Vreme de vară la mijlocul lui septembrie. Unde vin ploile

Ultima actualizare: 15-09-2021 09:48

Astăzi vremea se menține caldă. Mai vin ceva averse în masivele sudice, poate și prin centrul și sudul țării.

 

În rest va domina timpul frumos, iar temperaturile maxime pleacă de la 22 de grade în Bucovina și în depresiuni, și ajung la 31 de grade în zona Olteniei.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici ne-așteaptă o zi destul de bună, cu soare dar și câteva ploi sporadice prin Dobrogea. Vântul va fi ceva mai activ la malul mării, iar temperaturile se opresc pe la 28 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se mai adună norii și vin averse în zona Carpaților de Curbură. Vântul suflă slab și după prânz se ating tot 28 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina, acum dimineața este ceață, se arată și soarele, iar spre seară sunt posibile ploi sporadice. Temperaturile scad ușor și nu mai trec de 25 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim ceață în primele ore ale zilei, dar mai târziu atmosfera va fi plăcută și doar pe la munte o să plouă puțin.

În ținuturile vestice, urmează o zi de vară cu mult soare și temperaturi de până la 30 de grade Celsius.

În centrul României este răcoare acum dimineață și se semnalează ceață mai ales în depresiuni. Pe parcursul zilei, vor fi perioade cu soare dar și înnorări și averse locale în zonele de munte. Temperaturile urcă treptat și la amiază se ating 27 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării, avem încă o amiază cu atmosferă de vară și temperaturi mai ridicate decât în celelalte regiuni. Pe la munte mai sunt ceva înnorări și averse dar în rest va fi plăcut.

La fel va fi și în ținuturile sudice: soare, temperaturi ridicate pentru luna septembrie și câteva averse pe înserat, în regiunile de deal și de munte.

 

Vremea în țară

 

Astăzi vremea se menține caldă. Mai vin ceva averse în masivele sudice, poate și prin centrul și sudul tarii; în rest va domina timpul frumos.

Și joi o să fie cald pentru această perioadă și se vor atinge 32 de grade prin Oltenia. După-amiază o să plouă puțin pe la munte; dar seara și noaptea, ploile se vor extinde în vest, nord-vest și centru.

Ziua de vineri ne-aduce atmosferă instabilă și averse torențiale în zona intracarpatică și la munte. Se pot strânge 40 de litri de apă pe metru pătrat, vor fi și descărcări electrice, răbufniri ale vântului și căderi de grindină. În sud și în est avem o zi însorită și caldă, dar seara și noaptea s-ar putea să plouă și aici.

Sâmbătă se îndreaptă vremea și doar pe la munte și în ținuturile estice mai pot să apară câteva reprize de ploaie. Vântul se intensifică în zonele montane, în sudul și în estul țării, iar temperaturile scad ușor.

 

Vremea în București

 

În București, astăzi avem o amiază însorită și caldă, cu vânt domol și 28 de grade în termometre. Mai apar ceva înnorări, însă șansele de ploaie vor fi reduse.

Joi avem încă o zi caldă, soare și vânt slab.

Vineri se mai încălzește puțin și vremea devine călduroasă. Atmosfera va fi însorită, dar pe seară și în noaptea de vineri spre sâmbătă cresc șansele de ploaie.

Sâmbătă maxima va ajunge pe la 29 de grade și vântul va sufla moderat. Pe parcursul zilei, se mai adună norii însă șansele de ploaie vor fi reduse.

 

Vremea la munte

 

Temperaturile se mențin ridicate și în zonele de munte. O să avem vreme frumoasă în prima parte a zilei. Mai târziu, însă, se adună norii și vor fi averse, îndeosebi în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Joi se anunță o zi cu soare dar și câteva ploi slabe sporadice. Pe seară, se strâng norii și vor fi averse locale în Carpații Occidentali și Meridionali.

Vineri vremea devine instabilă. Ploile vin în majoritatea zonelor de munte și vor fi mai ales averse cu tunete și fulgere, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 40 l/mp. S-ar putea să cadă și grindină, iar vântul se întețește pe creste.

Sâmbătă vremea se îmbunează și o să plouă doar pe suprafețe restrânse. Vântul va crește în intensitate și se răcește.

 

Vremea pe litoral

 

La mare, găsim vreme destul de bună. Se înnorează din când în când și e posibil să plouă, dar nu lipsesc perioadele cu soare. Vor fi 24...25 de grade pe plajă și 21 de grade în apa mării.

Joi se anunță o zi frumoasă, chiar dacă vor mai fi ceva înnorări. Briza va fi activă, iar maximele se opresc tot la 25 de grade.

Vineri avem încă o zi caldă și destul de plăcută. Pe seară și în noaptea de vineri spre sâmbătă vor fi înnorări și averse pe zone restrânse.

Sâmbătă atmosfera va fi schimbătoare, o să plouă pe suprafe mici și vântul va avea intensificări temporare. Pe plajă se ating cel mult 27 de grade, iar apa mării va avea în jur de 20 de grade.

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO