Vremea 5 decembrie 2017. Marți, vremea rămâne rece, iar la munte va ninge local

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 05 Decembrie 2017 07:25
Categorie: Vremea

Marți rămânem cu vremea rece. Prin vest, centru, nord și la munte o să mai ningă local; în sud și est avem soare cu nori; iar prin Moldova mai sunt condiții de fulguială.

Vom avea maxime de la minus 1 grad în estul Transilvaniei; până la 8 grade prin sudul țării.

În Dobrogea și în Bărăgan, atmosfera va fi schimbătoare, cu înnorări, condiții de ceață dimineață și un vânt intens pe litoral. Maximele, la fel că ieri, ajung pe la 5...6 grade; dar noapte va fi mai rece decât ultima, cu minime negative peste tot.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei: mulți nori; un pic de soare și ceață la începutul zilei. După prânz se ating 5...6 grade; la noapte se face mai frig și temperaturile coboară până la minus 5 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina găsim vreme rece și ninsori slabe, trecătoare. Și pe aici poate apărea ceață. Maximele se opresc la 4 grade; dar vântul prinde putere și va spori senzația de frig.

Vremea 3 decembrie 2017. În Capitală, vor fi rafele de 60 km/h

În nordul Transilvaniei și în Maramureș cerul rămâne acoperit; mai vin ceva ninsori pe timpul zilei, iar noapte va cădea și lapoviță și se poate depune polei. Temperaturile se mențin la valori modeste.

În vestul țării va fi înnorat toată ziua și o să mai ningă în zonele înalte. După lăsarea nopții, pe la câmpie se anunță lapoviță și condiții de polei. Temperaturile, puțin mai ridicate decât luni; ajung pe la 3...4 grade.

În centrul României o să fie frig, îndeosebi dimineață și noaptea. Vremea se menține închisă, mai vin ceva ninsori locale, iar vântul suflă tare pe crestele montane.

În Oltenia este frig, acum dimineață; însă mai târziu temperaturile reușesc să ajungă pe la 6 grade- valori ușor mai ridicate decât luni.
Precipitatiile lipsesc; dar vântul va fi insistent.

În ținuturile sudice avem temperaturi scăzute la începutul zilei; mai târziu atmosfera se dezmorțește și maximele ajung pe la 7...8 grade. Se innorează din când în când; dar șansele de precipitații sunt reduse.

Și în București este frig dimineață; apar câțiva nori, vântul rămâne activ; iar maximă, peste cea de ieri, atinge 6...7 grade. La noapte temperatura coboară din nou până la minus 4 grade.

La munte persistă frigul, ninsorile vin temporar și vor fi slabe; iar vântul va spulberă zăpadă în zona crestelor. Prin stațiuni, cu greu se-arată soarele, iar stratul de zăpadă are deja 30 de cm în Ceahlău și în Semenic.

Marți vremea rămâne rece, mai cu seama dimineață și noaptea. O să mai ningă local în vest, centru, nord și pe la munte; în sud și est avem soare cu nori, iar prin Moldova mai sunt condiții de fulguiala.

Miercuri se încălzește ușor, dar mai vin ceva nori de ninsoare prin zona de munte. În Maramureș va fi lapoviță, iar în Crișana, Transilvania și Moldova, în urmă precipitațiilor, se poate forma poleiul. Vântul rămâne activ în sud și sud-est, iar maximele vor fi peste pragul înghețului.

Joi mai sunt condiții de fulguială sau burniță prin nord, nord-est, centru și la munte. În rest, domină vremea frumoasă, dar cu ceață în orele dimineții. Temperaturile ajung la 12 grade în sud-vestul Olteniei, dar minimele din noaptea de joi spre vineri se apropie de pragul gerului în depresiunile Transilvaniei.

Vineri se mai încălzește puțin: în sud o să avem și 13 grade, iar atmosfera va fi destul de plăcută, în ansamblu. Ceva ploi apar prin Maramureș, iar pe timpul nopții de vineri spre sâmbătă va picură și în Crișana, nord-vestul Transilvaniei și prin Banat. Vântul rămâne insistent pe crestele Carpaților, iar ceață revine în multe dintre zonele de câmpie.

În București este frig dimineață; acum sunt minus 2 grade la periferie și minus un grad în centrul orașului. Peste zi apar câțiva nori, vântul rămâne activ, iar temperatura urcă față de ieri, când am avut 5 grade. Maximă va atinge 6...7 grade.

Miercur
i, vremea se anunță schimbătoare, vântul mai agită un pic atmosfera și temperatura atinge 7 grade ziua și un pic peste zero grade noaptea.

Joi avem tot vreme bună, se mai încălzește puțin după prânz, dar se răcește din nou pe timpul nopții. În zori vor fi și minus 4 grade.

Ziua de vineri aduce vreme plăcută în ansamblu, se mai încălzește la amiază, însă noaptea va fi tot frig: minus 2... minus 3 grade.

La munte, marți persistă frigul, va mai ninge slab, temporar, iar vântul va spulberă zăpadă în zona crestelor. Stratul de zăpadă are deja 30 de cm în Semenic și Ceahlau.

Miercuri se încălzește puțin, dar norii persistă și o să mai fulguiască.

Joi se face și mai cald pe la munte, zărim soarele în cele mai multe masive, iar în zona Orientalilor mai apar condiții de fulguiala.

Ziua de vineri aduce temperaturi și mai ridicate, soare cu nori și vânt mai activ la altitudini mari.

Vremea 4 decembrie 2017. Luni, temperaturile vor scădea pana la minus 3 grade C

Vremea 4 decembrie 2017. Luni, temperaturile vor scădea pana la minus 3 grade C

nor

Vremea 22 mai 2018. Temperaturile cresc uşor, iar în vestul ţării sunt aşteptate ploi

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 21 mai 2018. Grindină în jumătatea de vest a ţării

Vremea 20 mai 2018. Plouă în cea mai mare parte a ţării şi ar putea cădea grindină

18 județe din țară, sub cod galben de ploi și descărcări electrice

Vremea 19 mai 2018. Ploi în toată ţara până marţi şi chiar grindină

ploaie_torentiala

Ploile cuprind toată țara în weekend. Zonele unde vor fi averse cu fulgere

Vreme instabilă în aproape toată țara, cu ploi și grindină. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Instabilitate atmosferică accentuată în întreaga ţară. Ploi torențiale și grindină în unele zone

Cod portocaliu de ploi abundente în localităţi din judeţul Timiş. Vânt puternic în alte 3 judeţe

Vijelie în Satu Mare. Străzile au fost inundate, câteva mașini distruse de copaci căzuți

Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru 23 de județe. Prognoza meteo