Cod galben și portocaliu de vânt şi ninsori în zona montană. Prognoza meteo de Crăciun

×
Codul embed a fost copiat

Cod galben de vânt şi ninsori în zona montană din Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Buzău; cod portocaliu pentru Caraş Severin.

Meteorologii anunţă cod galben de vânt asociat cu ninsori până la ora 17:00 în zona de munte din judeţele Buzăru, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa. Pentru zona montană a judeţului Caraş - Severin este instituit cod portocaliu.

Avertizarea meteorologică vizând zonele de munte din cele patru judeţe a intrat în vigoare d ela ora 11:00.

"În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1700 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80...90 km/h, spulberând şi viscolind zăpada, reducand vizibilitatea sub 50 m", anunţă ANM, precizând că fenomenele vor fi asociate cu ninsoare.

Un cod portocaliu vizând zona de munte a judeţului Caraş Severin a fost instituit în intervalul orar 11:00 - 14:00.

Citește și
vremea
Informare ANM de ninsori, viscol și polei, până în Ajunul Crăciunului
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

În acest caz, sunt anunţate intensificări ale vântului înla peste 1800 metri, cu viteze la rafală de peste 120 km/h, asociate cu "transport de zăpadă sau ninsoare viscolită".

Vremea 23 decembrie 2017

În acest week-end avem un nou episod de vremea rea. O informare meteo anunţă ninsoare şi viscol pe la munte şi lapoviţă cu polei în vest, centru şi nord. Este valabilă până în noaptea de Ajun.

Vor fi perioade cu ninsori consistente la munte, mai cu seamă la altitudini mari. Se depune strat nou de zăpadă, iar vântul poate avea răbufniri cu viteze de 80, chiar 90 km/h, viscolind ninsoarea şi reducând drastic vizibilitatea.

Vântul va sufla cu putere şi în sud-vest şi nord-est, dar aici va atinge viteze de 60 km/h. În Banat, Crisana, Maramureş, Transilvania şi Moldova vor fi ninsori, lapoviţa şi ploi, aşa că pe şosele se va forma poleiul.

Sâmbătă o să avem vreme urâtă, cu precipitaţii tot prin vest, centru şi nord. La munte va ninge, iar în rest aşteptam lapoviţă sau chiar ploi, aşadar se menţine riscul de polei. În sud şi est apare soarele şi sunt puţine şanse de ploaie.

Vântul prinde putere în toate zonele, iar prin sud-vest şi prin estul ţării poate atinge viteze de 60 km/h. Temperaturile vor fi de la minus 2 la 7 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan, vreme bună, în general temperaturile cresc vreo patru, cinci grade faţă de ieri şi sunt condiţii de fulguială abia la noapte.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea va fi schimbătoare, cu soare pentru câteva ore, dar şi condiţii de ploaie sau lapoviţă. La noapte vin câţiva fulgi, iar în zori revine ceaţă.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, se anunţă vreme amestecată, cu fulguieli şi lapoviţă, dar şi un pic de soare. Temperaturile par să coboare faţă de ieri. Va ninge slab şi pe timpul nopţii.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş scăpăm de ceaţă, dar se anunţă precipitaţii consistente şi se încălzeşte uşor. La munte ninsoare, mai jos lapoviţa şi polei, mare atenţie, aşadar! Peste noapte o să ningă.

Vreme urâtă se anunţă şi în vestul ţării. Se încălzeşte cu vreo trei-patru grade faţă de ieri, însă vor fi precipitaţii cam toată ziua. Polei şi lapoviţă, mare atenţie pe şosele! La noapte vin ninsorile şi aici.

Vine lapoviţa şi în Transilvania. Temperaturile urcă puţin, dar atmosfera se menţine tare neplăcută. La munte va ninge viscolit.

În Oltenia este vreme mai bună, cu soare, dar şi cu răbufniri de vânt. Temperaturile cresc faţă de ieri, dar lejer, cu vreo două grade.

În sud, astăzi se încălzeşte puţin şi o să avem soare cu nori. La noapte nu-i exclus să fulguiască.

Şi în Bucureşti se mai încălzeşte puţin azi. Apar câţiva nori şi sunt condiţii de fulguiala dimineaţa, apoi din nou pe timpul nopţii. În rest, soare şi un vânt mai intens. Maxima urcă spre 5...6 grade.

La munte, astăzi va ninge viscolit şi pe suprafeţe mari în toate masivele. Poate apărea şi poleiul, iar vântul va sufla cu putere şi va reduce mult vizibilitatea.

Prognoza pentru următoarele 3 zile

Duminică mai apar ceva nori, dar NU o să plouă. Vântul rămâne activ, maxima atinge tot 5-6 grade, dar noaptea se face mai cald şi scăpăm de minimele negative.

Luni, de Crăciun, avem vreme caldă şi frumoasă, cu temperaturi de primăvară şi ceață dimineaţa.

Şi ziua de marţi se desfăşoară pe vreme caldă, cu destul de mult soare şi vânt perceptibil.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Vreme mult mai caldă decât normalul perioadei, în zilele de Crăciun
Vreme mult mai caldă decât normalul perioadei, în zilele de Crăciun

Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, în zilele de 25 şi 26 decembrie, temperaturile urmând să atingă valori de până la 15 grade Celsius, în partea de sud a ţării, spun meteorologii.

Informare ANM de ninsori, viscol și polei, până în Ajunul Crăciunului
Informare ANM de ninsori, viscol și polei, până în Ajunul Crăciunului

ANM a emis, vineri, o informare meteo de ninsori şi viscol la munte, respectiv precipitaţii mixte şi polei în restul regiunilor, valabilă din această noapte până în seara Ajunului de Crăciun.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.