Vremea 23 septembrie 2018. Regiunile unde sunt așteptate ploi cu fenomene electrice

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Duminică, temperaturile scad în sudul, estul şi centrul ţării şi se vor apropia de normalul perioadei. Se anunţă vreme bună şi doar izolat o să plouă. La amiază vom avea temperaturi cuprinse între 18 şi 28 de grade Celsius. 

 

Vremea În fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi însorită, dar e posibil să vină şi câţiva stropi de ploaie mai ales dimineaţa. Se răceşte şi la amiază vor fi cel mult 26 de grade în Bărăgan iar peste noapte, pe litoraal vântul va sufla tare cu viteze de 40 - 50 km/h.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei va fi soare dar se răceşte tranşant. Sâmbătă au fost în jur de 30 de grade, duminica vor fi cel mult 22 de grade Celsius.

Vedem soarele şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Sunt slabe condiţii de ploaie iar temperaturile scad chiar şi cu 9 grade faţă de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi o zi plăcută, însă pe timpul nopţii va creşte instabilitatea şi vin ploi zgomotoase cu fenomene electrice şi vânt nervos. Se răceşte şi la amiază vor fi cel mult 20 de grade Celsius.

Şi în vestul ţării se anunţă vreme bună pe timpul zilei şi temperaturile scad uşor. Noaptea, se adună norii şi o să plouă cam peste tot, vântul va sufla tare şi izolat se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă.

În ţinuturile centrale, vom avea aceeaşi situaţie: vreme frumoasă ziua, mulţi nori şi averse cu fulgere şi vânt nervos pe timpul nopţii. Temperaturile scad şi la amiază vor fi cel mult 24 de grade pe partea vestică a provinciei.

În sud-vest, găsim soare şi timp frumos. Maximele termice vor ajunge izolat până la 30 de grade, valori neobişnuit de mari pentru luna septembrie.

Şi în sudul ţării, vom avea vreme plăcută, dar temperaturile scad şi după prânz vor fi cel mult 27 de grade Celsius.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI

În București, duminica se răceşte, şi la amiază vor fi cel mult 24 de grade în termometre. Se mai aduna norii şi vântul va avea unele porniri.

Vremea la munte

În zonele de munte, duminică, se anunţă vreme bună, dar se răceşte. Noaptea vin averse pe spaţii mari în masivele vestice şi în cele nordice şi vântul va creşte în intensitate.

Vremea la mare

Pe litoral, duminică se schimbă vremea. În orele dimineţii vor fi condiţii de ploaie slabã, vântul se înteţeşte şi pe timpul nopţii vor fi rafale de 40 - 50 km/h. Se răceşte şi vor fi în jur de 21 de grade în aer dar şi în apa mării.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO