Vremea 9 mai 2018. Ploi cu tunete și fulgere, din această seară

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 09 Mai 2018 10:07
Categorie: Vremea

Miercuri atmosfera va fi închisă cu ploi frecvente în jumătatea estică a ţării şi la munte. În schimb, pe partea vestică se anunţă o zi caldă, cu soare dimineaţa şi averse locale mai târziu.

Cantităţile de apă ar putea depăşi 20 l/mp, fie pe parcursul întregii zile, fie într-un timp foarte scurt. Vântul rămâne activ în sud-est, iar maximele urcă spre 28 de grade în vestul ţării.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă puţină ceaţă sau aer ceţos dimineaţa şi ploi în mai multe reprize peste zi. Vântul se înteţeşte şi temperatura aerului va creşte uşor.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei aşteptam înnorări şi ploi consistente. Vântul va avea unele porniri şi se încălzeşte cu 3-4 grade faţă de marți. În nordul Moldovei şi în Bucovina instabilitatea persistă şi vin alte ploi. Temperatura aerului va creşte uşor şi la amiază vor fi cel mult 22 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş aşteptam vreme plăcută în prima parte a zilei însă mai târziu vor fi înnorări şi averse cu fulgere şi condiţii de grindină. Temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută şi vor depăşi normalul perioadei.

Şi în ţinuturile vestice se anunţă vreme bună până pe înserat când sunt anunţate şi aici ploi care vor veni însoţite de toată suită de fenomene specifice instabilităţii. Se mai încălzeşte şi se vor atinge 27-28 de grade Celsius.

În centrul României, instabilitatea va afecta în special zonele montane, dar spre seară aversele îşi fac apariţia şi în rest. Se încălzeşte uşor pe partea vestică a proviniciei dar în rest maximle scad uşor. În judeţul Harghita este cod galben de ceaţă densă până la ora 10. Vizibilitatea este mult scăzută.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosferă plăcută în prima parte a zilei dar seara şi noaptea vin ploile. Vorbim despre averse cu tunete, fulgere şi vânt mai nervos. Maximele termice ajung până la 27-28 de grade în vestul Olteniei.

În ţinuturile sudice predomină vremea închisă cu ploi în mai multe reprize. Temperaturile în scădere faţă de ziua trecută se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

BUCUREȘTI

Miercuri avem vreme cam neplăcută, ploi moderate cantitativ îndeosebi dimineaţa şi seară. Temperaturile scad şi vom avea cel mult 22 de grade.

Joi rămânem cu atmosfera închisă şi răcoroasă. O să mai plouă din când în când, vântul devine mai insistent şi maximă se opreşte pe la 21 de grade. Vineri se încălzeşte şi o să avem vreme schimbătoare, înnorări, averse trecătoare şi 25 de grade pe la amiază.

Sâmbătă se împrăştie norii şi va fi timp frumos, cu un pic de vânt şi temperaturi apropiate de normal.

LA MUNTE

Instabilitatea creşte după prânz, când se aşteaptă averse torenţiale, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. Se pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat şi se menţin condiţiile de grindină.

La fel va fi şi joi: perioade cu înnorări consistente şi ploi zgomotoase, grindina şi cantităţi însemnate de apă. În plus, în zona Meridionalilor se mai răcoreşte puţin.

Vineri ploile se întorc după-amiaza şi seară şi vor veni cu toate fenomenele specifice instabilităţii. Sâmbătă aşteptam vreme mai bună. Totuşi, pe înserat mai vin câteva averse în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 8 mai 2018. Ploi şi risc de grindină în toată ţara până la sfârşitul săptămânii
Vremea 8 mai 2018. Ploi şi risc de grindină în toată ţara până la sfârşitul săptămânii
VIDEO PROTVPLUS.RO
iarna bucuresti
Vremea se schimbă simțitor în toată țara. Zonele unde temperaturile scad cu 10 grade
Sâmbătă revin ninsorile şi temperaturile scăzute. Prognoza meteo pentru weekend
Vreme de primăvară pentru două zile. Sâmbătă se anunţa ninsori sau chiar burniţa
Cod galben de viscol, până joi. Lista județelor vizate de avertizarea ANM
VREMEA 16 ianuarie 2019. Zona în care temperatura va ajunge la 11 grade
Ne vom confrunta cu ger cumplit, urmat de fenomene extreme. Explicațiile ANM
viscol
Avertizare de Cod Portocaliu. Vântul va depăşi 125 de kilometri pe oră
Vremea 15 ianuarie 2019. Temperaturi scăzute și vânt puternic în multe regiuni din țară
Cod galben de viscol în zone din 27 de judeţe până miercuri seara; vânt şi precipitaţii, în rest
Vremea 14 ianuarie 2019. Zona din țară în care vor fi 8 grade
Un ciclon din Atlantic lovește România. Zonele afectate de zăpadă și vânt puternic
Cod galben de ninsoare și viscol în 12 județe. Avertizarea în vigoare pentru restul țării