Vremea 4 decembrie 2017. Luni, temperaturile vor scădea pana la minus 3 grade C

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 04 Decembrie 2017 08:21
Categorie: Vremea

Luni, avem o zi cam rece; dar în sudul şi estul ţării se îndreaptă vremea şi zărim soarele. În rest, cerul rămâne acoperit şi o să ningă, iar maximele vor fi de la minus 3 grade în nord-vest; până la 8 grade pe litoral.

Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim vreme mai bună, soare cu nori şi condiţii de ceaţă în orele dimineţii. Vântul va fi un pic mai activ; iar temperaturile scad cu vreo 4 grade faţă de ziua trecută.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, ceata densă persista până la ora 10 în judeţele Vrancea, Vaslui şi Galaţi. Vizibilitatea este mult scăzută.

Mai târziu apare soarele şi vom avea timp frumos şi temperaturi puţin mai ridicate decât ieri. Maximele ajung pe la 6-7 grade. La noapte, însă se răceşte: vor fi cam minus 2 grade şi e posibil să fulguiască.

În nordul Moldovei şi în Bucovina este frig şi ceata acum dimineaţa şi tot până la ora 10 va fi ceata densă în judeţele Bacău şi Neamţ. Peste zi apare soarele şi temperaturile, în creştere faţă de ieri, urca spre 4-5 grade. La noapte se răceşte din nou: minimele ajung pe la minus 4 grade şi sunt posibile ninsori slabe, trecătoare.

Vremea 2 decembrie 2017. În Capitală, maxima va fi de 7 grade și o să plouă

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme închisă şi rece; ninsori locale şi cel mult zero grade în termometre.

Şi în ţinuturile vestice avem temperaturi modeste, înnorări persistente şi ceva ninsori. Maximele se opresc pe la 1-2 grade. O să mai ningă şi la noapte, când se vor atinge minus 2 grade.

În centrul României se răceşte: temperaturile pierd în jur de 5 grade faţă de ziua trecută. Cerul rămâne acoperit de nori; apar ninsori locale; iar la munte vântul sufla tare; în special la altitudini mari. Peste noapte, în zona Miercurea Ciuc se vor înregistra minus 8 grade.

Sud-vestul ţării scapă astăzi de ploi şi va avea o zi mai plăcută, cu soare şi înnorări trecătoare. Dimineaţa se poate forma ceaţă; vântul se înteţeşte puţin, iar peste noapte în vestul Olteniei s-ar putea să cadă doi-trei fulgi.

Vremea se îmbunează şi în ţinuturile sudice. Nu mai sunt semne de ploaie; norii se risipesc, dar la începutul zilei apar condiţii de ceaţă. Maximele ajung pe la 6-7 grade.

Marți, avem temperaturi modeste; vreme bună în sud şi est; înnorări şi precipitaţii în rest. La munte, în Transilvania şi Maramureş va ninge, iar în Banat şi Crisana va fi lapoviţa şi se poate forma polei.

Miercuri, temperaturile cresc uşor. Vremea se menţine închisă în regiunile intracarpatice; la munte mai vin ceva ninsori, iar prin centru şi nord-vest se anunţă puţină lapoviţa şi condiţii de polei. În sud şi în est atmosferă va fi schimbătoare.

Joi, se mai încălzeşte puţin, mai ales prin sudul şi estul ţării. Vom avea vreme frumoasă cam peste tot; însă dimineaţa, în zonele joase va apărea ceaţă.

Bucureşti

Luni, se îndreaptă vremea; apare şi soarele, iar vântul rămâne domol. Maximă ajunge pe la 6-7 grade; dar la noapte se răceşte şi temperatura coboară până la minus 4 grade.

Marți, va fi frig dimineaţa; iar pe la prânz se vor atinge 5...6 grade. Vom avea atmosferă schimbătoare, cu înnorări şi condiţii reduse de ploaie.

Miercuri: tot vreme schimbătoare, cu scurte momente însorite şi un vânt insistent. Maximă ajunge tot pe la 6 grade; iar noaptea se vor înregistra minus 2 grade.

Joi se încălzeşte uşor şi vom avea o zi frumoasă, cu nori puţini şi vreo 8 grade după prânz.

Munte

La munte astăzi se face frig. O să ningă pe suprafeţe mari în Carpaţii Occidentali şi în Orientali; în timp ce prin Meridionali se anunţă ninsori locale, dar şi perioade însorite.
Vântul sufla tare pe creşte cu 60-70 KM/h şi viscoleşte ninsoarea. La noapte vremea devine geroasă.

Şi marți, avem vreme rece, cu ger în orele dimineţii. Vin alte ninsori în masivele sudice şi local în restul zonei montane; iar vântul mai are unele răbufniri.

Miercuri, temperaturile cresc uşor; dar cerul rămâne acoperit şi o să mai ningă slab, iar pe creste vântul continua să sufle cu putere.

Joi, se mai încălzeşte puţin; ninsorile se opresc şi vom avea vreme frumoasă în toate masivele. Dimineaţa, pe vai şi în depresiuni se poate forma ceaţă.

Vremea 3 decembrie 2017. În Capitală, vor fi rafele de 60 km/h

Vremea 3 decembrie 2017. În Capitală, vor fi rafele de 60 km/h

nor

Vremea 22 mai 2018. Temperaturile cresc uşor, iar în vestul ţării sunt aşteptate ploi

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 21 mai 2018. Grindină în jumătatea de vest a ţării

Vremea 20 mai 2018. Plouă în cea mai mare parte a ţării şi ar putea cădea grindină

18 județe din țară, sub cod galben de ploi și descărcări electrice

Vremea 19 mai 2018. Ploi în toată ţara până marţi şi chiar grindină

ploaie_torentiala

Ploile cuprind toată țara în weekend. Zonele unde vor fi averse cu fulgere

Vreme instabilă în aproape toată țara, cu ploi și grindină. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Instabilitate atmosferică accentuată în întreaga ţară. Ploi torențiale și grindină în unele zone

Cod portocaliu de ploi abundente în localităţi din judeţul Timiş. Vânt puternic în alte 3 judeţe

Vijelie în Satu Mare. Străzile au fost inundate, câteva mașini distruse de copaci căzuți

Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru 23 de județe. Prognoza meteo