Vreme caldă de Crăciun, cu maxime de 11 grade. Prognoza meteo

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 24 Decembrie 2017 07:23
Categorie: Vremea

Duminică vremea devine caldă. Prin sud avem soare cu nori, dar prin nord se menţine atmosfera închisă, cu precipitaţii. Maximele vor fi de la 2 la 11 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan avem vreme frumoasă, temperaturile cresc cu două, trei grade şi vântul va fi activ. La noapte, minimele se opresc pe la zero grade. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim atmosferă plăcută, cu 7-8 grade pe la amiază şi destul de mult soare.

Vreme caldă se anunţă şi în jumătatea nordică a Moldovei. Atmosfera va fi închisă, vântul activ şi precipitaţiile destul de slabe. La noapte se ating chiar şi 4 grade, valori neobişnuit de mari pentru acest moment al anului.

Se încălzeşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, dar mai puţin decât în rest. Aici mai apare lapoviţă, iar dimineaţa se formează poleiul. În nord-vest o să plouă.

În vestul ţării, saltul termic va fi unul apreciabil. Ieri a fost ceață multe ore şi abia s-au atins 3 grade. Astăzi zărim soarele, iar dacă va ploua, vor fi precipitaţii locale. În sud-vest nu scăpăm de pornirile vântului.

Vreme mult mai caldă decât normalul perioadei, în zilele de Crăciun

În centrul ţării avem atmosfera mohorâtă şi ploi destul de frecvente. Pe la munte va ninge, iar temperaturile încep să crească şi aici. La noapte vor fi -2 grade doar prin depresiuni.

În sud-vestul ţării va fi soare şi puţin mai cald decât ieri. Vântul are unele intensificări, iar la noapte apare ceaţă.

Vreme bună aşteptăm şi prin ţinuturile sudice. Temperaturile cresc faţă de ieri şi maximele ajung pe la 10 grade. Nu sunt anunţate precipitaţii, însă mâine dimineaţă sunt condiţii de ceaţă.

În Bucureşti vremea se încălzeşte. Azi avem o zi caldă, cu înnorări destul de frecvente, dar pe seară se înseninează şi noaptea de Ajun va fi destul de plăcută. Maxima termică ajunge pe la 8-9 grade, valori ridicate pentru acest moment al anului.

La munte, astăzi o să mai ningă, însă vântul este marea problemă. Viscoleşte zăpada şi reduce mult vizibilitatea. Poate depăși viteze de 80 km/h, iar pe creste chiar de 90 km/h. Ninsorile vor fi slabe şi locale, iar prin staţiuni temperaturile rămân modeste deocamdată. Stratul de zăpadă a mai crescut puţin, ajunge la 20-30 de centimetri, însă va avea de suferit în zilele următoare, pe măsură încălzirii vremii.

De Crăciun avem soare şi vreme deosebit de caldă în sud şi est, pe unde se ating şi 15 grade. Norii se mai risipesc şi din vest sau centru, în schimb în Maramureş o să plouă, iar în nordul Orientalilor va fi lapoviţă.

Neobişnuit de cald va fi şi în a doua zi de Crăciun, mai cu seamă în sud şi sud-vest. Dimineaţa vine cu ceaţă, dar la amiază se înseninează cam peste tot.

Şi miercuri se anunţă vreme primăvăratică, nori puţini şi ceață persistentă în sud şi est. Observaţi că maximele rămân în intervalul 4-14 grade, iar minimele vor fi între minus 5 şi 5 grade aproape toată perioada.

Cod galben și portocaliu de vânt şi ninsori în zona montană. Prognoza meteo de Crăciun

Cod galben și portocaliu de vânt şi ninsori în zona montană. Prognoza meteo de Crăciun

VIDEO PROTVPLUS.RO

Vremea

Vremea 17 iulie 2018. Temperaturi de până la 32 de grade, în mai multe regiuni

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 16 iulie 2018. Zonele în care revin ploile

Vremea 15 iulie 2018. Sunt aşteptate averse în mai multe regiuni din ţară

Vremea 14 iulie 2018. Sunt anunţate ploi torenţiale cu grindină şi vijelii

Cod Galben de ploi torențiale în 7 județe. Vreme instabilă în mai multe zone

vreme, soare

Vreme caldă în majoritatea zonelor țării. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse

Casele a mii de oameni, afectate de inundații: „Unde s-au băgat miliardele?”

Avertizări de cod portocaliu și galben de furtuni în aproape toată țara, până marți seară. Prognoza până vineri

Toată țara se află sub avertizări de cod portocaliu și galben de vremea rea. Când se opresc ploile

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 24 judeţe, până marţi la miezul nopţii