Vremea 27 decembrie 2017: Temperaturi nefiresc de ridicate pentru această perioadă

×
Codul embed a fost copiat

Continuă vremea nefiresc de caldă și miercuri! Dimineață apare ceața, pe la amiază se înseninează și doar prin nord-vest vor fi ceva ploi. Maximele rămân în intervalul 5 ...15 grade.

În Dobrogea și în Bărăgan, dimineața este ceață și destul de răcoare, mai târziu se face cald, dar se pornește vântul. Temperaturile cresc cu vreo două grade față de marți.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem atmosfera primăvăratică, negura în primele ore și cer senin mai târziu. Și aici se intensifică vântul.

Cam același scenariu și pentru zona Bucovinei și nordul Moldovei. Ceață în primele ore, soare cu nori la amiază și temperaturi nefiresc de mari pentru decembrie.

Vreme mai bună se anunță și în Transilvania nordică și prin Maramureș. Marți a fost ceață persistența, dar miercuri vedem și soarele pe la amiază. În nord-vest va ploua slab.

Citește și
colindatori
Este vremea colindelor. Obiceiuri vechi de sute de ani prin satele românești
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Se mai încălzește puțin și în vestul țării. Nu mai apar condiții de ceață, așa că temperaturile pot atinge și 14 grade miercuri. Câțiva stropi vin doar în zona Crișanei.

Așteptăm vreme mai bună și în centrul țării. Norii se mai risipesc, vântul prinde putere și scad șansele de ceață. Maximele ajung la 9 grade. Marți a fost mai răcoare din pricina negurii.

Vreme caldă și însorită găsim și în sud-vestul țării. Lucrurile se mențin cam la fel de câteva zile și abia de joi apar ceva ploile în zona. Miercuri va fi atmosferă primăvăratică.

La fel va fi și în ținuturile sudice. Soare și temperaturi cu mult peste limitele perioadei. Doar ceață matinală ar putea crește un pic disconfortul, dar se va risipi curând.

În București, avem o nouă zi frumoasă. Sunt condiții de ceață, acum, în prima parte a zilei, dar apoi ni se arată soarele. Vântul va adia plăcut și maximă atinge, pentru a treia zi consecutiv, 11...12 grade.

La munte, prindem destul de mult soare și vreme caldă pentru acest moment al anului. Vântul se intensifica în zona crestelor și, pe zone restrânse, este posibil să apară lapoviță și poleiul.

În București, miercuri avem o nouă zi frumoasă. Sunt condiții de ceață, acum, în prima parte a zilei, dar apoi ni se arată soarele. Vântul va adia plăcut și maximă atinge, pentru a treia zi consecutiv, 11...12 grade.

Joi, povestea este cam aceeași. Vreme neobișnuit de caldă, soare cu nori, dar condiții de ploaie în noaptea următoare. Se întețește vântul, iar maximă atinge 13 grade.

Și vineri o să fie cald pentru o zi de decembrie. Apar, însă, norii și o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei.

În schimb, sâmbătă se anunță destul de neplăcută, cu ploi din când în când și temperaturi în scădere perceptibilă.

În zona de munte,  miercuri prindem destul de mult soare și vreme caldă pentru acest moment al anului. Vântul se intensifica în zona crestelor și, pe zone restrânse, este posibil să apară lapoviță și poleiul.

Și joi o să fie mai cald decât în mod normal, însă norii se adună progresiv și aduc lapoviță cu ninsoare.

Vineri, pe măsură ce vremea se răcește, vor fi mai mult ninsori pe la munte. Și vântul va rămâne active, iar sâmbătă o să avem vreme mai rece, mulți nori și ninsori locale.

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
S-au dus iernile de altădată.
S-au dus iernile de altădată. "În sufletele noastre e Crăciunul, iar atmosfera e de Paște”

S-au dus iernile de altădată, când de Crăciun ieșeam să ne dăm cu sania sau să ne plimbam printre nămeți. Anul acesta, a doua zi de Crăciun a fost una însorită, cu peste 10 grade la malul marii.

Este vremea colindelor. Obiceiuri vechi de sute de ani prin satele românești
Este vremea colindelor. Obiceiuri vechi de sute de ani prin satele românești

E vremea colindelor în fiecare colț de țară, iar tradiția rămâne încă vie. Prin satele românești, obiceiuri vechi de sute de ani renasc în aceste zile, aduse din nou la viață de tineri și bătrâni, deopotrivă.

Vreme neobișnuit de caldă. De Crăciun, temperaturile au fost ca de .. Paște
Vreme neobișnuit de caldă. De Crăciun, temperaturile au fost ca de .. Paște

Vremurile cu peisaje albe, de poveste, în ziua de Crăciun, par să fie de mult apuse! Astăzi a fost zăpadă doar la munte.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.