Vremea 9 mai 2018. Ploi cu tunete și fulgere, din această seară


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 09 Mai 2018 10:07
Categorie: Vremea

Miercuri atmosfera va fi închisă cu ploi frecvente în jumătatea estică a ţării şi la munte. În schimb, pe partea vestică se anunţă o zi caldă, cu soare dimineaţa şi averse locale mai târziu.

Cantităţile de apă ar putea depăşi 20 l/mp, fie pe parcursul întregii zile, fie într-un timp foarte scurt. Vântul rămâne activ în sud-est, iar maximele urcă spre 28 de grade în vestul ţării.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă puţină ceaţă sau aer ceţos dimineaţa şi ploi în mai multe reprize peste zi. Vântul se înteţeşte şi temperatura aerului va creşte uşor.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei aşteptam înnorări şi ploi consistente. Vântul va avea unele porniri şi se încălzeşte cu 3-4 grade faţă de marți. În nordul Moldovei şi în Bucovina instabilitatea persistă şi vin alte ploi. Temperatura aerului va creşte uşor şi la amiază vor fi cel mult 22 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş aşteptam vreme plăcută în prima parte a zilei însă mai târziu vor fi înnorări şi averse cu fulgere şi condiţii de grindină. Temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută şi vor depăşi normalul perioadei.

Şi în ţinuturile vestice se anunţă vreme bună până pe înserat când sunt anunţate şi aici ploi care vor veni însoţite de toată suită de fenomene specifice instabilităţii. Se mai încălzeşte şi se vor atinge 27-28 de grade Celsius.

În centrul României, instabilitatea va afecta în special zonele montane, dar spre seară aversele îşi fac apariţia şi în rest. Se încălzeşte uşor pe partea vestică a proviniciei dar în rest maximle scad uşor. În judeţul Harghita este cod galben de ceaţă densă până la ora 10. Vizibilitatea este mult scăzută.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosferă plăcută în prima parte a zilei dar seara şi noaptea vin ploile. Vorbim despre averse cu tunete, fulgere şi vânt mai nervos. Maximele termice ajung până la 27-28 de grade în vestul Olteniei.

În ţinuturile sudice predomină vremea închisă cu ploi în mai multe reprize. Temperaturile în scădere faţă de ziua trecută se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

BUCUREȘTI

Miercuri avem vreme cam neplăcută, ploi moderate cantitativ îndeosebi dimineaţa şi seară. Temperaturile scad şi vom avea cel mult 22 de grade.

Joi rămânem cu atmosfera închisă şi răcoroasă. O să mai plouă din când în când, vântul devine mai insistent şi maximă se opreşte pe la 21 de grade. Vineri se încălzeşte şi o să avem vreme schimbătoare, înnorări, averse trecătoare şi 25 de grade pe la amiază.

Sâmbătă se împrăştie norii şi va fi timp frumos, cu un pic de vânt şi temperaturi apropiate de normal.

LA MUNTE

Instabilitatea creşte după prânz, când se aşteaptă averse torenţiale, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. Se pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat şi se menţin condiţiile de grindină.

La fel va fi şi joi: perioade cu înnorări consistente şi ploi zgomotoase, grindina şi cantităţi însemnate de apă. În plus, în zona Meridionalilor se mai răcoreşte puţin.

Vineri ploile se întorc după-amiaza şi seară şi vor veni cu toate fenomenele specifice instabilităţii. Sâmbătă aşteptam vreme mai bună. Totuşi, pe înserat mai vin câteva averse în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 8 mai 2018. Ploi şi risc de grindină în toată ţara până la sfârşitul săptămânii
Vremea 8 mai 2018. Ploi şi risc de grindină în toată ţara până la sfârşitul săptămânii
VIDEO PROTVPLUS.RO
canicula bucuresti
Vremea 20 iulie. Revin canicula și disconfortul termic. Când se anunță ploi
Un nou val de caniculă lovește Europa. Meteorologii anunță o anomalie meteo
Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
ANM: Regiunile afectate de secetă severă, în următoarele 2 săptămâni
Vremea 19 iulie 2019. Locurile unde temperaturile scad până la 10 grade
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade
Vremea 16 iunie. Maximele urcă spre pragul caniculei, în minivacanța de Rusalii
Vremea 17 iulie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile ajung până la 32 de grade
Zăpadă de peste 3 metri la Bâlea Lac, în mijlocul verii. Turiștii, în sandale. FOTO
Vremea 16 iulie 2019. Regiunile în care temperaturile se mențin scăzute
Prognoză ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
14 județe, sub cod galben de inundații. Până când va fi în vigoare alerta
Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară