Vremea astăzi, 17 septembrie. Ploi consistente și temperaturi în scădere

Ultima actualizare: 17-09-2021 09:47

Vremea, 17 septembrie. Vineri, în vestul, nordul și centrul țării se anunță ploi consistente și temperaturi în scădere. În rest, vremea rămâne caldă și ploile apar pe seară și în noaptea următoare.

În vest, nord și centru vin alte serii de averse și se vor strânge peste 15-20 de litri de apă pe metru pătrat. Cel mai mult o să ploua în Apuseni și în Carpații Oriantali, pe unde cantitățile de apă pot ajunge la 40 L/mp. Instabilitatea aduce și o răcorire a vremii în aceste zone. În schimb, în sud și în sud-est, avem încă o zi însorită și caldă, dar pe seară și la noapte s-ar putea să plouă și aici.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă, dar călduroasă. Spre seară și la noapte apar câțiva nori de ploaie, iar temperaturile se opresc pe la 33 de grade la Călărași.


În Moldova sudică și în nordul Munteniei se încălzește ușor, norii vor fi rari pe timpul zilei și abia la noapte o să plouă.
În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vor fi înnorări și perioade cu averse abundente, însoțite de fenomene electrice și vânt puternic. Se mai răcorește și maximele nu mai trec de 27 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme neplăcută. Ploile vin în mai multe reprize pe parcursul zilei și se vor strânge cantități mari de apă, mai ales în zonele de munte. Temperaturile scad și aici. Joi s-au atins 30 de grade, vineri vor fi cel mult 24 de grade.

O să ploua și în ținuturile vestice, dar vor fi și perioade cu soare. Cel mai mult o să plouă în zona Munților Apuseni, pe unde se vor acumula izolat 40 l/mp. Maximele termice scad ușor și vor ajunge până la 29 de grade Celsius.

Instabilitatea va afecta și zona Transilvaniei. Pe aici vin alte averse cu tunete, fulgere și s-ar putea să cadă și grindină. Vântul prinde putere îndeosebi la munte, pe unde se vor depăși viteze de 70 km/h, iar temperaturile se opresc pe la 27 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, se anunță soare și vreme bună în prima parte a zilei, însă mai tărziu se adună norii și o să plouă și aici. Maximele termice vor ajunge până la 33 de grade la Drobeta Turnu Severin.

În ținuturile sudice, atmosfera va fi însorită, însă și aici se înnorează spre seară și cresc șansele de ploaie, mai ales în noaptea următoare. Dupã prânz se vor înregistra 33 de grade în Lunca Dunãrii.


Vremea în București

În București, vineri avem tot vreme caldă și frumoasă. Maxima ajunge pe la 29 de grade, dar pe seară și la noapte, e posibil să plouă.

Vremea la munte

La munte, se schimbă vremea și o să avem o zi destul de neplăcută, cu vânt intens, înnorări și averse consistente. Vor fi și condiții de grindină, iar în Apuseni și în Carpații Orientali se pot acumula 40 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile încep să scadă.

Vremea pe litoral

Pe litoral continuă vremea frumoasă, dar pe seară se intensifică vântul și apar câțiva nori de ploaie. Până atunci, avem atmosferă însorită și temperaturi agreabile, de 24-25 de grade. Apa marii va avea 20-21 de grade.

Vremea în următoarele zile

București

Sâmbătă vremea se menține caldă pentru luna Septembrie și vântul va crește în intensitate. Norii se adună din când în când și sunt posibile ploi slabe de scurtă durată.

Duminică norii se strâng trecător, însă șansele de ploaie vor fi reduse. După prânz se ating în jur de 29 de grade Celsius și vântul va avea intensificări pe parcursul zilei.

Luni temperaturile continuă sã scadã și ajunge la normal. Se anunță vreme bună în ansamblu, chiar dacă se mai adună norii și s-ar putea să picure puțin.

Munte

Sâmbătă se face mai răcoare, ploile apar local și vântul se întețește la altitudini mari.

Duminică atmosfera va fi schimbătoare și o să plouă temporar. Temperaturile scad și vântul prinde putere pe creste.

Luni se anunță vreme bună în ansamblu, dar rece pentru luna Septembrie. Ploile apar doar sporadic și vântul are unele porniri.

Mare

Sâmbătă vor fi înnorări și ploi trecătoare pe parcursul zilei. Vântul se întețește și vă împrăștia norii spre seară, iar temperaturile urcă până la 26 de grade.

Duminică se anunță încă o zi plăcută, cu soare și temperaturi plăcute.

Luni vor fi înnorări temporare și ploi slabe. Se răcește și se ating 21 de grade pe plajă și 20 de grade în apa mării.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!