Vremea 7 iunie 2018. Ploi torenţiale în mai multe zone din ţară

×
Codul embed a fost copiat

Joi avem multă instabilitate şi temperaturi ridicate. Aversele apar în nord, centru, la deal şi la munte, local şi prin sud. Mai pot fi ploi torenţiale.

Vineri se face şi mai cald în sud, centru şi vest. Vedem şi soarele, dar aversele apar din când în când în nord-vest, centru, la deal şi la munte. Ştim deja combinaţia: vijelii, grindina şi fenomene electrice. În celelalte zone, ploile apar abia după-amiază. 

Foarte cald şi sâmbăta, cu 33 de grade în Lunca Dunării, valori de peste 30 de grade aproape peste tot. Instabilitatea va fi accentuată în sud-vest, la deal şi la munte: aici, aversele apar oricând şi pe zone vaste, cu vijelii şi grindină. În schimb în Crisana, Transilvania, Moldova şi Muntenia, o să plouă după prânz şi la începutul nopţii.

Şi duminica rămânem cu vremea foarte caldă în ţinuturile joase. Ploile vin temporar în vest, centru, nord, la deal şi la munte şi vor fi violente, consistente şi zgomotoase.

Vremea în fiecare regiune

Citește și
ploaie
Vremea 5 iunie 2018. După-amiaza sunt aşteptate ploi în mai multe regiuni ale ţării
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

În Bărăgan şi Dobrogea găsim atmosfera schimbătoare, înnorări şi ploi zdravene după prânz sau pe seara. Pe litoral şi în delta se răcoreşte, dar prin Bărăgan se mai ating 30 la amiază.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei temperaturile scad cu vreo două grade faţă de ieri şi spre seară vor fi intervale cu averse, fenomene electrice, vânt şi probabil grindină.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim vreme instabilă, vin mai multe reprize de ploaie, cu toate fenomenele asociate. Se pot strânge cantităţi mari de apă într-un timp foarte scurt, iar maximele, la fel ca ieri, se opresc pe la 26...27 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se aşteaptă alte serii de averse după prânz, pot fi torenţiale, apare grindina şi vântul va avea intensificări.

Nici vestul ţării nu scapă de ploi şi instabilitate. Norii se adună din când în când şi vor lăsa averse destul de consistente, vor fi şi descărcări electrice şi se menţin condiţiile de grindină.

Instabilitatea persistă şi în zona Transilvaniei. Pe parcursul după-amiezii vor cădea ploi zdravene şi vor fi fenomene destul de violente. Maximele ating 23 de grade în depresiuni şi 28...29 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia temperaturile scad uşor. Ieri, s-au atins şi 33 de grade; astăzi maximele se opresc pe la 30 de grade; apar norii şi va ploua local după prânz şi pe seara.

Ploile revin şi în ţinuturile sudice, în special în a doua parte a zilei, iar temperaturile pierd un grad, două faţă de ieri. Cel mai cald va fi în Lunca Dunării: 31 de grade.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, joi, avem vreme caldă şi schimbătoare, înnorări şi scurte reprize de ploaie, în special după prânz. Maximă urca spre 29...30 de grade. Mai sunt ceva condiţii de ploaie şi la noapte, când se mai răcoreşte puţin. Vor fi în jur de 16 grade.

Vineri se anunţă soare şi vreme bună, se mai încălzeşte puţin, dar barometrele vor indica o nouă scădere.

Căldură mare avem şi peste weekend. Sâmbăta va fi vreme frumoasă până târziu după prânz, când se întorc aversele.

Duminică, amiază va fi sufocantă şi maximă ar putea depăşi 32 de grade la umbră.

Vremea la munte

La munte, ploile se înteţesc. Joi, instabilitatea cuprinde toate masivele, ploile vor fi abundente şi de scurtă durată şi mai poate apărea grindinaa.

Vineri o să fie vreme bună până după prânz. Apoi se întorc aversele, dar apar local, nu chiar peste tot.

Şi ziua de sâmbătă aduce vreme frumoasă dimineataa şi ploi după prânz. De această dată, ploile vor fi mai abundente în Munţii Banatului şi în zona Meridionalilor.

Duminică, ploile pot apărea oricând şi în toate masivele, vor fi în mai multe reprize şi pot lăsa cantităţi mari de apă într-un timp foarte scurt.

Vremea pe litoral

Pe litoral, joi se simte o relativă răcorire, dar va fi vreme de plajă. Vântul rămâne activ, norii apar din când în când şi s-ar putea să plouă.

De vineri, însă, se instalează timpul frumos. Norii apar mai rar, briza va fi activă, iar temperaturile devin agreabile.

Sâmbătă, vântul devine insistent şi se încălzeşte uşor, dar apa mării va fi destul de rece.

Duminica se înseninează, vântul rămâne activ şi temperaturile mai cresc cu câteva grade.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
Patru zile cu ploi. Prognoza meteo până sâmbătă
Patru zile cu ploi. Prognoza meteo până sâmbătă

Miercuri avem instabilitate şi averse în zonele înalte, dar şi în nord în centru şi local în rest.

Vremea 5 iunie 2018. După-amiaza sunt aşteptate ploi în mai multe regiuni ale ţării
Vremea 5 iunie 2018. După-amiaza sunt aşteptate ploi în mai multe regiuni ale ţării

Marţi avem vreme mai bună ca luni. Se mai încălzeşte, instabilitatea scade şi ploile vin după-amiaza prin sud, sud-est, la deal şi la munte.

Vremea 4 iunie 2018. Temperaturile scad, iar în centrul și sudul țării sunt așteptate ploi
Vremea 4 iunie 2018. Temperaturile scad, iar în centrul și sudul țării sunt așteptate ploi

Ziua de luni ne-aduce ploi serioase şi multă instabilitate în centrul, în sudul ţării, în zonele de deal şi munte. În sud temperaturile scad şi cel mai cald va fi în Moldova: 30 de grade.

Vremea 3 iunie 2018. În Capitală vor fi 31 de grade la umbră
Vremea 3 iunie 2018. În Capitală vor fi 31 de grade la umbră

Vremea 3 iunie 2018. Ploile şi instabilitatea vor afecta duminică regiunile montane, nordul, nord-vest şi centrul ţării şi până la noapte aceste zone rămân sub atenţionare Cod galben.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.