Vremea astăzi, 22 august. Ploi torențiale în mai multe zone din România

×
Codul embed a fost copiat

Luni o să plouă abundent în multe zone din ţară. Cerul rămâne acoperit în sud-vest, pe unde vremea devine răcoroasă şi vor fi doar 22 de grade. În schimb, în sud-est se vor înregistra 33 de grade şi vom resimţi disconfortul termic ridicat.

 

Vremea în țară

În Dobrogea şi Bărăgan vor fi perioade însorite şi atmosfera devine înăbuşitoare. Temperaturile urcă până la 32-33 de grade în Bărăgan, iar după-amiază s-ar putea să apară o aversă, două.

Vreme caldă găsim şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, pe unde maximele ating 31 de grade. Norii se înmulţesc şi, pe parcursul zilei, nu e exclus să vină o ploaie rapidă.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina avem soare cu nori şi temperaturi suportabile, de la 26 la 30 de grade. Ploile apar îndeosebi în zonele mai înalte şi vor lăsa în urmă cantităţi mari de apă.

Citește și
seceta in Romania
Avertisment pentru România: 70% din țară suferă de secetă. Unele zone sunt afectate de inundații din cauza crizei climatice
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş vor fi perioade cu averse abundente, însoţite de fenomene electrice. Se vor strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar maximele ajung la 29 de grade.

În ţinuturile vestice o să plouă torenţial, cu tunete şi fulgere, iar cantităţile de apă pot depăşi 35 de litri pe metru pătrat. În Banat găsim vreme răcoroasă, cu temperaturi de la 22 de grade la Reşita, până la 26 de grade la Oradea.

Instabilitatea persistă şi în Transilvania, pe unde aversele vor aduce peste 50-60 de litri de apă pe metru pătrat în zona Meridionalilor. Vor fi şi condiţii de grindină, şi de vijelii, iar maximele se opresc la 28 de grade.

În Oltenia luni nu vedem deloc soarele şi va fi destul de răcoare: cel mult 27 de grade. Sunt anunţate averse zdravene, însoţite de fenomene meteo severe, iar îndeosebi în zonele mai înalte se vor strânge cantităţi foarte mari de apă.

Temperaturile scad şi în ţinuturile sudice şi luni nu vor fi mai mult de 29 de grade. Şi pe-aici o să plouă torenţial, cu tunete şi fulgere: la deal şi la munte se vor acumula peste 50 de litri de apă pe metru pătrat.

Vremea în București

În Bucureşti, luni vedem puţin soarele printre nori, dar o să vină şi câteva reprize de ploaie. Vântul va fi activ, iar temperatura scade faţă de ieri şi se opreşte la 31 de grade.

Marți vor mai fi ceva înnorări şi perioade cu averse, în special în prima parte a zilei şi, din nou, pe timpul nopţii. Maxima ajunge la 32 de grade.

Miercuri scăpăm de ploi, însă atmosfera devine înăbuşitoare: vor fi 34 de grade la umbră, vânt activ şi creşte disconfortul termic.

Joi avem soare arzător şi un vânt ceva mai insistent pe timpul zilei. Spre seară şi la începutul nopţii vor fi unele înnorări, însă nu prea sunt semne de ploaie.

Vremea la munte

La munte prindem vreme instabilă, cu averse însoţite de fenomene electrice, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, mai ales în zona Meridionalilor se vor strânge peste 50-60 de litri de apă pe metru pătrat.

Instabilitatea persistă şi marți: o să plouă pe arii extinse în majoritatea masivelor, vor fi şi condiţii de grindină, iar pe spaţii mici se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă.

Miercuri se mai încălzeşte puţin, dar nu scăpăm de averse. Acestea apar îndeosebi în a doua parte a zilei, iar vântul se înteţeşte pe timpul ploilor.

Joi, doar pe spaţii mici mai vin câteva reprize de ploi slabe. În rest avem soare şi un vânt destul de nervos. Temperaturile din staţiuni continuă să crească.

Vremea la mare

Pe litoral predomină vremea frumoasă, dar după-amiază s-ar putea să vină şi doi-trei stropi de ploaie. Briza va fi activă, iar temperaturile ating 29 de grade pe plajă şi atmosfera devine sufocantă. Apa mării va avea 26 de grade.

Marți avem încă o zi însorită şi caldă, cu stres termic ridicat. Norii apar destul de rar, vântul are unele răbufniri şi nu mai sunt semne de ploaie. Maximele ajung la 30 de grade.

Ziua de miercuri ne aduce soare nemilos, disconfort termic foarte pronunţat, vânt activ şi câţiva nori de vreme bună. Temperaturile urcă până la 31 de grade.

Joi, aproape aceeaşi situaţie: soarele dogoreşte toată ziua şi aerul devine greu de respirat. Vântul are unele intensificări şi maximele ating 30 de grade în aer şi 26 de grade în apă.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Avertisment sumbru pentru Europa, dezvăluit de oamenii de știință. Seceta se va agrava iarna și vara
Avertisment sumbru pentru Europa, dezvăluit de oamenii de știință. Seceta se va agrava iarna și vara

Europa s-ar putea confrunta cu veri şi ierni mai secetoase în viitor, conform unui studiu realizat de Serviciul Meteorologic German (DWD) privind seceta pe continentul european.

Avertisment pentru România: 70% din țară suferă de secetă. Unele zone sunt afectate de inundații din cauza crizei climatice
Avertisment pentru România: 70% din țară suferă de secetă. Unele zone sunt afectate de inundații din cauza crizei climatice

Ministrul Mediului Tanczos Barna a spus, miercuri, în şedinţa de Guvern, că 70% din ţară este afectată de diverse faze ale secetei pedologice, iar în privinţa rezervei strategice de apă, cele 40 de lacuri de acumulare sunt la un grad de umplere de 68%.

Vanuatu a declarat stare de urgență: „Planeta noastră este deja prea fierbinte și periculoasă. Suntem în pericol.”
Vanuatu a declarat stare de urgență: „Planeta noastră este deja prea fierbinte și periculoasă. Suntem în pericol.”

Premierul unei țări din Oceanul Pacific de Sud a avertizat că planeta noastră este deja prea fierbinte și periculoasă din cauza crizei climatice.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.