Vremea azi, 16 septembrie. Zona unde se ating 33 de grade, toamna

Ultima actualizare: 16-09-2021 09:50

Joi avem în continuare vreme caldă, soare, câţiva stropi de ploaie în vest, în sud-est şi la munte şi 33 de grade în Lunca Dunării. La noapte, un val de ploi mai serioase, cu tunete şi fulgere, pătrunde în nord-vest.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde va fi o zi destul de însorită, însă din când în când se mai aduna norii şi o să vină o ploaie de scurtă durată. În Bărăgan se anunţă o amiază călduroasă, cu 29...30 de grade în termometre.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem vreme caldă şi schimbătoare. Pe parcursul zilei o să mai picure trecător, iar maximele ating 29 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, după ce se risipeşte ceața matinală, urmează o zi frumoasă, cu mult soare şi câţiva nori de vreme bună. Temperaturile ajung la valori agreabile, de 24...27 de grade.

ŞI în nordul Transilvaniei, şi în Maramureş, avem ceaţă în primele ore, iar în mai multe zone din judeţele Sălaj, Cluj şi Bistriţa-Năsăud s-a emis un cod galben de ceaţă densă, valabil până la ora 09:30. Apoi vor fi şi perioade însorite, dar din când în când se mai înnorează şi vin doi-trei stropi de ploaie. Mai către seară, norii se înmulţesc şi o să plouă zgomotos.

În ţinuturile vestice se mai răcoreşte şi, după cele 31 de grade înregistrate ieri, astăzi vor fi cel mult 26 de grade. Pe timpul zilei, vântul prinde putere pe la câmpie, soarele se arata trecător şi o să plouă pe spaţii mici, dar pe seară şi la noapte, în Crițana creşte instabilitatea.

În Transilvania avem timp frumos, chiar dacă, acum, dimineaţa, prin depresiuni s-a lăsat ceaţa, iar până la ora 09:30, în judeţul Harghita avem şi un cod galben în acest sens. Norii apar destul de rar, iar în vestul provinciei urmează o amiază călduroasă, cu o maximă de 30 de grade în zona Alba Iulia.

În Oltenia, soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei. Nici vântul nu pune mari probleme, iar după orele prânzului, temperaturile urcă până la 31 de grade în sudul provinciei.

Cel mai cald va fi, însă, în ţinuturile sudice, pe unde găsim vreme frumoasă, însorită şi 2-3 nori inofensivi. Maximele ating 32-33 de grade în Lunca Dunării.

Vremea azi, 16 septembrie, la Bucureşti. Este mai cald decât de obicei

În Bucureşti avem încă o zi autentică de vară, cu soare, vânt domol şi 31 de grade la orele amiezii. Şi la noapte va fi cald pentru data din calendar, iar spre dimineaţă temperatura coboară până la 17 grade.

La munte găsim atmosferă plăcută, deşi e posibil să vină câteva ploi trecătoare. Pe seară şi la noapte se schimbă vremea şi apar averse cu tunete, fulgere şi vânt intens.

Pe litoral avem atmosfera însorită, briză activă şi câţiva nori după prânz. În staţiuni, maximele ajung la 24 de grade, iar apa mării va avea în jur de 21 de grade.

Vremea azi, 16 septembrie, în Europa

În Europa atmosfera devine instabilă în zona Alpilor şi în zona Mării Mediterane. Pe aici vor fi averse abundente şi s-ar putea să cadă grindină. O să plouă puţin şi prin centru, şi prin nord, dar în rest avem timp frumos. Temperaturile rămân modeste în nordul şi în nord-estul Europei, în timp ce pe partea central-estică şi de sud-est va fi, în continuare, destul de cald.

Precipitaţiile se deplasează dinspre regiunile vestice către estul Europei. Astăzi vor aduce cantităţi mai mari de apă în centru şi în zona Mediteranei, iar vineri o să plouă destul de mult şi la noi. În weekend, ploile din zona noastră se retrag către nord-est, iar la final un alt val de precipitaţii ajunge în centru, în Balcani şi pătrunde în vestul României.

Masele de aer cald persistă în cea mai mare parte a continentului, iar cele mai ridicate temperaturi se vor atinge în sud şi în sud-est. În schimb, în nord şi în nord-est găsim un aer rece, de origine polară, care mai târziu ajunge în centru şi se apropie de zona noastră.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO