În Capitală, maxima va ajunge la 13 grade. Vremea în noaptea de Revelion

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 28 Decembrie 2017 09:38
Categorie: Vremea

Joi, rămânem cu vremea neobişnuit de caldă; dar se porneşte vântul şi vin ploile. Vom avea maxime de la 6 grade în depresiuni; până la 15 grade în sud-estul ţării.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim atmosfera însorită şi temperaturile mult mai ridicate decât ar fi normal.

Maximele ating 14-15 grade; vântul devine activ; iar după lăsarea nopţii apar câteva ploi slabe.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei este ceață densă acum dimineața. Mai târziu aşteptam vreme bună şi temperaturi de primăvară. Se înteţeşte vântul; iar peste noapte cresc şansele de ploaie.

În jumătatea nordică a Moldovei va fi şi astăzi nefiresc de cald: temperaturile vor urca până la 10 grade. Vom avea soare cu nori; un vânt mai insistent şi condiţii de ceaţă în orele dimineţii.

Cum va fi vremea la începutul anului 2018. Prognoza meteo pentru următoarele trei luni

Vreme caldă găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri; dar cerul se umple de nori şi o să plouaslab.

Se strică vremea şi în vestul ţării. Se înnorează, o să plouă din când în când şi în plus vântul va sufla tare, cu viteze de 55-75 Km/h.

Temperaturile ajung din nou la valori neobişnuit de mari pentru acest moment al anului. Ploile ajung şi în zona Transilvaniei, pe partea vestică a provinciei. În est avem vreme mai bună; însă dimineaţa, ceata persista în zona depresionară.

Vântul prinde putere și o să sufle tare în zone de munte, în special pe creşte.

În Oltenia avem şi astăzi temperaturi peste valorile normale; dar norii se înmulţesc; o să plouă slab şi vântul va agita atmosfera.

În sudul ţării rămânem cu atmosfera primăvăratica. Temperaturile urcă până la 14 grade; ziua va fi destulde plăcută; însă la noapte ploile ajung şi aici.

Vineri, avem tot vreme caldă; deşi temperaturile scad, mai ales în ţinuturile vestice. Ploile se mută în est şi sud-est. În rest vor fi precipitaţii locale, iar la munte va ninge.

Sâmbătă, regimul termic se apropie de normal. Ziua apar ploi sporadice şi puţină lapoviţă prin centru şi sud-est; iar noaptea se anunţă lapoviţa şi ninsoare în nordul, nord-vestul ţării şi la munte.

În ultima zi din an, temperaturile cresc din nou, mai ales vestul şi sud-vestul ţării. Prin nord-vest şi la munte mai apar ceva precipitaţii slabe. În rest aşteptam vreme frumoasă şi condiţii de fulguială, dimineaţa în extremitatea estică.

Bucureşti

Joi, rămânem cu vremea neobişnuit de caldă. Maximă ajunge pe la 13 grade; însă vântul devine activ; spre seară apar norii, iar la noapte o să plouă slab. 

Vineri, avem tot vreme caldă, deşi temperaturile scad uşor. Ziua va fi mohorâtă, cu ploi slabe şi un vânt insistent; iar după prânz se vor atinge în jur de 10 grade.

Sâmbătă, atmosferă va fi schimbătoare. Dimineaţa e posibil să mai plouă puţin sau să cadă lapoviţă; apoi norii se mai risipesc, dar se răceşte. Vom avea cel mult 4-5 grade în termometre.

Duminică, de Anul Nou, vremea se încălzeşte din nou. Temperatura urca până la 9 grade; norii vor fi rari, dar se mai simte puţin vântul.

Munte

Joi, rămânem cu vremea caldă, însă vin precipitaţiile: mai întâi în masivele vestice; apoi şi în restul zonei montane.Vântul sufla tare, cu peste 80 Km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali ar putea depăşi 100 Km/h.

Vineri, temperaturile scad şi apar ninsori slabe în toate masivele. Vântul mai are unele intensificări, în special în zona montană înaltă.

Sâmbătă, se face mai frig; apare şi soarele, iar în Carpaţii Orientali o să mai ningă puţin. Noaptea sunt anunţate precipitaţii locale în aproape toată zona montană.

Duminică, vremea se încălzeşte; înnorările persistă, iar precipitaţiile apar sporadic în masivele nordice. Vântul va sufla mai tare, în special pe creşte.

Vremea 27 decembrie 2017: Temperaturi nefiresc de ridicate pentru această perioadă

Vremea 27 decembrie 2017: Temperaturi nefiresc de ridicate pentru această perioadă

VIDEO PROTVPLUS.RO

furtuna, ploi

Cod galben de furtună în Bucureşti şi mai multe judeţe, joi seară

Vremea 19 iulie 2018. Atmosferă schimbătoare, cu ploi torențiale

Vremea 18 iulie 2018. Ploi puternice în mare parte din țară

Vremea 17 iulie 2018. Temperaturi de până la 32 de grade, în mai multe regiuni

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 16 iulie 2018. Zonele în care revin ploile

ploaie

Vremea 15 iulie 2018. Sunt aşteptate averse în mai multe regiuni din ţară

Vremea 14 iulie 2018. Sunt anunţate ploi torenţiale cu grindină şi vijelii

Cod Galben de ploi torențiale în 7 județe. Vreme instabilă în mai multe zone

Vreme caldă în majoritatea zonelor țării. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse

Casele a mii de oameni, afectate de inundații: „Unde s-au băgat miliardele?”