Vremea 27 decembrie 2017: Temperaturi nefiresc de ridicate pentru această perioadă

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 27 Decembrie 2017 07:26
Categorie: Vremea

Continuă vremea nefiresc de caldă și miercuri! Dimineață apare ceața, pe la amiază se înseninează și doar prin nord-vest vor fi ceva ploi. Maximele rămân în intervalul 5 ...15 grade.

În Dobrogea și în Bărăgan, dimineața este ceață și destul de răcoare, mai târziu se face cald, dar se pornește vântul. Temperaturile cresc cu vreo două grade față de marți.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem atmosfera primăvăratică, negura în primele ore și cer senin mai târziu. Și aici se intensifică vântul.

Cam același scenariu și pentru zona Bucovinei și nordul Moldovei. Ceață în primele ore, soare cu nori la amiază și temperaturi nefiresc de mari pentru decembrie.

Vreme mai bună se anunță și în Transilvania nordică și prin Maramureș. Marți a fost ceață persistența, dar miercuri vedem și soarele pe la amiază. În nord-vest va ploua slab.

Este vremea colindelor. Obiceiuri vechi de sute de ani prin satele românești

Se mai încălzește puțin și în vestul țării. Nu mai apar condiții de ceață, așa că temperaturile pot atinge și 14 grade miercuri. Câțiva stropi vin doar în zona Crișanei.

Așteptăm vreme mai bună și în centrul țării. Norii se mai risipesc, vântul prinde putere și scad șansele de ceață. Maximele ajung la 9 grade. Marți a fost mai răcoare din pricina negurii.

Vreme caldă și însorită găsim și în sud-vestul țării. Lucrurile se mențin cam la fel de câteva zile și abia de joi apar ceva ploile în zona. Miercuri va fi atmosferă primăvăratică.

La fel va fi și în ținuturile sudice. Soare și temperaturi cu mult peste limitele perioadei. Doar ceață matinală ar putea crește un pic disconfortul, dar se va risipi curând.

În București, avem o nouă zi frumoasă. Sunt condiții de ceață, acum, în prima parte a zilei, dar apoi ni se arată soarele. Vântul va adia plăcut și maximă atinge, pentru a treia zi consecutiv, 11...12 grade.

La munte, prindem destul de mult soare și vreme caldă pentru acest moment al anului. Vântul se intensifica în zona crestelor și, pe zone restrânse, este posibil să apară lapoviță și poleiul.

În București, miercuri avem o nouă zi frumoasă. Sunt condiții de ceață, acum, în prima parte a zilei, dar apoi ni se arată soarele. Vântul va adia plăcut și maximă atinge, pentru a treia zi consecutiv, 11...12 grade.

Joi, povestea este cam aceeași. Vreme neobișnuit de caldă, soare cu nori, dar condiții de ploaie în noaptea următoare. Se întețește vântul, iar maximă atinge 13 grade.

Și vineri o să fie cald pentru o zi de decembrie. Apar, însă, norii și o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei.

În schimb, sâmbătă se anunță destul de neplăcută, cu ploi din când în când și temperaturi în scădere perceptibilă.

În zona de munte,  miercuri prindem destul de mult soare și vreme caldă pentru acest moment al anului. Vântul se intensifica în zona crestelor și, pe zone restrânse, este posibil să apară lapoviță și poleiul.

Și joi o să fie mai cald decât în mod normal, însă norii se adună progresiv și aduc lapoviță cu ninsoare.

Vineri, pe măsură ce vremea se răcește, vor fi mai mult ninsori pe la munte. Și vântul va rămâne active, iar sâmbătă o să avem vreme mai rece, mulți nori și ninsori locale.

 

S-au dus iernile de altădată.

S-au dus iernile de altădată. "În sufletele noastre e Crăciunul, iar atmosfera e de Paște”

vremea - pacuta, vara, racoare, soare

Vreme foarte caldă în toată țara, cu posibile averse la munte. Prognoza meteo

Furtuni în București și în mai multe zone din țară. Joi, episodul se va repeta

Un val de aer nord-african loveşte România. Zonele unde se anunţă furtuni violente

Vreme neobişnuit de caldă, dar instabilitatea creşte peste tot. Ploile vin în mai multe reprize

Vreme neobişnuit de caldă pentru această perioadă. Ploile se întorc însă de marți

Temperaturi de iunie în Oltenia. Zonele în care sunt așteptate ploi

vremea romaniei

Vreme frumoasă și temperaturi neobișnuit de calde în toată țara

Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată

Locul din România unde zăpada măsoară 174 de centimetri. Avertismentul meteorologilor

Vremea 19 aprilie 2018. Ploi slabe, în mai multe regiuni

Vremea 18 aprilie. Va continua să plouă, cu întețiri ale vântului în mai multe regiuni

Vremea 17 aprilie 2018. Vreme calda, dar în mai multe regiuni va ploua