vreme bună, iar temperaturile ating 24 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia va domina atmosfera însorită, însă pe la munte vântul o să sufle destul de tare. În rest se anunță o zi plăcută, cu până la 25 de grade în zona Drobeta Turnu-Severin.

În ținuturile sudice găsim tot vreme bună, cu mult soare și 2-3 nori inofensivi. Nu sunt semne de ploaie, iar maximele ating 24 de grade în Lunca Dunării.

București

Și în București este răcoare la începutul zilei, dar soarele încălzește treptat atmosfera și după prânz o să avem vreme superbă, vânt domol și o maximă de 25 de grade. La noapte vor fi 12 grade în centru și vreo 9 grade la marginea orașului.

Munte

La munte se anunță încă o dimineață rece, dar peste zi se mai încălzește puțin și temperaturile ajung la valori normale pentru această perioada. În masivele sudice e posibil să apară câțiva nori de ploaie, dar in ansamblu avem vreme frumoasă și un vânt mai intens pe crestele Carpaților Meridionali.

Litoral

Și la mare găsim vreme bună. Norii apar în treacăt, dar șansele de ploaie sunt foarte reduse. Vântul mai are unele intensificări pe parcursul zilei, iar temperaturile rămân destul de modeste. În aer, la fel că în apă marii, vor fi cel mult 21-22 de grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO