Luni 23 mai, vremea devine răcoroasă în nordul, centrul și nord-estul țării.  

În jumătatea estică, se mai adună norii și vor veni averse însoțite de descărcări electrice. Vântul se intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, dar va avea unele porniri și în restul țării. Maximele se vor situa între 15 grade în Bucovina și 29 de grade, în regiunile sudice.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și în Bărăgan se mai răcorește puțin față de duminică. Luni vor fi cel mult 23 de grade și o să avem atmosferă schimbătoare, poate 2-3 stropi de ploaie și un vânt mai activ, în prima parte a zilei.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se înnorează din când în când, o să plouă puțin, iar temperaturile scad cu 2-3 grade față de ziua trecută.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi schimbătoare și câteva ploi trecătoare. Se răcește și la amiază vor fi valori modeste cuprinse între 15 și 20 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, găsim vreme plăcută, dar se face mai răcoare decât ar fi normal la această dată. După prânz se ating cel mult 20 de grade Celsius.

În ținuturile vestice va domina atmosfera însorită, vântul va fi ceva mai insistent, iar temperaturile nu mai trec de 24 de grade, în zona Banatului.

În Transilvania găsim vreme frumoasă și se face puțin mai caldă decât duminică. Vântul prinde putere pe crestele Carpaților Meridionali și după prânz se ating 20-21de grade în vestul provinciei.

În Oltenia se anunță o zi foarte plăcută, cu cer mai mult senin și un vânt mai activ mai ales dimineața. Maximele termice, în creștere ușoară față de duminică, vor ajunge pe la 27 de grade.

În ținuturile sudice găsim vreme schimbătoare. Se mai adună norii pe parcursul zilei și e posibil să picure puțin. Temperaturile scad ușor, dar rămân ridicate pentru această dată.

În București, la noapte vor fi înnorări temporare și minima va ajunge pe la 14 grade. Marți, norii se adună după prânz și s-ar putea să plouă slab, iar vântul rămâne activ. Se răcorește ușor și după prânz se vor înregistra în jur de 26 de grade.

La munte, cerul va fi variabil, însă mai apar înnorări și câteva ploi slabe în Carpații Orientali și Meridionali și sporadic în rest. Vântul va sufla mai tare pe crestele Carpaților Meridionali.